Autor |
Wiadomość |
Brykus
|
Napisane: 7.08.2017, 21:53 |
|
|
Przymierzam się do zakupu pierwszego 997. Interesuje mnie egzemplarz bezwypadkowy, z przebiegiem poniżej 100k. Mam do Klubowiczów takie pytania: (1) Na co zwracać uwagę przy zakupie? (2) Na co zwracać uwagę przy weryfikacji technicznej w warsztacie przed zakupem? (3) Czy znany jest Wam ten egzemplarz? http://allegro.pl/porsche-carrera-911-o ... 13361.html(4) Czy może ktoś z Was ma podobny egzemplarz do sprzedania? (5) Wszelkie informacje co do kosztów eksploatacji równie mile widziane. Z góry bardzo dziękuję za Wasz odzew!
|
|
Góra |
|
mareknowak
|
Napisane: 7.08.2017, 22:05 |
|
|
Zycze powodzenia z tym bezwypadkowym... To pewnie byłby rodzynek. Tydzien temu przypadkiem wpadłem na znajomego w Chorzowie. Próbował uruchomić ślicznego , bezwypadkowego Boxa. Może kilkuletni - nie pytałem. Znajomy to magik i postawi go na nogi a handlarz sprzeda. Piękny czarny Box z USA. Pech, że długo stał pod wodą.... Bezwypadkowy. Czasem warto kupić lekko uderzonego i dobrze zrobionego. Powo!
|
|
Góra |
|
Kubuś72
|
Napisane: 8.08.2017, 11:59 |
|
|
Cena trochę przegięta, felgi i końcówki wydechowe od S, jest również regulowane zawieszenie, przednia szyba z 2007 roku, ale to może nic nie oznaczać. Sprawdź w serwisie, negocjuj cenę i ciesz się 911.
|
|
Góra |
|
Wodnik
|
Napisane: 8.08.2017, 12:12 |
|
|
Koszty utrzymania i używania tak jak większość samochodów w tej cenie. Jedyna różnica jest taka że wymiana oleju jest dosyć kłopotliwa i opony trochę więcej kosztują.
Pytasz na co zwracać uwagę przy zakupie. Najlepiej na to do jakiego serwisu zabierzesz samochód na przegląd przedzakupowy. Vcentrum powinno się sprawdzić bo widzę że samochód z Warszawy.
Ja na początku też szukałem bezwypadkowego rodzynka ze ślicznym lakierem. Uwierz że jeśli dokładnie sprawdzisz większość tych "bezwypadkowych" okazuje się że "kolizja parkingowa a nie wypadek " oznacza pogięty cały przód lub tył od lewej do prawej strony i gołym okiem widać że elementy są źle spasowane. W manualach przekroczenie obrotów też zdarza się bardzo często.
Zauważyłeś że zdjęcia samochodu którym się interesujesz od przodu pokazują idealnie spasowania a zdjęcie tyłu jest tylko jedno i jako jedyne w cieniu? Może to przypadek może nie ale lewy tył bym bardzo dokładnie obejrzał(zresztą na tym zdjęciu już i tak widać że zderzak jakoś tak średnio się z górą zgrywa z prawej strony tam gdzie nie ma cienia ale może to tylko efekt zdjęcia mnie czaruje). Spytaj też właściciela o wydech. Jeśli powie że nie wymieniany dla kaprysu to znaczy że ktoś ładnie w tyle zaparkował jeśli starego się nie udało uratować. Moim zdaniem dostał strzała w tyłek i poskładali z czego tam mieli pod ręką a czy za tego właściciela czy za poprzedniego to się nie dowiesz
|
|
Góra |
|
Prezes
|
Napisane: 8.08.2017, 14:21 |
|
Nr klubowicza: 372
|
Uważaj na silniki w wersja S 385KM.
