|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pdmobil
|
Napisane: 1.04.2018, 22:58 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Najpierw Życzenia Świąteczne ! Jakoś w tym roku ich brak ? Czy to zmiana obyczajów daje znać o sobie, może dobra zmiana, a może zmiana paska z tematami, bo witryna tematów bieżących została skrócona do sześciu, zarówno w części klubowej jak i ogólnodostępnej. Więc ci, którzy nie śledzą forum codziennie, tracą wgląd w wiele tematów, a nie każdy sięga do archiwum. Powiększenie "Przyklejonych", no dobrze, ale miejsce na "Informacje naszych partnerów" czy "English..."zabiera miejsce i obawiam się, będą to miejsca martwe. Więc proszę przywróćcie dłuższy format witryn z bieżącymi tematami, bo np. Życzenia Świąteczne, jak będą, szybko znikną po np. kilku wpisach typu "witam". Tak, tak, domyślam się...względy organizacyjne, odgórne itp. Za wykłady dziękuję. Piszę to co mi trochę uszczupliło przyjemność korzystania z Forum.
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 2.04.2018, 0:25 |
|
|
Całkowicie się zgadzam. W tym momencie mam 5 sekcji po prawej stronie (rozumiem że aktywni klubowicze mają jeszcze jedną?) i w sumie czasem już nie wiem jak przeglądać forum. Może do tej pory robiłem to źle (głównie klikam w najnowsze posty). Swoją drogą, jaka jest różnica między postami z PCP a forum publicznego? Oba są dostępne publicznie. Za to czasami znajdzie się jakiś post (np w aktualnych przyklejonych dla wszystkich), które pokazjuą planszę że nie mam do tego dostępu. To po co pokazywać?
|
|
Góra |
|
PoZoR
|
Napisane: 2.04.2018, 0:35 |
|
Nr klubowicza: 412
|
pdmobil napisał(a): Najpierw Życzenia Świąteczne ! Jakoś w tym roku ich brak ? Czy to zmiana obyczajów daje znać o sobie, może dobra zmiana, a może zmiana paska z tematami, bo witryna tematów bieżących została skrócona do sześciu, zarówno w części klubowej jak i ogólnodostępnej. Więc ci, którzy nie śledzą forum codziennie, tracą wgląd w wiele tematów, a nie każdy sięga do archiwum. Powiększenie "Przyklejonych", no dobrze, ale miejsce na "Informacje naszych partnerów" czy "English..."zabiera miejsce i obawiam się, będą to miejsca martwe. Więc proszę przywróćcie dłuższy format witryn z bieżącymi tematami, bo np. Życzenia Świąteczne, jak będą, szybko znikną po np. kilku wpisach typu "witam". Tak, tak, domyślam się...względy organizacyjne, odgórne itp. Za wykłady dziękuję. Piszę to co mi trochę uszczupliło przyjemność korzystania z Forum. +1
_________________ Marcin było: 986, 987S, 996.2 Targa Orient Red Metallicjest: Macan S i Boxster 718 http://WWW.AURAN.PLhttp://WWW.MISSALA.PLPerfumeria Quality Gdańsk
|
|
Góra |
|
Wolf
|
Napisane: 2.04.2018, 7:24 |
|
|
PoZoR napisał(a): pdmobil napisał(a): Najpierw Życzenia Świąteczne ! Jakoś w tym roku ich brak ? Czy to zmiana obyczajów daje znać o sobie, może dobra zmiana, a może zmiana paska z tematami, bo witryna tematów bieżących została skrócona do sześciu, zarówno w części klubowej jak i ogólnodostępnej. Więc ci, którzy nie śledzą forum codziennie, tracą wgląd w wiele tematów, a nie każdy sięga do archiwum. Powiększenie "Przyklejonych", no dobrze, ale miejsce na "Informacje naszych partnerów" czy "English..."zabiera miejsce i obawiam się, będą to miejsca martwe. Więc proszę przywróćcie dłuższy format witryn z bieżącymi tematami, bo np. Życzenia Świąteczne, jak będą, szybko znikną po np. kilku wpisach typu "witam". Tak, tak, domyślam się...względy organizacyjne, odgórne itp. Za wykłady dziękuję. Piszę to co mi trochę uszczupliło przyjemność korzystania z Forum. +1 Dlatego mimo wszystko (aplikacja ma swoje problemy) polecam używać i sam używam TapaTalk. Najlepiej na tablecie. Na telefonie jednak wszystko troche małe, ale też ok. Jest szybki dostęp do zakładki z 1000 ostatnich postow, dedykowana sekcja "Nieczytane". Teraz nawet niewiem o jakich zmianach na forum piszecie, bo na tapatalk ich poprostu nie widzę. Taka sugestia dla tych ktorzy nie probowali.
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 2.04.2018, 9:43 |
|
Nr klubowicza: 263
|
macmk napisał(a): Swoją drogą, jaka jest różnica między postami z PCP a forum publicznego? Oba są dostępne publicznie. Za to czasami znajdzie się jakiś post (np w aktualnych przyklejonych dla wszystkich), które pokazjuą planszę że nie mam do tego dostępu. To po co pokazywać? Forum publiczne to zaledwie nawet nie połowa tego co widzi klubowicz. To , że widać tematy, które są nieosiągalne dla zwykłych forumowiczów to cecha forum i jego budowy, gdyż tworząc post jako ogłoszenie pojawia się on we wszystkich działach nawet tych co nie mogą widzieć reszty i raczej tego nie można zmienić. Co do wydłużenia listy po ostatniej przebudowie trochę się pozmieniało i trzeba zadać to pytanie adminowi, który wprowadza zmiany.
|
pawel20vt4
|
Napisane: 2.04.2018, 12:45 |
|
Nr klubowicza: 224
|
Część
Ja na przykład jak klikam na przyklejony link " Szkolenia z jazdy wyścigowej to pojawia mi się komunikat nie masz uprawnień ?
