|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
MichałR
|
Napisane: 18.12.2016, 17:54 |
|
|
Witam, wymieniał ktoś szybę czołową w Cayenne I? Z jakimi wiąże się to kosztami (ASO)?
|
|
Góra |
|
Magic
|
Napisane: 19.12.2016, 17:56 |
|
|
Wymieniałem przednią szybę w NordGlass naprzeciwko Porsche Połczyńska w Warszawie. Wymiana refundowana przez ubezpieczenie, ale z tego co się dowiedziałem w związku z tym że jest to identyczna wymiana jak w VW Toureg to nie jest to wymiana tak kosmicznie droga jak w innych autach Porsche. Wydaje mi się ,że coś w granicach 700 zł. Także nie ma potrzeby wymiany w ASO ponieważ zlecają to do NordGlass. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
SebastianP
|
Napisane: 20.12.2016, 9:07 |
|
|
Nie polecam szyb Nordglass. W a8 po roku użytkowania musiałem wymienić. Szyba z tej firmy po roku miała pełno odprysków i była strasznie porysowana, tak, że w nocy w deszczu nie dało się jechać. W Cayennie wymieniałem przednią w czerwcu w Tychach i w cenie Nordglassa mam to co idzie do Porsche na pierwszy montaż, bodajże Sekurit, ale potwierdzę firmę jak sprawdzę po pracy. Ponadto w warsztacie uprzedzili mnie, że mogą założyć NG bo była dostępna w ciągu kilku godzin (na I montaż musiałem czekać dzień), ale będzie to szyba na 2, max 3 lata. Cena: 740 pln
|
|
Góra |
|
MichałR
|
Napisane: 23.12.2016, 10:52 |
|
|
Dzięki Panowie za wskazówki i informacje !
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|