Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: 944
PostNapisane: 14.06.2011, 14:46 

witam forumowiczów,
od wielu lat marzę o porsche 944 i nareszcie nadszedł ten czas kiedy mogę go nabyć. interesuje mnie model s2 lub turbo, tylko i wyłącznie w bardzo dobrym stanie (silnik, blacha itd.) nie interesują mnie kombinowane egzemplarze. myslę że jest to najlepsze miejsce na takie poszukiwania więc licze na odzew. być może ktoś wie o takim egzemplarzu lub posiada na sprzedaż.

dziekuje i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 14.06.2011, 15:21 

hej,

944 to bardzo zacne auta, zwłaszcza w mocnych wersjach (s2, turbo lub turbo s)...

stan takiego auta jest uzależniony oczywiście od Twojego budżetu - ale jeśli nie polujesz na 'okazję' (które czasami się zdarzają) i boisz się aut z wątpliwą historią, polecam kupić doinwestowane auto np. od jakiegoś Klubowicza.

jakiś czas temu Wampir przymierzał się do sprzedaży:
http://www.porscheclub.home.pl/forum/vi ... 86&start=0

co nieco znam to autko i sądzę, że nie pożałujesz (to moje subiektywne zdanie, nie chodziłem z miernikiem, ani nie oglądałem na kanale auta - tyle co paręnaście razy to autko widziałem na zlotach i spotkaniach).... zwłaszcza, że większość mechanicznych (drogich) rzeczy Wampir w nim zrobił...

życzę powodzenia w poszukiwaniach i ogromnej frajdy z posiadania (bo o taką w przypadku Porsche ciężko nie będzie :))

Tytuł:
PostNapisane: 14.06.2011, 15:43 

o tutaj masz Kliknij auto z forum, a dokładniej z 924.pl :)
Powodzenia w szukaniu :)

PostNapisane: 14.06.2011, 15:55 

dzieki za pierwsze wskazówki. okazji oczywiście nie szukam. auto wampira ładne, pytanie tylko jak mocno dostało podczas torowych wojazy:) myśle jednak że zapewne jest doinwestowane. grafitowe również piękne, widziałem ten egzemplarz jednak mimo ogólnego dobrego stanu to jednak coś jest nie tak jak dla mnie. bardzo sympatyczny właściciel i widać że włożył w niego dużo serca i pieniedzy. polecam innym jednak ja szukam raczej czegoś innego choć definitywnie nie zrezygnowałem jeszcze z tego egzemplarza, chciałbym zobaczyć inne. widziałem w wawie dodatkowo bordowy egzemplarz jednak to była totalna padaka. generalnie zalezy mi na tym aby po doinwestowaniu egzemplarz był idealny lub bliski temu ideałowi. sa niestety egzemplarze których już nawet kosmiczne doinwestowania nie zmienią (tj. poważna powypadkowa przesłość, dyletancka naprawa itd)

Tytuł:
PostNapisane: 14.06.2011, 16:03 
Klubowicz

gazik tez sprzedawal swoje (kiedys moje) jaki czas temu ... czarne S2 ...

Tytuł: Re: 944
PostNapisane: 14.06.2011, 16:20 

FUNN napisał(a):
auto wampira ładne, pytanie tylko jak mocno dostało podczas torowych wojazy, myśle jednak że zapewne jest doinwestowane.

widziałem to przetarcie - specem nie jestem jednak raczej wyglądało to na lekkie wgniecenie, nie było jakoś specjalnie mocno...

najlepiej by było chyba podjechać i sprawdzić.
jeśli jesteś z Wawki lub Poznania polecam podjechać i obejrzeć na żywo :)

PostNapisane: 14.06.2011, 16:25 

jestem z wawy więc jeśli kolega wampir faktycznie chce je sprzedać to z chęcią podjadę zobaczyć. pisząc o torowych wojażach to nie miałem na mysli stłuczki tylko to w jakim stanie jest wyeksploatowane. nie jestem w stanie zniść faktu kiedy wszystko w aucie trzeszcy i jest odseparowane od reszty.taki brak symbiozy wnętrza z karoserią itd.

PostNapisane: 14.06.2011, 16:42 

to jest chyba w niezłym stanie i jesli to proawda co piszą odnośnie np przebiegu to właśnie taki egzemplarz mnie interesuje. kolor jest jednak nie do przyjęcia.
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/deta ... abNumber=2

Tytuł:
PostNapisane: 14.06.2011, 17:24 

to niebieskie jest piękne :D ale coś od roku chyba nie chce się sprzedac... ...bym się zastanowił bo może jakiś wadliwy

Tytuł:
PostNapisane: 14.06.2011, 17:27 

Ja swoje przyprowadzam w przyszłym tygodniu do Warszawy, znajomi chcą jechać na ślub ciekawym autem. Do obejrzenia wieczorkami.

