Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zakup 964
PostNapisane: 4.06.2024, 21:17 

Część,

Poszukuje 964 i znalazłem dość ciekawą propozycję nad którą się mocno zastanawiam. Podoba mi się spec, szukałem czarnej ale ten granat zaczyna ze mną rozmawiać. Czy ktoś może podzielić się swoją profesjonalną opinią ze zdjęć i ogłoszenia? Mało się znam na autach, więc proszę o wyrozumiałość.

Przejrzałem filmiki na co zwracać uwagę i na to co jest pokazane na zdjęciach, to chyba autko jest dość ok. Co myślicie?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/p ... GtO1f.html

VIN wpozzz96zms406998

Lakier 484 umFE na przednim zderzaku, maska 175, 340 na przednik błotniku nad kołem, drzwi 105, dach 184, blotnik tylni 127, Spojler 124, słupek A 133, tylnego zderzaka chyba nie zrobił (wiec do sprawdzenia)

Dzięki z góry za pomoc.

Tytuł: Re: Zakup 964
PostNapisane: 4.06.2024, 21:30 

chcesz kupić 30 paro letnie auto i się skupiasz na grubości lakieru , to jeden z ostatnich czynniki powinien być a nie pierwszy jeśli nie chcesz popaść w mega koszta , rozumiem auto 5 letnie to można w taj kolejności ale takiego staruszka - martwić się ze nie zmierzona grubosc na plastikowym zderzaku :banghead: śmiem twierdzić ze nie jesteś świadom aut typu klasyk ...

PostNapisane: 4.06.2024, 21:32 

Nie jestem, nigdy nie miałem klasyka,ale dlatego przychodzę tutaj po wiedzę.

PostNapisane: 5.06.2024, 9:07 

Nr klubowicza: 288
uważasz że na podstawie zdjęć ktoś kto zna się odpowie na pytanie kupić czy nie ??????Jedź do firmy która ma o tym pojęcie

PostNapisane: 5.06.2024, 16:05 

To ja powiem więcej od poprzedników, od razu bym sobie odpuścił, auto od co najmniej 10 lat nie jeździ, jak zaczniesz tego używać to będzie się sypać wszystko.
Pierwsza rzecz ze zdjęć do wymiany to opony, od dawna nie są dostępne Bridgestone S02 w rozmiarze 245/45/16 na tył, więc to są jakieś starocie.

Ceny w EU 964 i 993 są teraz na tyle dobre, że lepiej samemu poprzebierać.

PostNapisane: 6.06.2024, 13:17 

Dokładnie tak jak pisze Duke. Jak coś nie jeździ, albo jeździ bardzo mało, to jest to już zwiastun potencjalnych problemów. Jak chcesz pod koc i wyjazdy na przegląd, to może jeszcze jakoś by uszło. Jeżeli jednak chcesz z samochodu korzystać tak jak należy, to załóż niemałe wydatki.
Do 964 większość cześci kupisz bez problemu ale w ostatnich latach mocno podrożały. W moim przypadku remont silnika kosztował 2 lata temu 42 tys. zł. Było to akceptowalne bo przy przeglądzie przedzakupowym wiedziałem już, że będę go musiał zrobić i miałem też wiedzę ile taka zabawa może kosztować. Zdecydowałem się na zakup bo cena jaką zapłaciłem za samochód była dobra i mi się to opłacało.
W tym przypadku ta cena jest taka sobie. Przy obecnym kursie to jest około 80 tys. EUR, a za niewiele więcej możesz mieć samochód z mniejszą ilością potencjalnych do wykonania napraw. 964 łapie się już w grupę samochodów dla których opłaty importowe mogą być praktycznie żadne, a za granicą jest w czym powybierać.

PostNapisane: 6.06.2024, 17:32 

Najlepiej pojechać z osobą znającą się na 964 i go porządnie zbadać.
Bezwypadkowy, tył napęd, manual. Fajny spec. Jeżeli jest zdrowy i cena zakupowa plus rzeczy do zrobienia nie przekroczą Twojego założonego budżetu to sprawa jasna.

PostNapisane: 7.06.2024, 9:40 

Super, dziękuje za pomoc.

A na forum ktoś świadczy odpłatne usługi sprawdzania 964? (najlepiej w okolicach dolnego śląska).

Gdzieś na forum pośród postów wyczytałem że w Mikołowie znajduje się firma znająca sie na Porsche, może oni mi pomogą w ocenie stanu technicznego.

PostNapisane: 8.06.2024, 11:40 

Szczuro napisał(a):
Super, dziękuje za pomoc.

A na forum ktoś świadczy odpłatne usługi sprawdzania 964? (najlepiej w okolicach dolnego śląska).

Gdzieś na forum pośród postów wyczytałem że w Mikołowie znajduje się firma znająca sie na Porsche, może oni mi pomogą w ocenie stanu technicznego.

Auto Dusza. Serwis Porsche. Zadzwoń umów wizytę, podstaw samochód i będziesz wiedział co jest ok a co jest do zrobienia. Poproś o wycenę części i roboczogodzin. Po temacie.
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]