Panie i Panowie,
Znowu się chwalę! Muszę! Muszę bo jest czym!
W tym roku udało mi się zając oprawą graficzną super eventu Porsche z Houston w stanie Texas, US (United States, nie Urząd Skarbowy
). Przygotowałem organizatorom dużo fajnych rzeczy takich jak emblematy metalowe na grill, piny, breloczki, koszulki, bluzy, plakaty, naklejki i dużo innych pierdół.
A finalnie byłem nawet sponsorem tejże imprezy.
O co tu w ogóle chodzi?Tematem przewodnim w tym roku było Lucha Libre, czyli meksykański Wrestling. Czemu? Bo Tejas Treffpunkt to impreza dla tych bardziej spod znaku Outlaw, czyli niekoniecznie 100% stock haha. To miejsce dla nowej generacji fanów marki. Ludzi, którzy są bardziej otwarci na modyfikacje i stylizacje.
Outlaw Porsche są trochę jak Lucha libre. Trochę zabawne, wystylizowane, nie są super poważne, ale mają w sobie to coś, co nazwałbym fachowo "czynnikiem fajności".
A ogólnie Tejas Treffpunkt to miejsce, w którym Porsche spotyka się ze sztuką. Bo niezaprzeczalnie Porsche jest czymś pięknym i fundamentalnym jak krzesło Eames'a.
Podczas imprezy dało się czuć wspaniałego ducha Porsche. Piękne samochody, fajni ludzie, świetna atmosfera. Walki luchadorów, aukcja charytatywna. Przy okazji zorganizowałem starą klapę silnika, pomalowałem ją, przekazałem na aukcję. Została wylicytowana za $2100!
Houston to druga mekka Porsche w USA. Świetne miasto, w którym jest co jeść i czym jeździć. A swoją drogą, woziłem się całkiem fajnymi autami. Rudy, @mr_993 z Instagrama pożyczył mi swoje 993 4s. To brzmi dziwnie, ale pierwszy raz w życiu jeździłem 993 haha. Następne dni śmigałem '72 targą. W ciągu 4 dni udało mi się nawinąć ponad 1000km, ale zaliczyłem między innymi kurs do Austin. Dobrze mieć przyjaciół na całym świecie. No i świat klasycznych Porsche jest bardzo mały. Wszyscy się znają i jest to bardzo fajne.
Więcej zdjęć do obejrzenia tu:http://s1259.photobucket.com/user/noboco/library/Car%20Bone%20Events/Tejas%20Treffpunkt%202017