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.08.2017, 14:51 |
|
|
Prezes-słyszałeś,że gdzieś dzwonili tylko nie wiesz w którym kościele. Po pierwsze: 997s nie ma silnika 3,8 385KM(taki silnik był dopiero w 997.2S).Po drugie: co masz do silników 3,8 385,konkretnie,bo takimi wpisami psujesz opinię modelowi, który ma bardzo dobry silnik,a takim jest 3,8 385KM.To co napisałeś,to są powtarzane bezmyślnie opinie ludzi ,którzy chcieliby zabłysnąć wiedzą,której nie posiadają. A kolega który pyta:na co zwracać uwagę przy zakupie 997,niech zwróci uwagę na grubość powłoki lakierniczej i na stan fotela kierowcy(tyle może zrobić sam a resztę trzeba zlecić fachowcom). I to co jest najważniejsze przy poszukiwaniach egzemplarza z małym przebiegiem i w dobrym stanie technicznym, to nie zwracaj uwagi na cenę(żeby była okazyjna),bo musisz za dobrą "sztukę" zapłacić tyle na ile są wyceniane na Mobile porównywalne sztuki(bez akcyzy). Zbliża się jesień,czyli najlepszy okres na kupienie dobrego egzemplarza(ze względu na dużą podaż w tym okresie),więc życzę ci powodzenia.
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 8.08.2017, 15:34 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Prezes się machnął - zapewne chciał napisać o silniku 3.8 S 355 KM
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.08.2017, 15:49 |
|
|
Wit- zgadzam się,że Prezes nie zrobił tego celowo,tylko się machnął,ale to jest internet i na podstawie takich "machnięć" tworzone są nieuzasadnione opinie,które będą miały wpływ np. na zainteresowanie Twoim autem,gdy będziesz chciał je sprzedać.
|
|
Góra |
|
Jordan
|
Napisane: 8.08.2017, 16:00 |
|
|
Kolego, patrząc na to co się w tym kraju sprzedaje to samo "na co zwracać uwagę" jest dużo za mało. Obejrzyj samochód sam z zewnatrz i wewnątrz, grubość lakieru, podpytaj o historię czy brzmi sensownie, sprawdż VIN a potem i tak wstaw do porządnego warsztatu, który się zna na tych samochodach, aby dokładnie go przejrzał. Jak znają swoja robotę to powinni wypunktować samochód bardzo dokładnie. A potem sam zdecyzujesz czy z tymi mankamentami (bo na pewno jakieś w kilkuletnim aucie będą) Ci pasuje czy nie. Ja swoje sprawdzałem w PCW i musze przyznać, że się nie zawiodłem. Niestety chcą trochę kasy za to
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 8.08.2017, 16:59 |
|
|
Sprawdzanie auta przed kupnem w ASO Porsche to porażka. Sprawdzają czy działają wycieraczki i czy jest płyn do spryskiwaczy. A cena...
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.08.2017, 17:26 |
|
|
Bristol- napisz,proszę,żeby wszyscy dokładnie się dowiedzieli:jakie auto sprawdzałeś w aso ,w jakimi aso,kiedy dokładnie to było,co było sprawdzane i ile zapłaciłeś???? Bo coś mi się wydaje,że to następny gówniany(nie wiem jak to napisać po angielsku) news, który zostanie w przestrzeni i będzie bezmyślnie powielany, krzywdząc tych którzy robią rzetelne, przedzakupowe przeglądy.
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 8.08.2017, 17:42 |
|
|
Było 997.1 : S w wersji 381KM (club coupe) oraz 4S w wersji 385KM "zwykła" S ma 355KM ...to tak dla porządku intelektualnego
|
|
Góra |
|
mick
|
Napisane: 8.08.2017, 18:42 |
|
|
A tak dla pełnego porządku: 997.1 Carrera i Carrera 4 to silnik 3.6/325 KM 997.1 Carrera S i 4S to silniki 3.8/355 KM Opcjonalnie dla wersji S i 4S był fabryczny power-kit, który dawał moc 381 KM. Wersja Club Coupe, o której pisze przedmówca to extra limit na USA.
