Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.10.2021, 22:26 

witajcie,

Od dłuższego czasu bezskutecznie poszukuje 987.
Może ktoś nosi się z posezonową sprzedażą?

Budżet oczywiście dostosowany do modelu i stanu samochodu.
Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

Dziekuje!

PostNapisane: 23.10.2021, 22:31 

Nr klubowicza: 711
Moje wisi średnio zdecydowanie na oto ;)

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... E6leX.html

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

było: 970 4S; 958T, 958S, 987S, 997 4S.

PostNapisane: 24.10.2021, 20:39 

polecam swojego box-a w super stanie.
cena dla klubowiczów oczywiście niższą niż w ogłoszeniu

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... 03dce900fb

PostNapisane: 1.11.2021, 22:34 

Napisałem prywatną wiadomość

PostNapisane: 2.11.2021, 8:50 

Loras napisał(a):

Obawiam się, że nawet przy mocnym zdecydowaniu będziesz miał problem ze sprzedaniem w Polsce auta tego typu z przebiegiem ponad 200tys km, nawet poniżej ceny rynkowej a nie powyżej..

PostNapisane: 2.11.2021, 9:35 

kilazz napisał(a):
Loras napisał(a):

Obawiam się, że nawet przy mocnym zdecydowaniu będziesz miał problem ze sprzedaniem w Polsce auta tego typu z przebiegiem ponad 200tys km, nawet poniżej ceny rynkowej a nie powyżej..
Absolutnie nie mam z tym „problemu”. Moim zdaniem przy obecnej koniunkturze do 200k nic nie da takiej frajdy jak to. Ktoś się przejedzie i zrozumie to przeliczy i sie zdecyduje.

Sam stoje przed tym dylematem czy jest sens sprzedawać i czy mrozić gotówkę w droższym aucie które nie jest daily.

Pzdr

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 2.11.2021, 9:55 

Loras napisał(a):
Moim zdaniem przy obecnej koniunkturze do 200k nic nie da takiej frajdy jak to. Ktoś się przejedzie i zrozumie to przeliczy i sie zdecyduje.

Bardziej chodzi mi o to, że za ~20k eur kupisz sobie w Niemczech boxstera S z połową tego przebiegu, więc będziesz musiał mieć sporo szczęścia w tym pierwszym kroku, czyli żeby fizycznie ściągnąć do siebie tego klienta, który będzie się chciał przejechać..

PostNapisane: 2.11.2021, 10:36 

kilazz napisał(a):
Loras napisał(a):
Moim zdaniem przy obecnej koniunkturze do 200k nic nie da takiej frajdy jak to. Ktoś się przejedzie i zrozumie to przeliczy i sie zdecyduje.

Bardziej chodzi mi o to, że za ~20k eur kupisz sobie w Niemczech boxstera S z połową tego przebiegu, więc będziesz musiał mieć sporo szczęścia w tym pierwszym kroku, czyli żeby fizycznie ściągnąć do siebie tego klienta, który będzie się chciał przejechać..

Takie to własnie patrzenie na przebiegi... szkiełko i oko, a nie cyferki na desce. Dodatkowo wkracza tutaj dyskusja na temat rzetelności przebiegów z DE itp itd. mysle ze rozmowa nie ma sensu ale dziekuje za opinie.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 2.11.2021, 11:29 

Jasne, tak tylko postanowiłem się podzielić, w końcu to forum dyskusyjne :) Nie planuję cię przekonywać, że masz wystawić auto za pół ceny jeżeli masz inne zdanie na ten temat i jeżeli inne zdanie ma autor wątku albo ktokolwiek inny przeglądający otomoto, mówię za siebie..
Aczkolwiek obserwuję na otomoto takie 997.2 Turbo PDK, który jest jak dla mnie perfekcyjną konfiguracją i wisi za bardzo fajną cenę już długi czas, a moim zdaniem winny jest właśnie przebieg (239kkm), przynajmniej dla mnie jako potencjalnego zainteresowanego jest to główny bloker, dużo większy niż to że auto było naprawione i z USA (bo z tym nie mam akurat żadnego problemu..).

