Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6.05.2010, 9:40 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Jeśli wydałeś na tego Golfa 28 to zapomnij o 40 na Porsche. Duuużo więcej. Golf na oko był o wiele lepszą bazą do odbudowy. Ba, niejeden uznałby, że nie trzeba z nim nic robić ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 6.05.2010, 17:11 

Nr klubowicza: 078
wit007 napisał(a):
Jeśli wydałeś na tego Golfa 28 to zapomnij o 40 na Porsche. Duuużo więcej. Golf na oko był o wiele lepszą bazą do odbudowy. Ba, niejeden uznałby, że nie trzeba z nim nic robić ;)

Dokładnie. Jeśli ma być idealnie to będzie ciężko zmieścić się ze wszystkim poniżej 100 tys...

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 22:18 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

model f powoli zaczyna nowe życie
przybyły też elementy gumowe

Trwa zdobywanie blach tzn kupiony zderzak przedni kpl klapa tylna lewy błotnik poszukuje prawego błotnika do modelu f reszta zamówiona czeka na odbiór
mam nadzieje że będzie czas na aktualizację

poprzez Classic - Car Warszawa kupiona została krata tylnej klapy czekam z niecierpliwością aż przyjdzie

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 23:07 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
O, super że coś się dzieje! A jak karoseria wygląda?

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 23:32 

Trzymam kciuki za projekt! Moj szacunek zawsze zyskiwali tacy goscie jak Ty, ktorzy chca uratowac egzemplarz ktory wielu innych spisaloby na straty... Nie bedzie perfektycyjny i bezwypadkowy- ale bedzie Twoj i jak ktos tutaj madrze wspomnial, bedziesz znac jego kazdy zakamarek- bez zaskoczen, bez przykrych niespodzianek- choc smieszny jest fakt, ze duza czesc z nas moze miec porsche skladane z osmiu a jezdzi swiecie przekonana ze jest absolutnie bezwypadkowe :)
Trzymam mocno kciuki i bardzo sie ciesze ze ratujesz Porscheee!! :))

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 23:58 

Dziekuje przyda sie 3manie kciuków bo nie będzie to spacer po parku

karoseria nie jest w złym stanie nie licząc lewego błotnika tylnego

korozja w ramie przedniej szyby przy łączeniu z deską oczywiście korozja zaatakowała fartuchy przednich błotników zaraz za kołem i nadają sie one do wymiany.

z racji wymiany poszyć obydwu tylnych błotników nie martwi mnie zbytnio rdza w wykroju drzwiowym zakamarku uszczelki

przedział silnika w stanie bdb orginalny srebrny lakier

podłoga pogięta ale bez dziur

poniżej zdjecia przedniej części juz bez gumy

Obrazek

Obrazek

puki co szukam części, pod Rotterdamem kupiłem tylną klapę zderzak i maskę posiadają sporo części blacharskich używanych jak i nowych
ceny dość przystępne

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 12:30 

Nr klubowicza: 694
Gruby projekt !
Trzymam kciuki ! Oby się udało !!! :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 16:22 

Boże jak ja tesknie za tego typu projektem... echh niech to szlag trafi.
Mam nadzieje ze bedziesz robil czeste aktualizacje bo skoro sam nie mam czasu na TAKA zabawe to przynajmniej bede zyl kogos projektem.
Podczas mojego pierwszego projektu wyrzucili mnie ze studiow- bo siedzialem w garazu a nie nad ksiazkami, ale to bylo TO... Robilem swojego ukochanego Mercedes'a.
Teraz nie ma jak ogarnac i studiow i takiego projektu- duza kasa a brak czasu na dodatkowa prace poza nauka... niech to szlag.
Szczerze zazdroszcze!

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 17:07 

Nasch! Chociaż rzeczywiście wydaje się, że budżet tego projektu oszacować będzie można dopiero po skończeniu odbudowy auta, to nie sądzę, że porwałeś się z motyką na słońce. Jeśli auto jest kompletne, wiesz gdzie i czego szukać oraz masz niezbędnych ludzi i zaplecze technologiczne to dasz radę :) Pośpiech nie jest żadnym sprzymierzeńcem. Blacha jest cierpliwa. Trzymam kciuki.

Wiewiór, tylko Ci się wydaje, że nie masz czasu.. może po sezonie zmienisz boxa na bardziej klasyczny model, przy którym przyda Ci się niejedno narzędzie? Dla mnie dużą częścią frajdy z posiadania klasyka jest właśnie stałe dbanie o niego, kompletowanie, stawianie na nogi.. ma to swój smak i urok zwłaszcza wtedy, gdy nie da się wszystkiego ogarnąć jednym przelewem :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 19:17 

