Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.07.2013, 20:54 

Czy ktoś tu wspominał o pięknej 993 Turbo ?
Aaa... w pierwszych postach - jest super - gratulacje

Tytuł:
PostNapisane: 20.07.2013, 21:00 

Święta racja, Jacku ! Sorry za ten wywód OT.

Przepiękne turbo i za sprowadzanie takich klejnotów do kraju powinny przysługiwać jakieś udogodnienia, ulgi etc., a nie kara blisko 20 %. Ciekawe, czy jak ktoś sprowadzi Monet'a, to też zapłaci ?

Tytuł:
PostNapisane: 20.07.2013, 21:28 

Alex my to znamy od "zawsze",ale młodszym kolegom rekomenduję opracowania prof.Gwiazdowskiego i Sadowskiego-włos się jeży.

Tytuł:
PostNapisane: 20.07.2013, 21:47 

markar napisał(a):
Alex my to znamy od "zawsze",ale młodszym kolegom rekomenduję opracowania prof.Gwiazdowskiego i Sadowskiego-włos się jeży.

tak, nie chciałbym już nadużywać tego wątku, obawiam się tylko, że - nie wchodząc w szczegóły - ze i tak znamy tylko niewielką część prawdy o skali problemu w perspektywie.

Tytuł:
PostNapisane: 21.07.2013, 20:54 

Nr klubowicza: 060
maczetka napisał(a):
Nie jestem tez katolem, ale taka elementarna wiedze to mam...
Maczeta, moglbys objasnic ten cytat...czy ktos tu pisal o poszanowaniu dla innych :?: Moze jestes muzumaninem :?: to by wyjanialo zastosowanie zwrotu KATOL

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 21.07.2013, 22:07 

Nr klubowicza: 143
dr. Robert napisał(a):
Brawo Maczetka !!!
masz rację bez dwóch zdań..
niestety kimbex dał plamę i tyle :oops:
ciekawe ilu forumowiców jest tego zdania a...ilu się do tego przyzna :roll:

Kimbex dał plamę - no proszę - dawno się tak nie ubawilem ;)
Wiem że niektórych forumowiczow "boli" to że co chwilę kupuję jakieś ciekawe Porsche i każdy pretekst jest dobry by mi dowalic a co tam oczywiście jestem BE bo osmielilem się nazwać rzeczy po imieniu i za chwilę znów będzie komentarz że oczywiście brednie piszę ale dla mnie liczy się to jakim jestem a ci którzy mnie dobrze znają wiedzą że spoko do nich jestem :)
Tym samym pozdrawiam serdecznie przyjaciół i życzliwych mi ludzi :)

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 21.07.2013, 22:25 

Pozazdrościć...
Nie znamy się osobiście, ale chętnie podjadę z flachą i usiądę na prawym na kilku łukach :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.07.2013, 22:29 

Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopier....ie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie wnoszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego sku....yna! Mego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!

Tytuł:
PostNapisane: 22.07.2013, 0:10 

Uważam,że zdecydowanie większość osób na forum-w tym i mnie cieszy to , że kupujesz takie rodzynki jak 993 turbo..
byłoby jeszcze fajniej jakbyś rozumiał to co napisał alexdr..
alexdr napisał(a):
Czy przyszło Wam może już na myśl, że ci "szeregowi" po prostu wykonują swoją pracę i zarabiają na chleb (na Porsche to chyba tylko jak biorą ... :). Prawo tworzy ktoś inny i to raczej tam upatrywałbym źródła problemu. Znam parę osób z róznych szczebli US, prywatnie b. mili ludzie, widzą to samo co i my, ale w pracy robią swoje, tak samo z policjantami. Nie mają dużej swobody w działaniu, też muszą wykonać pewną "normę", czytaj ukarać i obłupić własciwą liczbę obywateli :). Widział ktoś ostatnio w TV, jak tresują policjantów na wykonanie normy, czyli wystawienie odpowiedniej liczby mandatów na dzień ? To się nazywa "przyjazne państwo", ale pocieszmy się, gdzie indziej w EU jest już podobnie..., taki trend :)

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.07.2013, 7:29 

Nr klubowicza: 296
Kto miał do czynienia z celnikami i UC to wie jak jest, a reszta jak sie kiedyś przekona to przyzna Krzysiu ci racje .Ja mam swoje zdanie na ten temat ,przerabialiśmy z nimi tematy z UC kto są w 99 procentach tak jak napisałeś idioci i zakończymy ta dyskusje ,,cieszę sie twoim zakupem ...dużo radości z jazdy :D

997.2 GT3 RS TP:1,41,5
944 S2 CUP JPS TP:1,44,7
Puchar PCP 2015

Tytuł:
PostNapisane: 22.07.2013, 8:37 

Juz spiesze z wyjasnieniami:
1. Nie mam nic przeciwko Kimbexowi - zarobil to spelnia marzenia - szacunek i gratulacje fajnego nabytku.
2. Denerwuje mnie przywolywanie w dyskusjach internetowych argumentow "nie do zbicia" besztajac innych ludzi. Jak sa nieprawdiwe - jeszcze bardziej. Mowie co mysle i jak mam ochote to pisze wprost.
3. Objasniam: Katol to w moim rozumieniu gorliwy katolik. Nie uwazam, zeby to bylo obrazliwe, jesli dla kogos jest - no coz, przepraszam. Staram sie miec do siebie dystans, proponuje takie podejscie innym.
4. Wierszyk o dop...dalaniu sasiadowi nie ma tu zastosowania. Nie zamiescilem postu "z zasady" tylko w reakcji, nie krytykujac osoby tylko zachowanie (patrz punkt 1).
5. Gwiazdowskiego znam, nie jest co prawda moim guru, ale nie przypominam sobie, zeby nazywal urzednikow idiotami.
Pozdrawiam i mam nadzieje, ze zakoncze tym OT.

Tytuł:
PostNapisane: 22.07.2013, 11:59 

Nr klubowicza: 143
Dzięki wszystkim za miłe i nie miłe słowa a tym samym temat uważam za zamknięty :)
Pozdrawiam serdecznie przyjaciół i wrogów i do zobaczenia na drodze - jak będziecie widzieli mnie w tym pięknym 993 turbo to pomachajcie mi proszę :)

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 22.07.2013, 12:50 

chętnie Ci pomacham jak zobaczę Cię w tym autku (i każdym innym też :)), ale nie wiem czy zdążę zareagować - w końcu 993 turbo to bardzo szybkie auto :D a mój jest zdecydowanie wolniejszy :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]