Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2011, 20:44 

rozumiem zatem że jesteś nowym właścicielem niebieskiej 944? jesli tak to gratuluje. spogladałem na to auto chyba blisko rok jednak kolor mnie troche odstraszał (o gustach oczywiscie nie dyskutujemy) to raz a dwa że jeszcze przed rokiem nie byłem na etapie zakupu porsche. przed rokiem nadal były tylko jaguary. nawiązując do wycofywania poniesionych kosztów na doprowadzenie auta do poprawnego stanu to uwierz mi że coś o tym wiem. na forum jaguara widac efekty mojej choroby tj. zakup jaguara za 20 tys, włożenie 40 tys w renowacje i odsprzedaż za 20 tys. niestety moja choroba zle wpływa na moje małżenstwo jednak ciesze się że są poza mną inny schorowani w ten sam sposób ludzie.
ja generalnie mysle ze najdalej za tydzien zakoncze poszukiwania mojego 944. widziałem juz 2 sztuki, pozostały do zobaczenia 2 i realizuje swoje marzenie z dzieciństwa. nadal nie mam pojęcia czemu tak długo z tym zwlekałem ale cóż to w porównaniu do wieczności :lol:
a głównie nie wiem dlaczego bo angielska motoryzacja to jednak prosze wybaczcie ale gó.no w ładnym opakowaniu. klimat 944 zwalił mnie z nóg. jestem jedną z tych osób które zawsze wybiorą 944 czy 964 przed nówkami 911 z salonu.
gratuluję zakupu zatem i udanej współpracy życzę, mam też nadzieję że kiedyś będę iał okazję obejrzeć Twoje auto.
p.

Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2011, 21:54 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Witaj FUNN....przeczytałem Twój tekst i uśmiałem się do łez.....nie o sprawy techniczne chodzi, ale sens ......ja swoje pierwsze 911 kupiłem za 33.....ile włożyłem nie wiem, sprzedałem za 33..... Kolejny nabywca włożył sporo, sporo więcej...bo miał......ja nie miałem tyle, dlatego włożyłem dużo mniej kasy, za to bardzo wiele pracy....na stosunkach rodzinnych oczywiście to się odbiło (tego-nie da się wycenić ), ale za to nauczyłem się wiele.......zwróciło mi się :lol:
Lubię takie teksty..znacznie bardziej klimatyczne niż tuningowanie nowego 997 :wink:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2011, 22:18 

witaj,
cesze sie zatem ze mogłem delikatnie poprawić humor. generalnie kazdy zarabia na czym innym, ja akurat na samochodzie nie zarobiłem żadnym, co wiecej zawsze staciłem i to duzo (to efekt mojej choroby własnie). w kadym razie trafiłem kilka unikatów które powróciłem do zycia i w sumie to cieszyło mnie najbardziej. min miałem kiedys jaguara xjr w manualu, bodajze 63 sztuki wypuścili na świat. kupiłem za 24 tys, dorzuciłem 40 a spzedałem za 20 tys. choroba oczywiście nasilała sie wraz z rozwojem mojej firm jednak jak duża czesc z nas dotknął mnie kryzys tak wiec bede musiał zaleczyć moją chorobę przy nastepnym nabytku i szukam tym razem bardziej sensownego egzemplarza niz zwykle. zrobiłem sobie ostatnio rachunek i generalnie gdybym odpuscił sobie moje wszystkie eksperymenty to mógłbym juz jezdzim bardzo fajnym 964 ale jak również wczesniej wspomniałem cóz to w porównaniu do wieczności. popełnainie błędów jest konsekwencją nabierania doświadczenia. ciesze sie w kazdym razie ze jestem juz blisko dołaczenia do tego zacnego grona posiadaczy porsche i jak to mówia najlepiej chowaja sie minimum w parach tak wiec rozwazam równiez sprzedaz moich pozostałych jaguarów i rozgladanie się za kolejnym porsche.
p.

PS. tak na marginesie pdmobil mam wrżenie że mieszkamy albo przynajmniej stacjonujemy blisko siebie. tankuje sowje auto na rosoła i mam wrażenie że widziałem Twoje auto z foto gdzieś w okolicy?

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2011, 0:56 
Członek Honorowy

Noooo tak.....podjedz jakimś Jaguarem (już zapewne wiesz gdzie)......toż to piękna klasyka !!!!!! Z "anglików" największą słabość mam jednak do A.H. 3000.

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2011, 1:12 

austiny też lubie. angliki są ładne choć bardzo specyficzne i ja po kilku latach dopiero zrozumiałem że nie jestem fanem tej odmienności. musze przyznać że trochę się zawiodłem na jaguarach. właściwości jezdne itd są na znacznie niższym poziomie od konkurencji. w tym tygodniu wyprowadzam po bardzo długiej zimie xj40. dbam o to aby pozostał w stanie jakim jest a jest "prawie" nowy mimo 20paru lat.

Tytuł:
PostNapisane: 22.06.2011, 1:16 
Członek Honorowy

Do końca tyg. jestem na urlopie, ale pózniej bardzo chętnie poznam . :lol:

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]