Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.12.2011, 18:54 

Mam problem z teleskopami tylna klapa calkowicie opada latem jeszcze nie ma tragedii ale zima masakra... moze jakis link do allegro a jak wyglada temat jesli chcialbym miec elektrycznie otwierana klape bagaznika? dzieki pozdr!

Tytuł:
PostNapisane: 10.12.2011, 23:19 

Zamienniki kupisz np. tutaj
Elektryki raczej nie dołożysz bo żeby to zrobić dobrze to kupa roboty i kasy - moim zdaniem nie warto.

Tytuł:
PostNapisane: 24.01.2012, 0:07 

Kupiłem zamienniki na tej aukcji i na dniach przymierzam się do montażu. Są to bilstein'y, dobre jakościowo a za połowę ceny oryginału (może oryginał różni się tylko znaczkiem? )

Tytuł:
PostNapisane: 12.02.2012, 14:53 

Mam ten sam problem. Napisz jak poszło z wymianą. Zastanawiam się czy 231 zł za zamienniki to good deal, kiedy oryginalne kosztują 315 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 25.02.2012, 14:17 

Zamienniki są OK, prawdopodobnie to samo co oryginał. W największych mrozach klapa otwiera się bez podtrzymywania.
Wymianę co prawda powierzyłem aso, doradzili mi, że przy okazji można wymienić teleskopy szyby (ok. 90zł oryg, brak zamienników), robota ta sama, a jak klapa poszła to i szyba niedługo się skończy. Koszt co prawda znaczny, nieco ponad 400zł (robili nieco ponad godzinę, ale ta stawka godzinowa.... ;) ), ale nie chciałem tego robić sam, ani zlecić komuś kto nie robił tego wcześniej, gdyż trzeba sporo elementów zdemontować aby się do tego dostać. Ze względu na brak czasu na poszukiwania kogoś, kto może to zrobić zdecydowałem sie na aso. Nie chciałem połamać jakiś plastikowych uchwytów, a później jeździć ze świadomością, że zaoszczędziłem 2-3 stówy i wysłuchiwać nieustannych stuków z tyłu samochodu :)

pzdr.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]