jeśli chodzi o auta z Niemiec, to mowa o tych które fizycznie są w Niemczech od Niemców a nie już sprowadzone, więc jeszcze z szansą na prawdę.. Może zresztą coś z tego zainteresuje autora wątku, bo w Polsce straszna bieda jeśli chodzi o liczbę ofert 987..
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-aut ... ower_i:220,

PostNapisane: 2.11.2021, 15:23 

Nr klubowicza: 712
Auto Lorasa było wystawione na forum za 72k w maju, więc dość mocno zdrożało 😯
post243846.html#p243846

981 Boxster GTS

PostNapisane: 2.11.2021, 15:45 

Johnny napisał(a):
Auto Lorasa było wystawione na forum za 72k w maju, więc dość mocno zdrożało 😯
post243846.html#p243846

Tak, zdrożało bo mocno sie zmienilo i rynek sie tez zmienia. Jeżeli nie bedzie zainteresowania to wyjmę wszystkie graty i dodatki ( niektore juz nie do kupienia ), ktore wlozylem i chetnie sprzedam po cenie rynkowej, komuś kogo zadowala stock. Póki co nie ma takiej konieczności, a i ja nie wiem czy w ogóle sprzedam bo mam jeszcze pare projektów w głowie.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 2.11.2021, 16:18 

Odważna teza że Boxtery aż tak podrożały :lol: to nie 911, poza tym dołożone do auta graty to tylko dołożone do auta graty - mogą kogoś skusić na tę konkretną sztukę, ale raczej mało kto ma ochotę przepłacać za fantazję poprzedniego właściciela.

Ogólnie to smutne - widać już wszędzie trafia to głupie januszerskie myślenie: "słyszałem że auta drożeją na potęgę - no to cyk +50% do ceny".
Bez urazy oczywiście, bo każdy może wystawić co mu się podoba za ile mu się podoba, ale może warto takie tłumaczenia jednak zostawić dla siebie.

PostNapisane: 2.11.2021, 16:57 

hashiriya napisał(a):
Odważna teza że Boxtery aż tak podrożały :lol: to nie 911, poza tym dołożone do auta graty to tylko dołożone do auta graty - mogą kogoś skusić na tę konkretną sztukę, ale raczej mało kto ma ochotę przepłacać za fantazję poprzedniego właściciela.

Ogólnie to smutne - widać już wszędzie trafia to głupie januszerskie myślenie: "słyszałem że auta drożeją na potęgę - no to cyk +50% do ceny".
Bez urazy oczywiście, bo każdy może wystawić co mu się podoba za ile mu się podoba, ale może warto takie tłumaczenia jednak zostawić dla siebie.
Może warto takie wypowiedzi zostawić dla siebie bo są zwyczajnie niekulturalne i mnie obrażają ? Zrobiłem coś Tobie kolego?

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 2.11.2021, 17:29 

To ja dobrze pamiętam, że widziałem Twojgo boxa na Motoparku w KRK, Loras?
No więc też się podzielę opinią. Że auto wygląda rewelka, rewlelka śmiga i emocje budzi równie rewelacyjne :)
Gratuluję funu z auta i życzę równie wiele frajdy! (z niego czy z kolejnego porszaka :D) Do następnego!

PostNapisane: 2.11.2021, 17:32 

simprez napisał(a):
To ja dobrze pamiętam, że widziałem Twojgo boxa na Motoparku w KRK, Loras?
No więc też się podzielę opinią. Że auto wygląda rewelka, rewlelka śmiga i emocje budzi równie rewelacyjne :)
Gratuluję funu z auta i życzę równie wiele frajdy! (z niego czy z kolejnego porszaka :D) Do następnego!
No jasne :) dziękuje bardzo za miłe słowo :) !

