Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.03.2020, 9:53 

Pomysł Michała "Ciacha" Ciachowskiego, moim zdaniem genialny :)
Wrzucam tutaj bo może znajdą się chętni nie tylko klubowicze, ale i forumowicze gotowi wesprzeć w ten sposób Adama ;)
Kto podejmie wyzwanie :angel4:

"Nie wiem, czy czytaliście słowa Adama z ulotki.. ja się wzruszyłem.. a moja mama popłakała. Adam pisze, że bez przyjaciół nie dałby rady. Ogromna zasługa w tym przede wszystkim Jacka Vip3ra Borowskiego, który nie pozwala zapomnieć o naszym koledze. Jego inicjatywa jest godna podziwu. W zeszłym roku udało nam się zorganizować dla Adama kilka fajnych imprez tu w Warszawie, podczas jego rehabilitacji, których z pewnością nie zapomni.. jak również dzięki Jackowi, zabrać np Adama na film Le Mans'66 do kina. W lato odwiedziłem kilka razy Adama, ale zima to okres, w którym Adam na pewno potrzebuje większego wsparcia. Możemy w tym czasie wesprzeć Adama naszym procentem. Wciąż mam jednak wrażenie, że robimy mniej niż moglibyśmy.. zapominamy zabiegani swoim życiem.. Dlatego mam propozycję. Gdyby każdy z nas ustawił sobie skromną sumę 25 zł miesięcznie jak zlecenie stałe i zrobiłoby to 100 klubowiczów, Adam miałby wsparcie 2,5tys. zł miesięcznie, tak ważnego w walce o jego powrót do zdrowia. 25 zł to niewiele, nie kosztuje żadnego wysiłku ani nawet nie trzeba pamiętać co miesiąc o przelewie. Ja mam tak ustawiony przelew na WWF i aż wstyd się przyznać, że dopiero teraz wpadłem na taki pomysł w kontekście Adama. To co ustawiamy? Ja już ustawiłem.

25 zł miesięcznie 100 klubowiczów"

Można też dołączyć tutaj : http://924.pl/forum/viewthread.php?foru ... wstart=420

PostNapisane: 28.03.2020, 17:55 

Dzięki Gumiś za podrzucenie tematu. Wiem, że Porsche Club Poland robi bardzo dużo dla Adama i jest dużo klubowiczów, którym należy podziękować tak samo jak i zarządowi PCP.
Jeżeli jednak macie ochotę pomóc Adamowi, a zwyczajnie zdarzy wam się zapomnieć albo nie macie nadarzającej się okazji, to wystarczy ustawić zlecenie stałe na 25zł i macie swoją cegiełkę w szlachetnym czynie :) Dla Adama to będzie coś wielkiego! Możemy zebrać naprawdę znaczącą sumę co miesiąc.

Życzę wszystkim szybkiego powrotu do normalności i dużo zdrowia.

Przypominam gdzie ustawić zlecenie stałe:
Fundacja Sedeka
ul. Grzybowska 4 lok.132, 00-131 Warszawa
nr konta:
93 2490 0005 0000 4600 7287 1845
tytuł przelewu:
10828-grupa OPP-Jerozolimski Adam

PostNapisane: 28.03.2020, 20:34 

Super inicjatywa.

Ja ze swojej strony dokładam cegiełke :roll:

PostNapisane: 28.03.2020, 21:32 

nie znam faceta,
nie wiem do końca o co chodzi,
chcę ustawić stałe zlecenie,
ale czy nie można przelewać na jego konto?
z natury rzeczy, omijam fundacje.
jeżeli jest taka opcja, proszę o dane do wpłat.
szerokości ;)

PostNapisane: 28.03.2020, 21:39 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Adam jest jednym z nas. Ma piękne 924 Le Mans. 5 lat temu wpadł na łosia, ledwo przeżył i od tamtej pory krok po kroku stara się wrócić do sprawności. W czym klub stara się mu pomóc

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 29.03.2020, 13:52 

Co do samej fundacji, darowizny są opodatkowane stąd takie fundacje, które nie są tylko pośrednikami ale również pomagają opieką rehabilitacyjną. Adam ma dzięki tej fundacji kilka razy w roku wyjazdy rehabilitacyjne m.in. do Warszawy. Kiedyś zapytałem mamy Adama i odpowiedź była taka - fundacja jest ok.

Sprawdzę przepisy jakie podatki musiałaby mama Adama opłacić za takie darowizny, jakie trudności w rozliczaniu by się z tym wiązały, a następnie uzgodnię z mamą Adama, jaka forma bardziej jej pasuje. Zawsze możemy później zmodyfikować zlecenie stałe.

PostNapisane: 29.03.2020, 20:58 

Darowizny (bez podatku) dla osób z trzeciej grupy (dobrze kojarzę?) to
4902zł w sumie na 5 lat (nic się nie zmieniło?). Czyli przy 25zł miesięcznie
w zasadzie nie ma możliwości przekroczenia. Jeżeli byłaby to darowizna
gotówkowa to trzeba odpowiednie pismo mieć na potwierdzenie, ale przy
przelewach chyba nie ma takich obwarowań?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]