Manualna klimatyzacja w Porsche i to w 2016 roku to niezłe przegięcie... Klimatyzacja automatyczna w tych czasach to standard i to chyba w "codziennych" samochodach.
Co do jakości/rodzaju materiałów we wnętrzu to myślę że obecne modele już można powoli zacząć porównywać do VW...
Gdzieś czytałem że Porsche najwięcej ze wszystkich marek zarabia na każdym wyprodukowanym samochodzie. Dlaczego takie cięcia kosztów i obniżanie jakości? Dopłacać duże sumy żeby poczuć się odrobinę lepiej niż w Golfie ?
Dobrze że marka ma tak zagorzałych fanów, bo analizując za i przeciw to nikt by nie kupował wyrobów ze Stuttgartu - to jest magia
Żeby nie było że tylko narzekam sam jest od zawsze miłośnikiem Porsche, mam drugiego Boxstera, planuje wymianę na nowszy, nawet samochód do codziennego użytku chce na Cayenne'a zmienić. Co jakiś czas dopada mnie taka refleksja co dalej jak czytam o tych padających silnikach w 997 etc., które również biorę pod uwagę w bliższej przyszłości.
Na koniec dodam że ostatnio szybko z tego stanu wyrwał mnie post KIMBEX'a w temacie o Nissanie GTR, może i tym razem coś poczytam przekonywującego
Pozdrawiam
Mariusz