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 2.11.2021, 17:32 

"Promujesz" publicznie dostępne ogłoszenie na publicznym forum - spodziewaj się krytyki, gdy są w nim rzeczy do skrytykowania. Szczególnie jak okazuje się, że cena nagle podskoczyła bez realnego powodu o ponad 40tys pln. Typowe handlarskie teksty jak "wcale nie chce sprzedać", "nie zależy mi", "wiem co mam" itd aż żal komentować.
Polski rynek samochodów używanych jest przygnębiający - nie tylko przez różne dzikie komisy reanimujące wraki itp, ale też przez takich sprzedawców.

Chociaż nie wiem, może tu to norma - w innym temacie też znalazłem rzecz wystawioną sporo drożej, niż w sklepach (gdzie jest dostępna od ręki, wiec żaden unikat). Nienajlepiej się ta rodzima społeczność Porsche prezentuje, gdy się poklika po różnych tematach na forum

PostNapisane: 2.11.2021, 17:43 

Nr klubowicza: 582
Niestety muszę się zgodzić z kolegą.
Osobiście ośmieszyłem handlarza, który próbował wcisnąć felgi w absurdalnej cenie.
Nie był to klubowicz, tylko zwykły użytkownik forum.

Absolutnie nie jest to jakikolwiek przytyk w kierunku Lorasa, wg mnie każdy klubowicz! może wystawić auto w cenie jakiej mu się podoba, rynek zweryfikuje oczekiwania.
I tak najlepsze są ceny tych niewystawianych, niejednego mogłyby zaskoczyć :D

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 2.11.2021, 17:59 

Jak coś, to oddam Ci tą książkę po kosztach wysyłki.
Z chęcią poprawię Ci ten przygnębiający nastrój :lol: :lol: :lol:

hashiriya napisał(a):
"Promujesz" publicznie dostępne ogłoszenie na publicznym forum - spodziewaj się krytyki, gdy są w nim rzeczy do skrytykowania. Szczególnie jak okazuje się, że cena nagle podskoczyła bez realnego powodu o ponad 40tys pln. Typowe handlarskie teksty jak "wcale nie chce sprzedać", "nie zależy mi", "wiem co mam" itd aż żal komentować.
Polski rynek samochodów używanych jest przygnębiający - nie tylko przez różne dzikie komisy reanimujące wraki itp, ale też przez takich sprzedawców.

Chociaż nie wiem, może tu to norma - w innym temacie też znalazłem rzecz wystawioną sporo drożej, niż w sklepach (gdzie jest dostępna od ręki, wiec żaden unikat). Nienajlepiej się ta rodzima społeczność Porsche prezentuje, gdy się poklika po różnych tematach na forum

PostNapisane: 2.11.2021, 18:00 

berni500 napisał(a):
Niestety muszę się zgodzić z kolegą.
Osobiście ośmieszyłem handlarza, który próbował wcisnąć felgi w absurdalnej cenie.
Nie był to klubowicz, tylko zwykły użytkownik forum.

Absolutnie nie jest to jakikolwiek przytyk w kierunku Lorasa, wg mnie każdy klubowicz! może wystawić auto w cenie jakiej mu się podoba, rynek zweryfikuje oczekiwania.
I tak najlepsze są ceny tych niewystawianych, niejednego mogłyby zaskoczyć :D
Dziękuje berni, dokładnie jak piszesz :)

Jak pisałem powyżej, nawet nie wiem czy chce zamienić auto na inne dlatego cena jest wysoka. Pisze to poważnie bo nie widzę dla siebie nic na co warto zmieniać poniżej 200k, a to już duży przeskok kasowy.

981 GT4 Pikachu
971 3.0t
718 2.0 "Spajder"

PostNapisane: 2.11.2021, 18:06 

simprez napisał(a):
Jak coś, to oddam Ci tą książkę po kosztach wysyłki.
Z chęcią poprawię Ci ten przygnębiający nastrój :lol: :lol: :lol:

Nie wiem co cie tak śmieszy - że próbujesz naciągnąć nieświadomych ludzi, sprzedając im coś znacząco powyżej ceny rynkowej? Dla mnie takie numery są zwyczajnie słabe

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]