Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.04.2019, 19:42 

Mata napisał(a):
Auto Krzysztofa petarda !!!

Tylko Krzychu jakiś taki skromny i nie napisał dokładnie co to za model...
A więc sobie pozwolę: 40 Jahre Panowie a nie Millenium jak pisał Darek (felgi są więc Slate Grey a nie chromowe), kolor nadwozia GT metallic (oprócz tego modelu tylko w Carrera GT), power kit w silniku do 345KM (zamiast 320KM jak w standardowym 996.2) i zawieszenie od GT3 :-)

Efekt, czego Krzysztof chyba nawet nie wie bo wyjechał przed ogłoszeniem wyników...trzecie miejsce w klasie :-)

Ps. Krzysiu, mam dla Ciebie puchar i nagrodę od Porsche Centrum Warszawa. Wezmę Ci na Litwę gdybyśmy mieli się nie zobaczyć do tego czasu... I przyjedź 40 Jahre bo wtedy już tylko krok do generalki za sezon 2019...

Dzięki Michał to naprawdę zaskoczenie poznawaliśmy się z prosiakiem po drodze do Ułęża do tego manual już nie pamiętam kiedy jeżdziłem autem z taką skrzynią i jeszcze na drewnianych oponach aż się boję pomyśleć co będzie na Litwie jak je wymienię (żart). :lol:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 28.04.2019, 20:14 

b0g0b0jny napisał(a):
BAWARIA M 5 napisał(a):
Jeszcze raz dziękuję to jest taki srebrny limit silver GT ja też nigdy nie przepadałem za srebrnym ale ten mi się chyba podoba. :shock: jedynie muszę natychmiast zmienić felgi dla mnie trochę porażka a to jeden z droższych elementów wyposażenia tego auta. :(

W tym chromie są lekko obciachowe ale z drugiej strony są wyróżnikiem tej wersji. Wiadomo, że wzór GT3 najładniejszy (sam sobie chwałę :)) ale chyba zostawiłbym jak jest.

Bardziej mnie zastanawia silnik. Czy on się wyżej wkręca niż standardowe 3.6 ?

Po Ułężu mogę odpowiedzieć nie ma porównania 2 i 3 to petarda zapominałem się chwilami że nie jadę PDK i dostawał czkawki momentami brakowało skali na obrotomierzu.Jestem mega zadowolony w trasie bardzo elastyczny a 4 zbiera się do wyprzedzania bez redukcji i zastanowienia a sprawdziłem to kilkukrotnie bo oczywiście zapomniałem o redukcji to pokłosie jazdy automatami.

PostNapisane: 29.04.2019, 6:36 

BAWARIA M 5 napisał(a):
b0g0b0jny napisał(a):
BAWARIA M 5 napisał(a):
Jeszcze raz dziękuję to jest taki srebrny limit silver GT ja też nigdy nie przepadałem za srebrnym ale ten mi się chyba podoba. :shock: jedynie muszę natychmiast zmienić felgi dla mnie trochę porażka a to jeden z droższych elementów wyposażenia tego auta. :(

W tym chromie są lekko obciachowe ale z drugiej strony są wyróżnikiem tej wersji. Wiadomo, że wzór GT3 najładniejszy (sam sobie chwałę :)) ale chyba zostawiłbym jak jest.

Bardziej mnie zastanawia silnik. Czy on się wyżej wkręca niż standardowe 3.6 ?

Po Ułężu mogę odpowiedzieć nie ma porównania 2 i 3 to petarda zapominałem się chwilami że nie jadę PDK i dostawał czkawki momentami brakowało skali na obrotomierzu.Jestem mega zadowolony w trasie bardzo elastyczny a 4 zbiera się do wyprzedzania bez redukcji i zastanowienia a sprawdziłem to kilkukrotnie bo oczywiście zapomniałem o redukcji to pokłosie jazdy automatami.

Tego się spodziewałem - Stosunek mocy do masy podobny jak w 997.2 a do tego kręci się do 7400 RPM jak 991 i to wszystko w epoce 996. Czytałem ze moc maksymalna nawet trochę zdławili żeby nie zdewaulować GT3 :) Jezcze raz gratuluje auta.

PostNapisane: 29.04.2019, 10:11 

Nr klubowicza: 759
Bardzo się cieszę że doceniono to okropne 911. Zwrócicie uwagę na ET felg które Krzysztof chce kupić ponieważ koła w 40 Jahre to 225 z przodu i 285 z tyłu a zwykłe 996 205 przód i 255 tył.
Również moje gratulacje z zakupu takiego egzemplarza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]