Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.04.2014, 15:39 

Witam,
w związku z zakupem 997 mam 2 pytania:
1. Muszę wymienić akumulator-jakieś zalecenia w tej sprawie-bardziej lub mnie polecane marki?
2. Czy po odłączeniu akumulatora pojawiają się jakieś błędy, które później wymagają podłączenia do komputera celem wykasowania?

Przy okazji mam też do sprzedania do modelu 997 carrera S-2005-2008:
- lampy led tył do modelu 997.1 stan idealny
- felgi 19 model SuperSport-wzór jak te ze strony teile.com: http://teile.com/pl/porsche-sklep-tequi ... ET67/18136
- hard top

Ws cen czekam na oferty na pw lub na adres e-mail: maciejgrabowski@me.com

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 15:53 

Jeżeli chodzi o aku - Varta, Moll, Banner albo Optima.
Po każdym odłączeniu zasilania mogą pojawić się błędy i zalecane jest ich skasowanie.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 16:12 

Chwal się...foty!!! :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 16:16 

Ja kupiłem aku Moll i wymieniałem na tzw. podtrzymaniu z innego akumulatora.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 16:48 

Ja wymieniałem bez podtrzymania prądu i musiałem zaprogramować gorne i dolne położenie szyb bocznych (wskazane przy cabrio)

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2014, 3:26 

mgrab, czyzbys zakupil szare cabrio z PC Katowice :?: :D
W ogloszeniu jeszcze wisi

Jak wrazenia z jazdy??

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2014, 11:31 

Można tak powiedzieć że kupiłem-kasa jeszcze nie przelana i auto nie odebrane-ale złożyłem ofertę i została zaakceptowana. Jesteśmy zatem "po słowie" Samochód przeszedł gruntowny przegląd (łącznie z rozszeżoną analizą silnika-tuleje, sprężanie itp) w PCK i wszystkie ważne elementy są ok. Oczywiście dostałem także listę "to do", czyli koniecznych do naprawy-ale to drobiazgi-które jakby nie patrzeć to robione w PCK kosztowałyby krocie-najbardziej podobała mi się uwaga, że są nieoryginalne lampy tylne i nieoryginalna płyta nawigacji :) a oprócz tego to zastrzeżenia to takie, że rysa na zderzaku, przepalona żarówka w bagażniku itp itd.

Wrażenia z jazdy były niesamowite-zawieszenie było niedawno robione więc tu bez zastrzeżeń, silnik jest po wymianie więc odczucia na plus w stosunku do aut, które miałem okazję oglądać i którymi jeździłem wcześniej.
Auto widać było doinwestowane i nie czuć tych 9 lat jak się wsiada...Tego się między innymi obawiałem bo na codzień jeżdżę nowymi autami-ale w przypadku carrery jest ok.

W sumie jestem miło zaskoczony ofertą ubezpieczenia-muszę kupić na siebie bo samochód jest sprzedawany bez f-ry a ubezpieczenie w interrisk wyszło (AC) 4000 PLN.

Jak już doczłapiemy się do 3miasta to mam nadzieję, że wszyscy lokalesi dołączą do testowania :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2014, 11:34 

W tym aucie jest też zmieniona kierownica na tą po lifcie-ale dla wszystkich planujących taką podmiankę to wydaje mi się ona bez sensu-może wygląd jest lekko na plus ale przełączanie biegów (nie jest to ta kiedownika z łopatkami tylko zmiana koło przełączników radia itp) jest mało wygodne więc nie spodziewam się że będzie używane.

Tytuł:
PostNapisane: 3.04.2014, 7:14 

No to gratulacje. Nie latwo jest trafic dobry egzemplarz za przyzwoita kase. :thumbup:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]