Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5.02.2015, 14:40 

Witam wszystkich,
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie 928 - to jeszcze uraz z dzieciństwa, kiedy dawno temu takowy resorak (a wtedy każdy resorak był na wagę złota) był moim ulubionym :) Od jakiegoś czasu stare demony się odzywają. Mam już jednego klasyka, ale czuję że coraz mi trudniej zapanować nad potrzebą posiadania kolejnego i w myślach cały czas powraca 928. Zerkam sobie od jakiegoś czasu na ogłoszenia i niezmiennie widzę jeden egzemplarz, z pozoru całkiem atrakcyjny. Czy ktoś może wie cos więcej na temat tego auta?

http://allegro.pl/porsche-928s-manual-8 ... 85867.html

Wszelkie inne rady i sugestie mile widziane. Generalnie szukam auta, przy którym za wiele nie musiałbym robić.
Dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 14:46 

Nr klubowicza: 942
Zapoznaj się z postem użytkownika margines w danym temacie z linku i poszperaj w dziale " nasze auta " na 924.pl, jest galeria tego pojazdu od jego pierwotnego wyglądu, aż do złotych szat.

http://924.pl/forum/viewthread.php?foru ... ad_id=7579

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 16:40 

Wielkie dzięki.. Nie końca o takie nic-nie-robienie przy aucie mi chodziło :shock: Jest szansa na 928 (minimum S) w +/- podobnej cenie i stanie, ale jednak nieco bliższe oryginałowi?

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 16:56 

Cześć,
osobiście uważam, że tym złotym należy się zainteresować szukając w PL 928 w starszej budzie.
Kontakt do Właściciela z łatwością znajdziesz i przez forum pcp - Mate_usz oraz przez forum 924 - Lajka.
Gość się przykłada do swoich wszystkich projektów, a co do historii wozu.. przynajmniej wiadomo jaka jest. To, że kupisz egzemplarz o którego przeszłości nic nie wiadomo nie znaczy, że ona będzie krystaliczna. Po prostu możesz się wtedy do woli łudzić, z czego jednak nic konstruktywnego nie wynika.
Mi osobiście to 928 bardzo się podoba, ma smak i włożone jest w nie mnóstwo udokumentowanej pracy. Myślę, że to nie jest trup picowany pod sprzedaż ale wóz rzetelnie robiony dla siebie. Wybrał bym się na oględziny i jazdę próbną, pogadał, posłuchał, obejrzał..

Chyba, że jak niemal każdy kupujący 30.+ letnie auto oczekujesz pierwszego lakieru i przebiegu rzędu 60kkm..Oczywiście z umiarkowanej cenie.

Niby można 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 18:14 

Cember666 napisał(a):
Zapoznaj się z postem użytkownika margines w danym temacie z linku i poszperaj w dziale " nasze auta " na 924.pl, jest galeria tego pojazdu od jego pierwotnego wyglądu, aż do złotych szat.

Oj Cember Cember, Margines to kolega z Wrocławia - posiadacz niebieskiej 944, który swój wpis potraktował żartobliwie.
Jak widać czasami ludzie nie potrafią tego wyłapać - jak masz wątpliwości to skontaktuj się z Nim bezpośrednio. :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 18:40 

Cember666 napisał(a):

Nie sądziłem, że ktoś to co napisałem może wziąć na serio. Jeżeli ktoś szuka auta to naprawdę warto się tym egzemplarzem zainteresować.

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 22:30 

Nr klubowicza: 942
Ej no Panowie bez takich, serio miałbym potraktować na poważnie wpis z tekstami " Mimo 4 różnych aut, spasowanie części wyszło ok " ? Przecież wiadomo że gdyby miało to coś wspólnego z prawdą to nie wypłynęłoby na światło dzienne, a poza tym napisałem że prace są w innym dziale dokładnie opisane i obfotografowane-fakt mogłem od razu wkleić link do tematu, ale dawno go nie widziałem, a szukać mi się nie chciało :)

Sorry za offtopic w takim razie i za nieumyślne rozpętanie " burzy ", miało być dobrze, a wyszło jak zwykle... :P

