Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.03.2015, 16:50 

Witajcie drodzy klubowicze,

Dzis dosc przypadkowo zjawilem sie w PCK i w oko wpadl mi cayman 2.7 z wyprzedazy rocznika w cenie 264k, niestety atmosfera sie podgrzala i samochod powedrowal do innych klientow, ktorzy przymierzali sie od dluzszego czasu do tego egzemplarza :) Z tego co widzialem, w PCS jest identyczny egzemplarz. Samochod ma bazowe wyposazenie, ale dla mnie jest wystarczajacy.

Pierwotnie myslalem o zakupie nowego bmw 4, ale cena caymana jest na tyle dobra, ze naprawde BARDZO rozwazam jego zakup. Sprzedawca (swoja droga bardzo sympatyczny) ma przedstawic mi oferte na takiego caymana oraz boxstera (na ktorego mnie namawia) w przyszlym tygodniu.

Nie ukrywam, ze bardziej interesuje mnie wlasnie boxster, choc zdaje sobie sprawe ze w budzecie do 300k moze byc ciezko. Niemniej, w PCP widze jest taki boxster S z 2013 roku za 245k.

Majac na uwadze moj budzet, sklaniam sie do wyboru wersji 2.7. I tu pojawia sie moje pytanie - czy mozecie powiedziec mi jak wyglada kwestia zywotnosci tych silnikow? Z tego co czytalem bywaja problematyczne. Dodatkowo sadze, ze tym samochodem robilbym okolo 15-20k km rocznie.
Zalezy mi na to, ze by samochod byl w miare bezproblemowy w trakcie posiadania - zakladam leasing na 5 lat, oczywiscie dodatkowo rozszerzana gwarancja.

Z gory dziekuje za pomoc!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]