Yoshi swego czasu wrzucał listę "doinwestowań", ja dorzuciłem do tego kompletne sprzęgło (nowe oryginalne tarcza/docisk/łożysko), regenerację pompy wody oraz rozrząd, czyli ponad 7kPLN z robocizną. Więc nie jest to okazyjne auto ale w pełni sprawne Porsche godowe do jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: 14.06.2011, 19:43 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Niebieskie z BB sprzedane jakby co.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2011, 0:21 

Wywolany do odpowiedzi sie zglasza i wysyla PW ;)

Napisalem w PW ale napisze i tutaj - zeby zostalo potomnym. Turbo to turbo. Ci co jezdzili mieli okazje sie przekonac. Nic na dole - strzal na gorze. Wystarczy sie na sliskim zapomniec i po zabawie. Jak ktos nie jezdzil mocna tylnonapedowka z lsd to niech lepiej nie wsiada do turbo na poczatek. Lepiej juz S2 wtedy wybrac.
Ale jak ktos jezdzil, a jeszcze lepiej - jezdzil turbo i mu odpowiada charakterystyka przebiegu mocy w tym silniku... To juz nie idzie sie uwolnic :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2011, 8:34 

Zobacz oferty z działu giełda na 924.pl S2 mają do sprzedania jeszcze chyba Piterson i Blumen. Na pewno musisz nastawić się na chwilę poszukiwań jeśli szukasz wymarzonego egzemplarza i lepiej poświęcić też trochę czasu na podróże i sprawdzenie kilku egzemplarzy. Licz się z tym, że te auta mają kilkanaście lat i nie łudź się, że trafisz na Porsche, które przez 20 lat nigdy nie było na torze, albo przynajmniej ostro nie jeździło. To w końcu są auta o charakterze sportowym.

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2011, 9:51 

moje auto stoi od grudnia, regularnie odpalane i jeżdżone po podwórku, bo niestety po zmianie pracy mocno odczułem pewną różnicę, ale pojawiło się światełko :)

Co do stanu mojej s2'ki, to uważam, że jest całkiem dobry, a odnośnie ogólnie tego modelu, to uważam, że nie ma drugiego takiego pod względem wyposażenia, a przynajmniej nie widziałem w Polsce.

Pytanie, czy chcę jeszcze sprzedać :wink:
Zastanawiałem się kiedyś, czy nie przesiąść się na coś innego, może 911, albo Boxster, ale stwierdziłem, że zostaje przy s2 :)

PostNapisane: 15.06.2011, 18:41 

witam,
dostałem kilka wiadomości od forumowiczów z propozycjami aut i wszystkie są ciekawe tak więc mam nadzieje żę w tym i przyszłym tygodniu będę mógł wszystkie zobaczyć. na mobile znalazłem egzemplarz marzenie jednak cena z kosmosu wg mnie jak na 944 choc z drugiej strony...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=5

Tytuł:
PostNapisane: 15.06.2011, 21:33 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
S2 piękne, ale cena chora wg mnie. Za ok. 10 euro kupisz już całkiem niezłe Turbo, S2 też na luzie.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 15.06.2011, 22:29 

fakt, piekne. cena kosmos choc jakbym miał nieograniczone mozliwosci finansowe to wydałbym na niego te kwote. generlnie nigdy nie szukam okazji jednak na taką kwote mnie nie stac. wydaje mi sie tez ze za te pieniadze mozna kupic niezła 11-tke choc ja osobiście na ten moment wole jednak 944. mam w garazu min. jaguara xj40 z przebiegiem 50 tys km za którego zapłaciłem 5xwiecej niz inne bedace w ogłoszeniach jednak nadzszedł czas kryzysu i na takie 944 niestety nie moge sobie pozwolic. ten grafit w 944 to moj ulubiony kolorek. cudo.

PostNapisane: 18.06.2011, 21:14 

dzisiaj miałem okazję przejechać się 944 Turbo co mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze samochodem na codzień dla mnie ma być właśnie 944. dziękuje właścicielowi za udostępnienie auta do testów i mozliwość doświadczenia tej frajdy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18.06.2011, 22:12 

Nie ma sprawy, polecam sie na przyszlosc :thumbup:

UWAGA!
Kolejny zarazony choroba zwana Porsche Turbo :swiety:

Tytuł: Re: 944
PostNapisane: 21.06.2011, 20:32 

FUNN napisał(a):
to jest chyba w niezłym stanie i jesli to proawda co piszą odnośnie np przebiegu to właśnie taki egzemplarz mnie interesuje. kolor jest jednak nie do przyjęcia.
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/deta ... abNumber=2

Witaj FUNN

Zapewniam Cię, że z tym egzemplarzem jest wszystko OK :mrgreen:
To ogłoszenie już od miesiąca jest nieaktualne.
Chciałem jedynie utwierdzić Cię w przekonaniu że 944 to wspaniały samochód. Pierwotnie planowałem zakup 928 ale nie żałuję niczego.
Pamiętaj tylko, że jeśli planujesz zakup zadbanego egzemplarza to ciężko będzie przy ewentualnej odsprzedaży odzyskać choćby znaczącą część poniesionych nakładów.
Pod tym względem starsze 911 są nie do pobicia

Ja zachorowałem na chorobę zwaną misją doprowadzenia tego samochodu do stanu który będę mógł określić jako kolekcjonerski
Pomimo że tak właśnie opisał ten samochód poprzedni właściciel i 10 tysięcy PLN później.... :mrgreen: dalej nie mogę tego powiedzieć i jeszcze daleka droga przede mną

Powodzenia w poszukiwaniach wymażonego samochodu
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]