Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2010, 1:00 

czy nikt juz nie kojarzy modele 924, 914 a nawet 944.
Na tamte czasy to były ekonomiczne samochody produkowane w tym samym celu jak samochody o ktorej terasz mowa.

Porsche zawsze produkowało super samochody typu 911 ale rowniesz małe tanie typu 914 i srednie typu 944 i wielkie fury do Hameriky typu 928 czy terasz Panamera.

Porsche rowniesz produkowało traktory, silniki do Seata, silniki do Harley Davidson, czołgi dla Hitlera itp.

Taka jest natura tej firmy. Na samej 911 by nie przetrwali a te tanie modele były i są fajne i najlepsze w swojej klasie i tego (jako były wlasciciel 944T) i obeczny własziciel 914 i 996turbo doceniam

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2010, 16:21 

Tromer napisał(a):
czy nikt juz nie kojarzy modele 924, 914 a nawet 944.
Na tamte czasy to były ekonomiczne samochody produkowane w tym samym celu jak samochody o ktorej terasz mowa.

Porsche zawsze produkowało super samochody typu 911 ale rowniesz małe tanie typu 914 i srednie typu 944 i wielkie fury do Hameriky typu 928 czy terasz Panamera.

Porsche rowniesz produkowało traktory, silniki do Seata, silniki do Harley Davidson, czołgi dla Hitlera itp.

Taka jest natura tej firmy. Na samej 911 by nie przetrwali a te tanie modele były i są fajne i najlepsze w swojej klasie i tego (jako były wlasciciel 944T) i obeczny własziciel 914 i 996turbo doceniam

Częściowo się z Tobą ,Tomku, zgadzam, ale...
zarówno 914 jak 924/944/968 zawsze były, nazwijmy to wprost, "Porsche dla ubogich", jednak zawsze zachowywały "charakter", czyli były klasycznie sportowymi autkami w charakterze coupe (no...powiedzmy, że 914 to dość dyskusyjne coupe). Obawiam się, że to co słyszałem o "C-segmentowym Porsche" (zacytowany przeze mnie artykuł nie jest jedynym z jakim się spotkałem a jedynie takim który najszybciej znalazłem) wskazuje właśnie raczej na konkurencję dla golfa/astry/1series niż dla scirocco, speedstera czy Z-series. I to właśnie budzi moje największe obawy. Rozumiem konieczność (czy aby na pewno?) produkowania auta dla mniej zamożnych wielbicieli marki, ale podoba Ci się Cygnet Astona Martina?
Obrazek

Bo mnie dość średnio...A jeśli nowe Porsche miałoby mieć podobny charakter to naprawdę zaczynam się bać, że jedyną konkurencją dla niego będzie Smart i to nawet nie Roadster a zwykły forfour

A ciągniki...cóż...w końcu Lamborghini od nich zaczynało, więc Porsche i tak ma szlachetniejszą historię;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2010, 22:16 

914, 924, 944, 968 może i były "Porsche dla ubogich", ale zachowywały charakter marki i były autami typowo sportowymi. Więc rywal dla BMW 1 wg mnie byłby w porządku, natomiast jeżeli trafi tam platforma Golfa, przedni napęd, to będzie dla mnie koniec Porsche...
Jeśli chodzi o Astona Martina Cygnet (Toyota iQ), w nim chodzi o coś zupełnie innego. Jest to po prostu szlachetniejsza wersja wspomnianej Toyoty, taki tuning od Astona, dodatkowo pozwoli spełnić przepisy co do emisji CO2.
Gdyby Porsche stuningowało Golfa (albo chociaż Scirocco) to nie miałbym nic przeciwko, ale jak wypuszcza to jako swój model, to już mi się nie podoba.

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2010, 23:47 

Mi się ten AM bardzo podoba. Zwłaszcza z tyłu, bo z przodu usiłowali upchnąć masę charakterystycznych dla Astonów detali - za dużo, jak na tak malutką powierzchnię.

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2010, 0:25 

Nr klubowicza: 193
Ten mały Aston będzie podobno sprzedawany tylko i wyłącznie klientom
którzy mają już w garażu dużego Astona, także to kompletnie co innego
niż pomysły Porsche ;) Cokolwiek wymyślą - oby nie było psuciem historii
tak wyśmienitej marki.

Bardzo mnie cieszę ta zapisy o 924 ;) Wreszcie się je docenia :lol:

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2010, 12:02 

Ten Aston to raczej taki bonus od Astona, niż wejście na ten segment aut.
Coś a'la 500 od Ferrari sprzedawana w salonach ferrari w kolorze ferrari :)

Mnie się nie podoba to włażenie w każdy segment, nie chce doczekać porsche w cenie trochę wyższej od golfa z 3 cylindrami i 15 sek do 100 w wersji podstawowej. To nie pasuje.

Wolałbym aby zapowiedziało jakiegoś potwora który zmiecie inne auta na torze :)

Bo jednak Porsche to ma byc auto do ktorego wsiada sie i czuje sie gesia skorke a przekrecenie kluczyka powoduje wielki usmiech :) A nie jakis dupowoz ktorym jedziesz z a do b i nie widzisz roznicy czy jedziesz autem czy autobusem.

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2010, 0:12 

hapy napisał(a):
Ten Aston to raczej taki bonus od Astona, niż wejście na ten segment aut.
Coś a'la 500 od Ferrari sprzedawana w salonach ferrari w kolorze ferrari :)

Mnie się nie podoba to włażenie w każdy segment, nie chce doczekać porsche w cenie trochę wyższej od golfa z 3 cylindrami i 15 sek do 100 w wersji podstawowej. To nie pasuje.

Wolałbym aby zapowiedziało jakiegoś potwora który zmiecie inne auta na torze :)

Bo jednak Porsche to ma byc auto do ktorego wsiada sie i czuje sie gesia skorke a przekrecenie kluczyka powoduje wielki usmiech :) A nie jakis dupowoz ktorym jedziesz z a do b i nie widzisz roznicy czy jedziesz autem czy autobusem.

że akurat łaskawie odpalił :x

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2010, 5:17 

Dobre... :lol: :lol: :lol: :notworthy:

Tytuł:
PostNapisane: 28.01.2010, 14:33 

Garstka nowych informacji:
http://www.v10.pl/Porsche,mniejszy,brat ... 38975.html

Tytuł:
PostNapisane: 13.02.2010, 23:56 

panika chyba byla przedwczesna wyglada calkiem niezle

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.02.2010, 13:03 

Ale mam wrażenie, że tu nie o wygląd chodzi... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2010, 15:36 

Co nie zmienia faktu, że jest śliczny. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.02.2010, 16:05 

A ja widzę Boxstera z inną klapą, światłami i dziwnymi wlocikami.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]