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2015, 23:51 

Dzieki Panowie za wielowymiarowe podejscie do tematu :). Przyznam ze nic mi sie kupy nie trzymalo ale jednak potraktowalem to bardziej powaznie niz zprzymruzeniem oka, zwlaszcza ze nie znalazlem jeszcze watku dokumentujacego renowacje auta. Nawet odetchnalem z ulga ze nie ma tematu, a tu prosze - dalej zagwostka :evil: i to wieksza bo raczej polecacie. A takie auto w domu to na 100% tez nowa kuchnia w domu, ktora moim zdaniem jest absolutnie zbedna :twisted: w garazu stoi od roku bmw e24 i niezmiennie slysze od tego czasu cos o nowej kuchnii :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2015, 0:01 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 281
Prowizję dla żony odprowadzam przy każdym nowym zakupie :-)

jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millennium '00, 126p S ’78, R129 500SL ’92

było: 914-4 ’73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03

Michał
IG: mr.mata912

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2015, 21:54 

928 - to piękne samochody. Jak masz kasę to kupił bym dobrą flachę, kanister 10 l paliwa, zabrał znajomego mechanika i pojechał oglądać.
Niech sprzedający zapali auto ( sprawdz czy silnik zimny ) posłuchaj czy nie słychać szklanek i innych fałszywych dzwięków . Sprawdz zawieszenie , spód i wycieki z silnika ... sprzęgło -skrzynię .Dokładnie oglądaj wszystko . Idealne S2 może kosztować nawet 40 klocków, ale ideałów chyba nie ma .
Te samochody idą ostatnio mocno w cenę - obawiam się iż za rok już 40 będzie mało za sensowne auto .
Te samochody dość długo czekają na kupca - ale jak już jesteś gotowy i masz kasę to się okazuje że już go nie ma . Potem trzeba dozbierać . Jeszcze rok temu mogłeś kupić S4 za 30 klocków . Teraz trzeba wyciągnąć 40 - 60 i to nie za perełkę .

Kupuj - no chyba że u Ciebie w domu to baba ma jaja i w tedy kup jej kuchnię . Kuchnia nie smrodzi i nie grzmi 8 cylindrami .
:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2015, 22:22 

A jak nie - kuchnia jak najbardziej smrodzi i grzmi 8-ma garami!
Na powaznie - moje byłe auto, byłem nim na 2 i 3 zlocie, pozniej silnik padł i stał dłuższy czas.
Znalazłem sensowny silnik, wymieniłem a przy okazji w zestawie była skrzynia manualna z całym osprzetem wiec automat stał sie manualem.
Gdy go sprzedawałem był czarny, miał problem ze zgrzytającą 2-ką i silnik miał problemy ze składem spalin, nierówno pracował. Rozrzad był nowy, brak wycieków oleju, hamulce nowe.
Kolega Lajka ogarnął auto blacharsko i lakierniczo - przy okazji kolor został świetnie wybrany!
Z tego co wiem wnetrze również było całe zrobione.
Mi osobiscie auto sie bardzo podoba, cieszę się, ze trafiło w dobre rece.
Nie jest to oryginał, od dawna w polsce ale uwazam, ze to auto warte uwagi. Kolekcjonerskie moze nie bedzie ale mysle, ze da mnóstwo frajdy z jazdy i zadowolenia z posiadania.
Cięzko Ci będzie znalezc dobre 928 w podobnych pieniądzach...

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2015, 11:07 

Sęk w tym, że ten zakup będzie musiał być w parze z kuchnią :cussing:
Dzięki Panowie za wszystkie rady! kto wie, kto wie... :twisted: :drive:

PostNapisane: 12.02.2015, 22:37 

Nr klubowicza: 033
kubao napisał(a):
Witam wszystkich,
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie 928 - to jeszcze uraz z dzieciństwa, kiedy dawno temu takowy resorak (a wtedy każdy resorak był na wagę złota) był moim ulubionym :)

i to jest najlepsza z możliwych motywacji - trzymam kciuki za poszukiwania !

(kuchni naturalnie - bo 928 właściwie po co dalej szukać? ;) )

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]