Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.04.2008, 9:09 

Jak w temacie. Czy ktoś wie, gdzie mógłbym zaopatrzyć się w szczęki hamulca ręcznego z okładzinami do 944?

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2008, 13:21 

www.porscheczesci.pl - zadzwoń, - załatwił mi nowe, przy okazji sprawdź w jakim stanie masz sprężynki montażowe
albo sprawdź na www.intercars.com.pl
pozdrawiam

PostNapisane: 1.04.2008, 13:48 
Administrator

KZO! napisał(a):
NIe sądze zeby porsche 944 miało bembny hamulcowe.
Są na pewno tarcze.

Tak się składa, że jest i jedno i drugie na tylnej osi. Popatrz dokładnie na temat.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2008, 14:17 

od BMW z tego co pamietam E34 - pasuja idealnie i dostepne od reki praktycznie wszedzie

PostNapisane: 1.04.2008, 16:49 

Ostrzeżenia: 1
Nr klubowicza: 806
KZO! napisał(a):
simprez napisał(a):
Jak w temacie. Czy ktoś wie, gdzie mógłbym zaopatrzyć się w szczęki hamulca ręcznego z okładzinami do 944?

Porscheczesci nie polecam ceny 3 razy drozsze niz w serwisie

Ciekawe :shock: A ja myślałem że odwrotnie :roll: Może chodzi Ci o teile.pl :?:

Jest: 996 C2 '03, Cayenne S III
Było: 944 '84

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2008, 17:02 

KZO! ręczny jest na bębnach, a ceny w porscheczesci nie są wysokie - najpierw sprawdź, potem radź :D kupowałem juz trochę części od Marka i nigdy mnie nie "naciął". Szczęki też...... :D

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2008, 17:34 

Ostrzeżenia: 1
Nr klubowicza: 806
Kuzyn napisał(a):
KZO! ręczny jest na bębnach, a ceny w porscheczesci nie są wysokie - najpierw sprawdź, potem radź :D kupowałem juz trochę części od Marka i nigdy mnie nie "naciął". Szczęki też...... :D

Marek to bardzo uczciwy człowiek, już nie raz pomógł mi z opresji :!: :!: A ceny ma bardzo dobre

Jest: 996 C2 '03, Cayenne S III
Było: 944 '84

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2008, 18:08 

Dzięki seredeczne wszystkim za pomoc! :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2008, 13:45 

Wszedłem na forum, dokładnie w takim samym celu, spytać o szczęki a tu prosze, temat się znalazł od razu :) Ostatnio miałem troche przygód, coś mi piszczało z tyłu auta, mechanik mówi na bank klocki, kupiłem klocki, wymienił okazało się że jednak klocki były dobre, no ale cóż, następnie powiedział ze to w takim razie na bank tarcze, załatwiłem tarcze, pojechałem do innego mechanika zamontować, okazało się że tarcze które były zamontowane, śmiało dawały radę, a przyczyną pisków jest szczęka ręcznego, no to nic już te tarcze wymieniłem na nowe, razem z klockami, gość gdzieś zadzwonił, fart, szczęki się znalazły, będą na jutro, przyjeżdzam na drugi dzień, szczęki doszły ale się okazało że złe i do porsche w najbliższej okolicy nie ma... Heh pech to pech, jak to nie będzie znowu ta szczęka to się poddaje ;]

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2008, 18:08 

KZO! napisał(a):
Za używaną cewkę do 924S 250 zł

cewkę do 924S kupowałem od Marka za 150 zł... jeździ bez zarzutu

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2008, 21:49 

Kolega KZO już niejednokrotnie pisał nie na temat lub w sposób kontrowersyjny o użytkownikach forum – choroba czy może misja której nie rozumiem ? ;-)
Nieudała się próba na www.924.pl to teraz przyszedł czas na Porsche Club Poland ;-)
Obrazić kogoś a jak się ktoś nie zgadza to zamknąć temat ;-) piękna sekwencja
Zapewne koledzy znają fakty związane z wyżej wymieniona osobą (w kwestii dobrego humoru polecam lekturę forum 924 )
Dla wyjaśnienia dodam ze sprawa znaku towarowego Porsche została wyjaśniona prawie rok temu – proponuje zamianę KZO na KAPUŚ.
Zwracam się z uprzejma prośba do administratora o usuniecie informacji niezwiązanych z tematem łącznie z moim postem.

Z poważaniem
marek/pahu924

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2008, 23:29 

Z tymi cenami czesci to co niektorzy przesadzaja,Ci co maja znizki i dobre ceny u paha to go chwala. Tym ktorym podaje wysokie ceny na praktycznie wszystkie czesci to odrazu go mieszaja z blotem.

Osobiscie nic nie mam do tego czlowieka mimo ze ceny ktore mi podawal zawsze byly wysokie(znajdowalem wszystko po prawie 2krotnie nizszych cenach).

Wiele razy go polecalem innym i dalej bede...

Tytuł:
PostNapisane: 3.04.2008, 6:47 

w/g mnie dyskusja nie ma sensu... bo...:
1. wśród używanych części taniej zawsze można znaleźć - a jak pojeździsz po złomach w Niemczech to w ogóle za grosze możesz mieć,
2. u Paha stołuje się wielu znajomych i jeszcze ani razu nie słyszałem o tym podziale na "lepszych" i "gorszych", nie rozumiem, jak można jednym podawać inną cenę niż innym - w/g mnie czysta spekulacja
3. nie wiem, jak inni, ale ja kupując od Paha dostałem gwarancję, z możliwością zamiany. a i tak wszystko było ok. zresztą, Przemku, nie chcę Cię martwić, ale to Twoja eSka jeździ na cewce Paha :)

no i 4, najważniejsze: nie ma najmniejszego sensu wykłócać się o dystrybutorów części używanych, bo nie ma uczciwego punktu odniesienia. Pogadajcie, koledzy o częściach nowych sprzedawanych w porsche centrum, na porscheczesci i teile, wtedy dyskusja będzie miała jakikolwiek sens... w używkach część części nierówna

Pozdrawiam i miłego dnia :)
ps> ja już kiepsko sypiam niedoczekając na zlot :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]