Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.05.2016, 22:03 

Gratulacje, piękny wóz.
W 718 zakochałem się jak go tylko zobaczyłem

PostNapisane: 19.05.2016, 22:13 

Gratulacje! Mam nadzieję, że go kiedyś zobaczę na żywo ;)
Dziś miałem jazdę testową 718 S i robi wrażenie. Pytałem się o dostępność i podobno nowe zamówienia będą realizowane dopiero w 2017 (i to niekoniecznie w pierwszym kwartale).

PostNapisane: 20.05.2016, 0:39 

Dzisiaj odbyłem jazdę w PCW naprawionym 718S i w porównaniu z 986 2,7 220KM , którym pomykalem ostatnie trzy lata (przelot 25 tys. km) to jest przepaść we wszystkim osiągi prowadzenie silnik itp.
Powiem tak szkoda trochę wolnego ssaka ale nowe turbo rekompensuje tamte doznania i o dziwo brzmienie silnika jes bardzo b. fajne i w sport+ z chrono i PDK rewelacja w nowym boksie to PDK jest jeszcze szybsze jak za-rdala to trzeba sprawdzić, a zastanawiałem sie nad manualem miałem w poprzednim)zamówiłem z PDK i chrono.
Powiem tak czułem się jak dzieciak w Pewexie lub Baltonie oglądając na wystawie matchboxy w latach 70 tych.
Auto odbieram ok 15 września i nie wiem jak to wytrzymam.
Licząc kasę to mamy osiągi poprzedniej S ki i GTS 4,7 s do 100km/h za
100 tys mniej i 160tys porównójąc z 718 bez S
PS.
Dziękuje Panu Wojtkowi z PCW za obsługę i :D pierwszej pechowej jazdy
po dzisiejszych testach już nie pamiętam.
Tak wygląda zamówione 718
https://www.dropbox.com/s/z7g9mqaupow8fmz/Porsche%20Car%20Configurator%20%281%29.pdf?dl=0
https://www.dropbox.com/s/fm908mld7rddec4/Porsche%20Car%20Configurator.pdf?dl=0
https://www.dropbox.com/s/5dlx47t6zlw6w99/Porsche%20Car%20Configurator.pdfa.pdf?dl=0
https://www.dropbox.com/s/oq03872j2o0q353/Porsche%20Car%20Configurator.pdfb.pdf?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mdaw1pagbc38b3j/Porsche%20Car%20Configurator.pdfc.pdf?dl=0

PostNapisane: 20.05.2016, 9:52 

Nr klubowicza: 694
Piękna chwila - odbiór nowej sztuki prosto z salonu - pachnącej nowością  :-D
Gratulacje !

ROADSTER Boxster S 986

PostNapisane: 24.05.2016, 16:44 

Coraz więcej Volkswagena w Porsche :(

PostNapisane: 24.05.2016, 17:18 

Eee juz od czasów 997/987 jak sie nie wzięło pełnego wnętrza w skórze to środek wyglada tanio/biednie i na fotelach był skaj. Według mnie to opcja must na liście w Porsche i powinna być standardem bo marka zobowiązuje :(
Plus jest taki, ze obszycie wnętrza w Porsche to bajka, jak cos to zapraszam :D

Co do klimatronika to tak samo, siedziałem w 987 które miało taka manualna i oni od dawna maja taki patent zeby ludzie dopłacali. Szkoda ze sprzedawca nie zwrócił na to uwagi przy zamawianiu, co nie zmienia faktu ze to powinien być standard.

PostNapisane: 24.05.2016, 17:40 

Fakt tej opcji nie było, był albo plastik albo skóra.
Ten pakiet który jest u Ciebie to chyba to co kiedyś w plastik tylko dodatkowo masz daszek od liczników przeszyty skajem.

Alkantara fakt chyba mogłaby być lepsza w dotyku niż to, bo ostatnio w PCK jeździłem 718 w tym pakiecie i takie sobie to było. Pamietajmy jednak ze alkantara to tez sztuczny materiał, który ma imitować nubuk/zamsz.

PostNapisane: 24.05.2016, 21:54 

A warto zamawiać nawigację, czy carplay wystarczy? Są dwie wersje connect i connect plus. Rozumiem że obie mają carplay, dzięki czemu można korzystać z mapy na iphonie, czy tak?
Odbyłem jazdę próbną 718S w sobotę i jestem zachwycony. Powiem szczerze, że to autko daje dużo większą frajdę od mojej 997.1 S, której nie mam już od roku. Jeśli okaże się że wersja nie-S jeździ podobnie to chyba zamówię :)

PostNapisane: 24.05.2016, 21:59 

bart911 napisał(a):
A warto zamawiać nawigację, czy carplay wystarczy? Są dwie wersje connect i connect plus. Rozumiem że obie mają carplay, dzięki czemu można korzystać z mapy na iphonie, czy tak?
Odbyłem jazdę próbną 718S w sobotę i jestem zachwycony. Powiem szczerze, że to autko daje dużo większą frajdę od mojej 997.1 S, której nie mam już od roku. Jeśli okaże się że wersja nie-S jeździ podobnie to chyba zamówię :)

Carplay jest tylko w Connect Plus z tego co pamiętam (pytałem o to na jeździe). Ogólnie nie warto raczej ;) Poza tym jak masz Connect Plus, to nie masz już i tak nawigacji?

PostNapisane: 24.05.2016, 22:26 

To faktycznie słabo z tym carplay. Myślałem że to się fajnie integruje z iphonem po bluetooth. Wszystko jasne, dzięki :)

PostNapisane: 24.05.2016, 22:29 

Manualna klimatyzacja w Porsche i to w 2016 roku to niezłe przegięcie... Klimatyzacja automatyczna w tych czasach to standard i to chyba w "codziennych" samochodach.

Co do jakości/rodzaju materiałów we wnętrzu to myślę że obecne modele już można powoli zacząć porównywać do VW...

Gdzieś czytałem że Porsche najwięcej ze wszystkich marek zarabia na każdym wyprodukowanym samochodzie. Dlaczego takie cięcia kosztów i obniżanie jakości? Dopłacać duże sumy żeby poczuć się odrobinę lepiej niż w Golfie ?

Dobrze że marka ma tak zagorzałych fanów, bo analizując za i przeciw to nikt by nie kupował wyrobów ze Stuttgartu - to jest magia ;)

Żeby nie było że tylko narzekam sam jest od zawsze miłośnikiem Porsche, mam drugiego Boxstera, planuje wymianę na nowszy, nawet samochód do codziennego użytku chce na Cayenne'a zmienić. Co jakiś czas dopada mnie taka refleksja co dalej jak czytam o tych padających silnikach w 997 etc., które również biorę pod uwagę w bliższej przyszłości.

Na koniec dodam że ostatnio szybko z tego stanu wyrwał mnie post KIMBEX'a w temacie o Nissanie GTR, może i tym razem coś poczytam przekonywującego ;)

Pozdrawiam
Mariusz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]