Od niedawna jestem posiadaczem Macan 2.0 2021 rok.
Ostatnio wymieniłem opony na letnie.
Wczoraj (Po około dwóch tygodniach od wymiany) pojawiła się informacja na ekranie: Tyre change? Update settings
Zmieniłem ustawienia na oponę zgodną z obecną (letnie 21 cali). System wszedł w stan uczenia się i pomiaru ciśnienia. Po około 20 minutach jazdy pojawił się bład: tyre pressure monitoring fault service required.
Próbowałem zmienić na inny rozmiar opony i zobaczyć co się stanie, ale bez zmian. Dalej pojawia się błąd.
Felgi te same. Pomiar ciśnienia działał prawidłowo po wyminie opon. Pojawił się stan uczenia zaraz po wymianie i wskoczyło prawidłowo po 5 minutach. Odczyty były prawidłowe na każdym kole. Przez dwa tygodnie było wszystko ok.
Dopiero wczoraj pojawił się ten problem. Bez większej przyczyny. Dosłownie wyjechałem tylko kawałek do sklepu.
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Ja bym wrócił do wulkanizatora. Niech sprawdzi czujniki, być może któryś nie nadaje. Niech sprawdzi jaki jest poziom baterii w innych czujnikach. Może przy wymianie któryś czujnik został uszkodzony. To się niestety zdarza jak w złym miejscu łyżkę włożą.