Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: 993 wydech
PostNapisane: 17.12.2011, 0:34 

mam małe pytanie do użytkowników 993,czy ktoś już przerabiał temat zastąpienia katalizatora jakimi łączeniami zastepczymi,jeśli tak to prosiłbym o jakieś pomocne wskazówki gdzie lub jak to zrobić , chyba że ktoś ma do odstąpienia te cygaro ? i ewentualnie może ktoś ma do odstąpienia prawy kolektor wydechowy?

Tytuł: wydech
PostNapisane: 17.12.2011, 9:21 

Nr klubowicza: 068
albo z prawa na lewo
albo w "iXy"

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2011, 10:49 

Co fabryka Porsche zrobiła niech człowiek nie zmienia zwłaszcza w 993.
Miałem problem z wydechem,brałem pod uwagę różne opcje łącznie ze sportowymi katalizatorami z firmy MGmotorsport na szczęście trafiłem na Radwańskiego i pozostała seria,pięknie wszystko po naprawiał,jest cichutko i tanio a banan z gęby mi nie schodzi. Zadzwoń zapytaj,ma ogromną wiedzę.

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2011, 16:40 

Osobiscie jestem zainteresowany wieksza "glebia" dzwieku silnika w moim aucie (993 Targa). Ale rowniez jestem przeciwnikiem "udoskonalania". Z tego powodu jedyna opcja, ktora rozwazam to tzw. RSR muffler budowany przez czlowieka z Kaliforni - Robin Sun... Mozna poczytac o tym tutaj - http://p-car.com/exhaust// Generalnie wysylasz swoj oryginalny tlumik, a dostajesz taki sam (ten sam typ, z podobnym przebiegiem do twojego) przerobiony w srodku (i ladnie wyczyszczony). Taki plan jest na zime. Taka opcja jest rowniez dosrepna w Europie przez http://www.carnewal-europe.com/main.htm - exhaust - P93... Nie widzialem/slyszalem tego wydechu na zywo, ale inforamcje (rowniez czlonkow klubu Porsche w US - PCA, rowniez filmy na youtube) sa dla mnie wystarczajace zeby wydac w sumie niewielka ilosc pieniedzy - w moim przypadku $495 ($450 przerobiony tlumik + 45 przesylka, do tego depozyt $300 bo moga ci wyslac przerobiony, a masz 60 dni by im wyslac swoj)...

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2011, 22:23 

baaa...ale mój jest sprasowany,stąd szukam ,chętnie używany orginał ,bo z mojego nic się nie zrobi :( a telefon do radwańskiego ewentualnie ?

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2011, 14:41 

porsz napisał(a):
baaa...ale mój jest sprasowany,stąd szukam ,chętnie używany orginał ,bo z mojego nic się nie zrobi :( a telefon do radwańskiego ewentualnie ?

513 959 699

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2011, 14:44 
Klubowicz

jczar napisał(a):
Taka opcja jest rowniez dosrepna w Europie przez http://www.carnewal-europe.com/main.htm - exhaust - P93... Nie widzialem/slyszalem tego wydechu na zywo, .

Marcin F mial kiedys w swoim 993 taki wydech i brzmial nieziemsko! tylko ponoc byl zbyt glosny np na tor w poznaniu :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2011, 19:26 

Z tego co wiem, jesli chodzi o glosnosc i spaliny, chwala sie, ze zadne limity nie sa przekraczane, przynajmniej te w US...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]