Cyryl ja bardzo chcialem klasyczny ale box jest o wiele tanszy od klasykow do ktorych dążę... 911 kocham calym sercem i wiem ze kiedys bedzie moje jak nic w moim zyciu sie nie skomplikuje (choroba itp) TERAZ widze po sobie ze zyje majac box'a, robie przy nim co sie da- bo kocham ta marke nad zycie i skacze z radosci pod sufit ze w koncu udalo mi postawic jedno z Porsche garazu- moje Porsche... To cudowne uczucie dla tak mlodego szczyla jak ja.
Juz i tak wiele sie nauczylem a to i tak nic w oceanie wiedzy o Porsche, ale jestem mlody i powoli bede chlona ta wiedze i kiedys kupujac klasyczne 911 bede wiedzial jak z nalezytym szacunkiem sie z nim obyc. Moim pierwszym klasykiem w wieku 18lat byl Mercedes SEC i podobnie- nic nie wiedzac o nim: rozebralem go i zlozylem, udalo sie i nieskromnie powiem, ze odniosl nawet sukces na szczeblu panstwowym, nastepnie dostalem oferte pracy w krakowie przy budowie od zera przedwojennych samochodow- robilismy je od podstaw i sprzedawali glownie na Litwe, piekna sprawa :) wiec mimo mlodego wieku wiem co nieco i naprawde nadal twierdze ze niestety obecnie nie mam kompletnie czasu, ale naprawie to na milion % bo potrzebuje pracy przy moich cudach, czy to bedzie maluch czy 911, beda moje i beda dla mnie najlepsze na swiecie, mam nadzieje ze calkowicie rozumiesz w jakim sensie to pisze:)

Przepraszam za ot

Tytuł:
PostNapisane: 28.08.2013, 15:53 

Pięknie! Na pochybel niedowiarkom ;) !

Tytuł:
PostNapisane: 17.09.2013, 20:34 

dziś wypiaskowana klapa i pas tylny :)

klapa jest z modelu f, trafiłem bez dziur jest natomiast trochę wgnieceń
posiada do zaspawania kilka otworów

pas tylny również z oryginału i co najważniejsze bez dziur

czekam na zamówione emblematy oraz lampki ośw tablicy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.09.2013, 23:11 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
pdmobil napisał(a):
Ciekaw jestem co Cię skłoniło do tego zakupu .....Czy cena, czy porównanie z innymi - podobnymi autami i kalkulacja opłacalności, czy decyzję wspomagał ktoś znający się na rzeczy tzn. blacharce, restauracji staroci (klasyków) ? Porsche - szczególnie targa to bardzo wymagające auto. Ciekaw jestem bez ironii, a ze względów czysto poznawczych. Na bieżąco śledzę takie "przygody" z bardzo różnym skutkiem. Niestety są takie egzemplarze, które za żadną cenę nie osiągną spodziewanego efektu. Obym się mylił w tym przypadku.
Życzę powodzenia !

Cieszę się, że kontynuujesz prace. Dalej trzymam kciuki ! Przypomina mi to przygodę z moją pierwsza 911-tką :) Nie była to aż tak radykalna i perfekcyjna robota jak ta, którą pokazujesz, ale dała baaardzo wiele satysfakcji ! I wkład w nią wniesiony zaprocentował ..obficie.:lol: Na swoim wiele się nauczyłem :) Dalej trzymam kciuki ! Każda taka 911-tka, zrobiona porządnie, a nie "na skróty" to rarytas na naszym rynku.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2013, 14:46 

kilka detali

odnowiona lampa czeka na nowy klosz i uszczelkę
znaczki czekają na ostatni zamówiony 2,4 na grill

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2013, 18:28 

Witaj,

Już niedługo zdaje się najprzyjemniejsza część czyli składanie kiedy to auto nabiera rumieńców z tygodnia na tydzień.
Bardzo fajnie wszystko wyszło jak na razie.

Ciekawi mnie gdzie robiłeś regenerację odbłyśników?

Powodzenia i trzymam kciuki za projekt. Koniecznie wrzucaj postępy prac.
Na tym forum to bodaj jedyny taki projekt 911 więc sporo ludzi ci kibicuje razem ze mną :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2013, 23:03 

lampa jest swego rodzaju eksperymentem

sam to wykonałem, w pierwszej kolejności śrutowanie bardzo niskim ciśnieniem potem proszkowy podkład oraz czarny połysk na koniec chrom również nakładany proszkowo.

Tylko tylne lampy zostały tak odnowione, przednie reflektory przybyły nowe tak jak kierunkowskazy wraz z postojowymi.

wykonana została obrotnica do pracy przy karoserii. Zakład renowacji już ma umówiony termin, jedynie brak elementów blokuje.

Tytuł:
PostNapisane: 5.12.2013, 0:37 

nasch napisał(a):
wykonana została obrotnica do pracy przy karoserii...

Możesz rozwinąć temat? :)

Bardzo fajny projekt - tylko tak dalej! :thumbup:

Tytuł:
PostNapisane: 13.01.2014, 22:10 

Skad masz grill. Ile kosztowal?. Szukam.
Powodzenia.
Ja zrobilem lepiej lub gorzej 2 szt. W123.
Narazie nie biore sie za grube projekty.mam dosc.Ale kibicuje z calego serca.

Tytuł:
PostNapisane: 14.01.2014, 9:30 

Grille sa produkowane w Polsce. Classic Car Krzysztof Kulinski, tylko nie mam na 100% pewnosci czy mozna je kupic bezposrednio, bo wiele czesci nie moze sprzedawac indywidualnie, tylko jedynym odbiorca jest fabryka, tak jak to jest w przypadku czesci do kilku modeli Mercedesow.

http://www.retroteile.pl/index.php?opti ... 12&lang=pl

Tytuł:
PostNapisane: 14.01.2014, 9:56 

Te grille Classic Car sprzedawał jeszcze niedawno na allegro za 1645pln/szt więc raczej nie powinno być problemu z bezpośrednim zakupem.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]