Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31.03.2021, 22:57 

Cześć,
dopiero dołączyłem do forum. W części powitalnej napisałem pare słów o sobie. Generalnie od dłuższego czasu przymierzam się do pierwszego Porsche teraz decyzja zapadła i trzeba się porządnie zabrać za szukanie. Jestem kroczek dalej bo obrałem już generację. Szukam 997.2 S / 4S / GTS najlepiej PDK. Czy ktoś z Was zna to auto które aktualnie jest wystawione w Porsche Approved Sopot?
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... llery-open

Ma duży przebieg, więc pytanie do bardziej doświadczonych kolegów jest sens się w coś takiego pakować? Ja wielkich przebiegów nie będę robił, to będzie fun car. Tu na plus jest Ubezpieczenie Porsche Approved do 2024. Aktualnie jest w posiadaniu 3 właściciela.

Dzięki z góry za komentarze. I przy okazji jeżeli ktoś z Was planuje sprzedaż swojego auta to podrzućcie informacje.
Pozdrowienia

PostNapisane: 1.04.2021, 22:05 

też na niego zwróciłem uwagę, ale trochę duży ma ten przebieg...

PostNapisane: 2.04.2021, 8:55 

Czesc,
Z 997.2 jest genaralnie problem bo ich podaz jest bardzo mala. Ten z Sopotu wyglada dosc ladnie, chociaz widzialem go tylko na zdjeciach. Jezeli jestes zainteresowany to zrob przeglad samochodu u niezaleznych specjalistow np. Auto Dusza czy Porsche Pana i bedziesz mial pelen obraz sytuacji. Na tej podstawie mozna podejmowac decyzje czy wchodzic ten egzemplarz czy nie. Z jednej strony wiadomo, ze im przebieg, o ile jest odpowiednio udokumentowany, to im mniejszy tym lepszy, ale z drugiej pamietajmy ze mowimy o samochodzie, ktory ma 11 lat i zrobil srednio w rok ok 17-18 tys. A to duzo czy malo? :) Ogolnie jezeli nie jestes smiertelnie przerazony przebiegiem to patrz na ogolny stan, historie, sprawdz co trzeba w aucie zrobic i na co zwrocic uwage i decyduj.
Powodzenia,
Karol

PostNapisane: 2.04.2021, 9:06 

Piękne auto.
Jest też druga strona medalu. Wszystko OK, jeśli przebiegi mają być skromne, a auto mieć u nowego właściciela dożywocie.
Jeśli ktoś chce pojeździć 5 lat i sprzedać z przebiegiem 260 tyś km, to .... juz to tak dobrze nie wyglada.

PostNapisane: 2.04.2021, 13:53 

Dzięki Panowie! Faktycznie podobnie myślę o tym przebiegu. Jeżeli był odpowiednio obsługiwany to pewnie nie ma tam wielkich ryzyk tym bardziej że jest porsche approved do 2024. Na pewno jednak to co zauważył Jacekdent jest istotną sprawą a mianowicie dalsza odsprzedaż po tym jak z 5 lat będzie u mnie. Co prawda ja to auto kupuję dla przyjemności, i poprzednie tego typu auto u mnie robiło 5000 - 7000 rocznie. Ale nadal magiczna granica mentalna 200k będzie przekroczona na pewno.
Mam jeszcze na oku drugą sztukę w Warszawie którą mam zamiar obejrzeć w przyszłym tygodniu wyższa cena i generacja 991 ale za to pełna FV co daje dodatkowe możliwości leasingowe.
Najbardziej chciałbym upolować 997 GTS, ale podaż tej wersji w PL jest zerowa, a w DE cena + opłaty importowe to pewnie z 380 - 400k by wyszło.

PostNapisane: 2.04.2021, 18:02 

Nie martw się przebiegiem. Nie jest przerażający a auto jest ciągle serwisowane(111pkt) i na gwarancji.

PostNapisane: 5.04.2021, 20:46 

Z takim wnętrzem i przebiegiem to auto powinno być zdecydowanie tansze. Teraz masz pecha bo nie ma fajnych sztuk w dobrych cenach. Regulanie zagladąm na ogłosznia https://finder.porsche.com/pl/pl_PL/
i wszyskie ciekawe egzemplarze znikły

PostNapisane: 5.04.2021, 21:31 

w tych pieniądzach pod koniec ubiegłego roku można było wyrwać turbo....chore te ceny ale dla nas właścicieli to dobrze, tylko gorzej jak ktoś szuka

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]