Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
PostPosted: 15.04.2025, 22:32 

Club number: 095
porscheee wrote:
Jak to jest z pucharem Pań ? Skoro jest dla nich osobna klasyfikacja - klasa i generalka to chyba nie powinny zbierać punktów dodatkowo w klasach panów np 350 450 itd ? Robmy albo jedno albo drugie bo to bezsensu . Uważam ze nie powinny być klasyfikowane w klasach speed jeśli są w pucharze Pań , albo wręcz przeciwnie klasyfikować w klasach a odpuścić puchar Pań , bo biorąc pod uwagę ze jeszcze generalke im robicie to się robi kabaret . Pomijam ze nawet jedna moze tworzyć klasę ,,,

Niema czegoś takiego jak puchar panów. Jest Puchar PCP i może do niego zapisać się każdy klubowicz bez względu na płeć i wszyscy są traktowani równo - kobieta i mężczyzna.

Natomiast Puchar Pań powstał wiele lat temu jako incjatywa, która ma promować klub jak i markę Porsche wśród kobiet obecnych na naszych imprezach - uczestniczek, partnerek, córek , matek uczestników naszych imprez, którzy często zabierają płeć piękniejszą na spotkania. Udział w nim jest oczywiście tylko dostępny dla pań.
Zwyczajowo podczas imprezy pucharu zbieramy listę chętnych kobiet wśród obecnych na imprezie, które chciałyby wziąść w nim udział.
Najczęściej jest tak, że podczas jednej wybranej sesji wsiadają za kierownice i jada na czas. Gdy nie ma sesji grupowych tak jak np. na Kielcach dostosowujemy to do panujących warunków i możliwości.
Oprócz punktacji na danej imprezie panie mają też możliwość zbierania punktów w swojej klasyfikacji rocznej.

Dawid proponujesz, żeby wykluczyć część kobiet z aktywności , która powstała specjalnie tylko dla nich - to trochę niedorzeczne.

Każda kobieta, która na naszej imprezie wyrazi chęć brania udziału w Pucharze Pań ma do tego prawo bez względu czy jest osobą towarzyszącą czy zapisała się do Pucharu PCP.

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 15.04.2025, 23:30 

Nie to mialem na myśli , jak najbardziej niech jeżdżą nawet niech maja swój puchar Pań , zawsze tak było i ok , natomiast nie wiedziałem ze zbierają tez punkty w klasach ogólnych . Reasumując hipotecznie jest możliwe ze Panie mogą dostać puchar za klasę np speed 300 i dostać za klasyfikacje generalna danej imprezy i za puchar Pań trzeci (jeśli złe rozumuje popraw mnie) ? w regulaminie czytam 3x i nie mogę nic wywnioskować . Może nie rozumiem czy jak kobieta jedzie w klasie np speed 400 to w przerwie obiadowej jak na poznaniu może jechać osobny puchar Pań ? Czy puchar Pań jest tylko dla tych co już nie jeżdżą w danej klasie ? Nigdy sie nad tym wczesniej nie zastanawiałem dopiero teraz jak analizowałem wszelkie zmiany klas i regulmian to mnie tak naszło ...
Osobiście jestem za rowno uprawiniem .
Mam tez nadzieje ze nie odezwa się Ci co uważają ze płci jest więcej i chcą osobny kolejny puchar :lol:
W poprzednim regulaminie było żeby powstał puchar Pań musza się zgłosić min 3 teraz tego nie ma czy tez się mylę ?

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 15.04.2025, 23:38 

Club number: 095
Przecież powyżej masz to wyjaśnione. Puchar Pań jest oddzielną incjatywą powstałą tylko dla kobiet i nie ma związku z np. z Pucharem Speed i z tym , że jakaś uczestniczka zapisała się do Pucharu PCP np. do klasy Speed 300.

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 16.04.2025, 0:03 

Ok przynajmniej teraz wszyscy będą wiedzieć jak jest , bo z regulaminu nie wszystko idzie wywnioskować .

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 22.04.2025, 0:16 
Członek Zarządu PCP

Club number: 468
Klubowiczów zapraszam do zalogowania się do CMS i obejrzenia zdjęć z Kielc. Jest ich sporo: z toru, z turystyki, z zajęć w ramach Porsche by Woman (tu jeszcze będą uzupełniane o piątkowe aktywności) i bardzo fajne ujęcia z drona.
Miłego oglądania.

pozdrawiam
Adam

============
944/993/996T/957/970
986/996

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]