Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Naprawa 718 Cayman
PostPosted: 17.10.2024, 15:52 

Witajcie, mam kilka pytań do osób, które mają wiedzę lub miały styczność z powypadkowym porsche 718. Mam uszkodzony delikatnie przód i tył. Uderzenie nie było mocne, ale wystrzeliły poduszki. Mam kilka pytań w związku z tym:

1. Co trzeba wymienić dodatkowo poza przednimi poduszkami i deską? Jak sprawdzić czy jakieś moduły są do wymiany? Czujniki zderzeniowe itp..
2. Jeden pas się zablokował i drugi normalnie się zwija to oznacza, że ten jeden jest sprawny?
3. Rozumiem, że tylna lampa z USA nie pasuje do wersji europejskiej i kierunek w USA miga na czerwono?
4. Czy jakieś części jak np belki pasa były inne w USA i EU? Chcę uniknąć sytuacji, że kupię jakąś część z auta US i nie będzie pasować do EU.

Kilka rzeczy pewnie wymienię sam, kilka zlecę, ale i tak uważam, że warto mieć taką wiedzę. Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczny.

Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Naprawa 718 Cayman
PostPosted: 18.10.2024, 10:03 

Na wiele technicznych pytań nie odpowiem, ale co do części EU/USA: sprawdzaj po prostu po numerach w katalogu czy dana część pasuje czy nie, wiele jest też wspólnych z 911.

Mi się bardzo wygodnie korzystało z katalogu elektronicznego na stronie https://www.eurospares.co.uk/, można sobie wygodnie klikać po grupach części zamiast przeglądać gigantycznego pdfa.

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum PCP

Przyklejone