Paweł
_________________ Pozdrawiam Paweł 911 997 TURBO 1/4 mili- 10.583 s > PCP Włocławek 2014 911 964 TURBO Macan III GTS http://www.willa911.pl
|
|
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 2.04.2018, 23:15 |
|
|
Daro. napisał(a): macmk napisał(a): Swoją drogą, jaka jest różnica między postami z PCP a forum publicznego? Oba są dostępne publicznie. Za to czasami znajdzie się jakiś post (np w aktualnych przyklejonych dla wszystkich), które pokazjuą planszę że nie mam do tego dostępu. To po co pokazywać? Forum publiczne to zaledwie nawet nie połowa tego co widzi klubowicz. To , że widać tematy, które są nieosiągalne dla zwykłych forumowiczów to cecha forum i jego budowy, gdyż tworząc post jako ogłoszenie pojawia się on we wszystkich działach nawet tych co nie mogą widzieć reszty i raczej tego nie można zmienić. Co do wydłużenia listy po ostatniej przebudowie trochę się pozmieniało i trzeba zadać to pytanie adminowi, który wprowadza zmiany. Ok, ale "Ostatnie posty forum PCP" są akurat widoczne dla nie klubowiczów, stąd moje pytanie czym to się różni od "Ostatnie posty publicznego forum".
|
|
Góra |
|
mata70
|
Napisane: 5.04.2018, 0:49 |
|
Nr klubowicza: 490
|
[/quote] Ok, ale "Ostatnie posty forum PCP" są akurat widoczne dla nie klubowiczów, stąd moje pytanie czym to się różni od "Ostatnie posty publicznego forum".[/quote]
To akurat pod kątem "naboru" do klubu chyba nie jest złe. Ci co nie mają dostępu widzą co tracą. Ja nawiguję poprzez nowe posty albo nieprzeczytane posty i to chyba wystarcza, prawy pasek zupełnie pomijam. A życzeń coś mi się wydaje, po prostu nie było.
|
|
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 5.04.2018, 9:23 |
|
|
mata70 napisał(a): Ok, ale "Ostatnie posty forum PCP" są akurat widoczne dla nie klubowiczów, stąd moje pytanie czym to się różni od "Ostatnie posty publicznego forum".
To akurat pod kątem "naboru" do klubu chyba nie jest złe. Ci co nie mają dostępu widzą co tracą. Ja nawiguję poprzez nowe posty albo nieprzeczytane posty i to chyba wystarcza, prawy pasek zupełnie pomijam. A życzeń coś mi się wydaje, po prostu nie było. Ale napisałem że są widoczne dla „nie klubowiczów”, dokładnie tak samo jako posty forum publicznego. Widoczne całkowicie, nie tylko tytuły.
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 1.05.2018, 8:53 |
|
Członek Honorowy |
|
|
Ponawiam temat. Wątki z paska znikają tak szybko, że nawet nie wiadomo czasem, że były, za to niektóre tematy, np "Ułęż 2018" zajmują miejsce i w ostatnich postach i są zdublowane w przyklejonych, podobnie i wybrane inne.Informacje partnerów nadal świecą pustką, podobnie "english" Po co zajmują miejsce i ograniczają ilość wątków i w części klubowej i ogólnodostępnej. Montowanie innych aplikacji nic nie zmienia. Poprzedni układ ułatwiał dostęp do większej ilości wątków oraz szybko pokazywał czy dany wątek jest czytany, komentowany, czy powoli spada. Jeszce raz do przemyślenia.
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 21.05.2018, 23:01 |
|
Członek Honorowy |
|
|
Czepnąłem się, cóż.... Pozycje "English..." oraz "Informacje naszych partnerów" dalej są martwe, natomiast informacja "Stuttgart trip...." ( jak by nie patrzeć, to informacja naszego partnera) pojawia się na pasku "publicznego forum",. Czyli "English..." czy "Informacje..." nie są dla wszystkich ? Po co dalej zajmują miejsce, kosztem miejsca na "forum PCP" czy "Publicznego forum", które są tak małe, że temat pojawiający się, potrafi tego samego dnia spaść z paska prawie nie czytany ?
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 23.03.2019, 15:56 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Nr klubowicza: 468
|
Idąc za wnioskiem PDMobila, może jest możliwość by sekcje wyświetlane po prawej stronie miały 10 ostatnich tematów. Dzisiaj zajmują one mniej niż polowe ekranu na wysokość i często fajne tematy uciekają.
_________________ pozdrawiam Adam =================== 944/993/986/996T/970 http://www.prosiakovo.plhttp://www.enotrip.pl
|
|
Góra |
|
mb_911
|
Napisane: 23.03.2019, 16:05 |
|
Nr klubowicza: 095
|
adamax napisał(a): Idąc za wnioskiem PDMobila, może jest możliwość by sekcje wyświetlane po prawej stronie miały 10 ostatnich tematów. Dzisiaj zajmują one mniej niż polowe ekranu na wysokość i często fajne tematy uciekają. +1 bardzo dobry pomysł
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 23.03.2019, 18:11 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Zostały uwzględnione wnioski forumowiczów i sprawa jest i czeka na załatwienie przez admina forum.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|