Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.02.2013, 14:02 

Czesc wszystkim.

Moja kobieta szuka dla siebie samochodu - doradzilem jej ot tak boxstera ;)
Po analizie budzetu itp stwierdzilismy ze najlepiej bedzie kupic wersje 2.7 (najlepiej poliftowa).

Poki co bylismy ogladac jeden egzemplarz: (myslalem ze skoro cena highendowa na alledrogo to wszystko bedzie ok...)
konkretnie ten:
http://allegro.pl/porsche-986-boxster-2 ... 32358.html.

Oprocz zalet jakie przedstawil kupujacy autko ma jedna, mega powazna wade:
- sprowadzony z wloch, brak ksiazki serwisowej.
i kilka mniejszych:
- dokladane xenony bez spryskiwaczy
- na zimnym bylo slychac cykajacy zaworek albo cos podobnego (no ale to drobnostka, 90% aut tak ma...)
- parujaca mocno prawa przednia lampa.

Czy da sie kupic boxstera 986 2.7 do 60 tys pln? (+- 10%) czy lepiej wybic kobiecie te autko z glowy i szukac dla niej czegos innego.

Vin autka: WP0ZZZ98Z4S600526 (moze ktos rozkoduje - pozna historie?)

Dzieki i pozdrawiam :)

Waldek

Tytuł: :)
PostNapisane: 19.02.2013, 14:19 

witam:) sprzedał bym swojego ale zbyt go kocham:P a tak na poważnie to jak najbardziej przy takim budżecie kupisz boxa wiadomo nowy to on nie bd:) poszukiwania igły też nie bd łatwe... wydaje mi się aby szukać egzemplarza jak najbardziej sprawnego pod względem mechanicznym bo wtedy już się można zacząć cieszyć z jazdy a inne mankamenty poprawiać z czasem...:) i raczej nie odradzaj przygody z Porsche swojej drugiej połówce bo warto i żyje się raz:D

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2013, 14:49 

O to chodzi, jako ze sam tez planuje byc moze zaopatrzec sie w autko ze Stuttgartu to namawiam tez kobiete - a co ;) - Porsche familly ;)

powiem ze chociaz na zdjecia 968 wyglada jak zgnile jajo to na zywo robi wrazenie... nawet na mnie, jak go zobaczylem niski, ten jeszcze poszerzany, ladny, dzwiek silnika... no... magia porsche po prostu. Kobiecie tez sie podoba a bedziemy jeszcze jechali ogladac megane RS, moze jakies SLK i Z4. Takze smieje sie ze "DESER" pokazalem jej na poczatku ;)

Igly to ja nie szukam - wiadomo - kupuje sie uzywane autka to nie ma co wyprzydzac, ze tu przytarte tu bylo malowane itp... wazne aby overall stan techniczny nie budzil zastrzezen i aby pochodzenia autka bylo tez jasne no i zeby nie byl skladany z dwoch albo inne cuda ;)

Niech bedzie dobry ladny boxster 2.7. ;)

Jako ze masz taki model moze napiszesz cos o uzytkowaniu? spalaniu? kosztach serwisowania? W zime tez nim smigasz ;)?

Te dachy materialowe znosza zime czy lepiej hardtopa?

Tytuł: :)
PostNapisane: 19.02.2013, 15:59 

raczej zima pod kołderką w garażu, chyba że jest mróz i drogi suche to jadę go na chwile przewietrzyć co do dachu to dużo jezdzi z miękkim i nie narzekają (zimno na pewno nie ma:) ).

Co do spalania to mam dość duże w porównaniu do innych użytkowników z którymi rozmawiałem na różnych spotkaniach ( raczej poniżej 15 nie schodzę, raczej głównie przez wyłączną jazde w mieście korki etc...) oni mają około 10 także spoko :)

Serwis ogólnie bezawaryjny!!! jedynie co to oczywiście wszystkie filtry + olej i lać i jeździć :drive: jedyna wsumie taka usterka po której odwiedziłem mechanika to wymiana przełącznika świateł... Wsumie boxster jest wysoko uklasowany wśród bezawaryjnych używanych samochodów:D

RS megane jakoś do mnie nie przemawia "sportowy samochód" z przednim napędem, zreszta miałem z nim troche styczności...:) SLK bym rozważył oczywiście od R 171 ale niestety szczegółów jako użytkownik tego modelu mesia Ci nie podam:)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]