Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 4.06.2023, 20:53 

Witam wszystkim i proszę o krótką informację ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Na stronie Porsche są szczątkowe informacje. Jestem przed zakupem tego modelu i ta informacja jest dla mnie ważna.
Czy nowe Panamery mają systemy ochrony podróżujących takie jak Pre-Safe np w Audi (brak aktywności kierowcy - sam zatrzyma się na poboczu; powiadomi i zahamuje w przypadku zagapienia się kierowcy itp)
Z góry dziękuję za informację

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 10.06.2023, 21:43 

U mnie chyba tego nie ma- ale nie posiadam wszystkich systemów z tego co udało mi się ustalić. Jest za to wspomaganie pasa- sam kręci kierownicą oraz asystent martwego pola w lusterkach. Być może jest też to powyższe ale do tego nie dotarłem. Ogólnie to z tych systemów nie korzystam- dla przykładu czytanie znaków nie działa za dobrze i często się myli.

W innym aucie mam ten system połączony z night vision- auto jak widzi gościa na poboczu to podświetla go na czerwono plus oświetla jego sylwetkę pulsującym sygnałem świetnym z lamp przednich. Tutaj mogę potwierdzić, że jest mega jednak ze 2 razy zawał prawie miałem jak przy cofaniu postanowił widząc chyba gałąź wcisnąć hamulce awaryjnie w celu zatrzymania pojazdu :P

Jak potrzebujesz to mogę podesłać Ci mój konfig.

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum PCP

Przyklejone