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 8.08.2017, 19:28 |
|
|
Grzegorz 66 napisał(a): Bristol- napisz,proszę,żeby wszyscy dokładnie się dowiedzieli:jakie auto sprawdzałeś w aso ,w jakimi aso,kiedy dokładnie to było,co było sprawdzane i ile zapłaciłeś???? Bo coś mi się wydaje,że to następny gówniany(nie wiem jak to napisać po angielsku) news, który zostanie w przestrzeni i będzie bezmyślnie powielany, krzywdząc tych którzy robią rzetelne, przedzakupowe przeglądy. Grzegorz 66 napisał(a): Bristol- napisz,proszę,żeby wszyscy dokładnie się dowiedzieli:jakie auto sprawdzałeś w aso ,w jakimi aso,kiedy dokładnie to było,co było sprawdzane i ile zapłaciłeś???? Bo coś mi się wydaje,że to następny gówniany(nie wiem jak to napisać po angielsku) news, który zostanie w przestrzeni i będzie bezmyślnie powielany, krzywdząc tych którzy robią rzetelne, przedzakupowe przeglądy. Książkę piszesz? Ty za to chyba nigdy nie byłeś w ASO skoro myślisz inaczej. Nie będę z Tobą dyskutował. Wyluzuj bo jak widać jesteś za bardzo nabuzowany na tym forum.
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.08.2017, 20:50 |
|
|
Bristol-moje pytania nadal są aktualne.Piszesz ,że jestem nabuzowany,bo co: bo ci wypomniałem,że ostatnio w 4 wpisach zrobiłeś 4 błędy ortograficzne?? Jak tak czytam te twoje wpisy,to myślę że nie korzystałeś nigdy z aso porsche,a wymądrzasz się na ich temat bez żadnych podstaw, psując im opinie.Ps. z serwisu aso w Katowicach korzystam od 2010r, a z wrocławskiego od roku.
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 8.08.2017, 21:17 |
|
|
Hahaha Wyluuuzuj Sztywniaku :*
|
|
Góra |
|
Prezes
|
Napisane: 8.08.2017, 21:47 |
|
Nr klubowicza: 372
|
Grzegorz 66, Owszem, pomyliłem się... miałem namyśli Skę przed liftem o mocy 355KM. Są awaryjne, wiem to. Nie rozumiem tylko po co w tych forumowych dywagacjach pompujesz się jak balon na odpuście... to tylko forum. Jeśli nim żyjesz, to radzę poszukać lepszego hobby, bo tu wiele nie osiągniesz. Chyba, że jako moderator ds merytorycznych Całusy 4 All
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.08.2017, 22:12 |
|
|
Prezes- a dlaczego ma mnie nie pompować, to,że Bristol wymądrza się na temat serwisu aso porsche,jak nigdy z niego nie korzystał. A ty miałeś silni k 3,8 355KM? Nie piszcie zasłyszanych opinii, tylko podajcie wiarygodne konkrety(miałem taki silnik od nowości ,dbałem o niego i się zepsuło to i to). A zamiast nazywać mnie snobem,czy napompowanym balonem proszę bardzo merytorycznie odnieść się do moich zarzutów.Dlaczego dyskusja w internecie musi przypominać obrzucanie się fekaliami??
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 8.08.2017, 22:17 |
|
|
Hahahahahaha ZAJEBISTY typ Ciężko muszą mieć z tobą twoi bliscy...
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.08.2017, 22:26 |
|
|
A ty za to bardzo mu pomogłeś swoimi wypocinami na temat przeglądu przed zakupem w aso. Może gdyby twoi bliscy byli z tobą bardziej szczerzy,to popracowałbyś nad swoją ortografią i kulturą osobistą i nie robił siary na tym forum. A tak z ciekawości,Bristol, to jakie masz porsche??
|
|
Góra |
|
|