Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: 911 FL vs R8
PostNapisane: 16.12.2008, 22:21 

Nr klubowicza: 108
W pierwszym teście Porsche wygrywa w przyspieszeniu do 100 km/h ale przegrywa na torze. Tutaj chwalą Audi które wygrywa test.

http://pl.youtube.com/watch?v=DjIQRxsUsrA

W drugim teście Porsche jest szybsze na torze. Nie rozumiem za bardzo niemieckiego ale wygląda na to, że 911 wygrała w tym teście z Audi.

http://pl.youtube.com/watch?v=KugUxsf90fk

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2008, 22:43 

Nr klubowicza: 075
2 test 420 KM przeciw 385 KM...nowe Audi przeciw już nie nowej carerra S...ale niestety carerra nieznacznie lepsza ...na automatycznej skrzyni.....cóż :roll:

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2008, 22:56 

Nr klubowicza: 039
Auta są porównywalne tyle z tego wynika :)
To dobrze bo Audi R 8 to najwyższy model a Carrera S to model średni w gamie.
Najsłabszym punktem Audui jest ten Gtronic a w Porsche skrzynia dwusprzęgłowa + LC,najlepszym , co pozwala na lepszy start i lepsze przyśpieszenie.
Audi niestać było na opracownaie podobnej skrzyni do R8 - tak czytałem,że auto z taką skrzynią byłoby zbyt drogie!

A generalnie takie testy na torze są mało obiektywne, w pierwszym teście jedzie Carrera 4 S w drugim Carrera S ...a w niej widzę jakieś lekie kubełki..niewiadomo jaka zawiecha a do wyboru jest kilka...
Pozatym niekażdy pojedzie 911 na maxa....trzeba umieć :!:
Opony itd...

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2008, 23:03 

Nr klubowicza: 075
słowem marketing.. :lol: :lol: .ale młodzież to lubi...nowe lepsze- a wtajemniczeni wiedzą że - nie zawsze....czas jest sędzą ...nieubłagalnym

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 1:02 

Dokładnie, co nie zmienia faktu, że oba samochody to fenomenalne auta. Przy czym R8 jest łatwiejsze do opanowania.

A tak PS: ZDAŁEM PRAWKO DZIŚ, musiałem sie pochwalić.

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 1:14 

Gusta nie podlegaja ocenie ;)
R8 to super auto, 911 równiez... jestem daleki od demonizowania marki, choc wiadomo co lubimy bardziej ;) :drive:

Niedawno miałem okazje zetrzeć się wieczorem delikatnie z R8 na ul. Grunwaldzkiej, poźniej Przybyszewskiego a dalej Niestachowską... :wink:

R8 jest super, choć wydaje mi się, że kierowca nie wycisnął z niej wszystkiego co mógł :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 2:01 

Nr klubowicza: 108
mn napisał(a):
Gusta nie podlegaja ocenie ;)
R8 to super auto, 911 równiez... jestem daleki od demonizowania marki, choc wiadomo co lubimy bardziej ;) :drive:

Niedawno miałem okazje zetrzeć się wieczorem delikatnie z R8 na ul. Grunwaldzkiej, poźniej Przybyszewskiego a dalej Niestachowską... :wink:

R8 jest super, choć wydaje mi się, że kierowca nie wycisnął z niej wszystkiego co mógł :wink:

Jak wypadla konfrontacja ?

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 11:53 

Pozytywnie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 12:17 

muszę o R8 kiedyś zobaczyć na żywo bo narazie wrażenie mam jakieś dziwne, że to taki kawał plastiku

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 12:24 

Z tym plastikiem to chyba nie az tak, ale jak dla mnie trochę przestylizowane ,pomimo mojej b.dobrej opinii o marce i innych modelach

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2008, 18:18 

Witam,
Miałem R8 na jeżdzie testowej. Z Panem na siedzeniu pasażera (!). Wyszedł blady i chyba się trochę spocił... :) nie dlatego że taka była jazda, ale o tym potem...
Dla mnie autko trochę nie wiadomo do czego...
Moje wrażenia estetyczne i z jazdy;
- środek wykończony - przód genialnie jak to Audi, oglądasz się za siebie żenada... naprawdę ! na środku w dywanie wbudowany odtwarzacz CD jak w syrenie mojego dziadka... ogólnie puryzm w środku chrom/aluminium,
widok silnika błyszczącego i widocznego za tylną szybą jak zawsze powalający (Ferrari?) - z zewnątrz nie-plastikowe
- jazda po wyłączeniu kontroli trakcji (przyczyna bladości Pana jak zobaczył że wyłączam...:)) koszmarna, zrywanie przyczepności przy każdej zmianie biegów, na prostej, bez znaczenia... jak póżniej się przyznał normalan jazda powoduje wymianę opoń w cyklch "motocyklowych" czyli co 10-12 tys. a rozmiar konkretny...

tyle zdążyłem zarejestrować ponieważ też się spociłem... chłopaki z Łodzi (patrz inny post) mieliby frajdę ... bączek na każdym skrzyżowaniu... :)

ale czy to o to chodzi...?

pozdr, jacek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]