Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3.01.2014, 11:17 

Drodzy Forumowicze,

Pewnie część z Was czytała już moje posty, cały czas szukam swojej 911 w kraju i za granicą - często przeglądam ogłoszenia na allegro i forum.

Czy mogę prosić o wyjaśnienie, czy w poniższych ogłoszeniach wdarła się jedynie literówka przy przebiegu, czy niestety także na tym forum można zostać wprowadzonym w błąd z prawdziwym przebiegiem samochodu.

Wiem, że sprzedacą jest klubowicz, może niech sam wypowie się które ogłoszenie jest właściwe:

http://www.kimbex.pl/samochody/porsche-997-carrera-s

http://otomoto.pl/porsche-911-997-s-bez ... 25086.html

pozdrawiam

Wojciech

Tytuł:
PostNapisane: 3.01.2014, 11:56 

A może to dwa różne samochody. Rok produkcji też jest inny. Zdjęcia te same. Faktycznie dziwne. Zadzwoń do sprzedającego i niech Ci wyjaśni.

Tytuł:
PostNapisane: 3.01.2014, 14:29 

Z tego co pamietam, a rozmawialem z p. Krzyskiem o tym aucie z 2005, ktorym to sam kiedys jezdzil-auto chyba jest juz w innych rekach.

Tytuł:
PostNapisane: 3.01.2014, 19:08 

to ze stron Kimbexu raczej sprzedane, bo pytałem o w połowie grudnia. Kolega chciał kupić, ale spóźnił się o 1 dzień.

Tytuł:
PostNapisane: 3.01.2014, 21:17 

Nie chodzi o to w jakim stanie jest samochód - chodzi o uczciwość przekazywanych informacji co do autentyczności przebiegu. Mam wrażenie, że niektórzy z Was boją się nazwać rzeczy po imieniu.

Samochód parę tygodni temu był sprzedawany w specjalnej cenie dla klubowiczów, jak rozumiem sprzedający nie miał żadnych skrupułów w oszukaniu klubowiczów, czy wizytujących forum miłośników marki Porsche.

Marka premium a zachowanie godne interesów na targu.

Na zdjęciach widnieje dokładnie ten sam samochód, wystarczy zerknąć na zdjęcia i numery rejestracyjne.

Tytuł:
PostNapisane: 3.01.2014, 21:35 

Nie rozumiem dlaczego ze swoimi pytaniami nie zadzwonisz po prostu i nie zapytasz sprzedającego, który na pewno zna odpowiedź?
Pytasz za to resztę Polski, która nie ma nic wspólnego z tym samochodem.

Tytuł:
PostNapisane: 4.01.2014, 0:16 

Nr klubowicza: 143
Już dodałem wyjaśnienie do opisu które o dziwo nie dodał mój pracownik wcześniej !

Oj nieładnie wojreg i Jizu czy jak wam tam oczerniać uczciwych ludzi :(
Typowe i smutne . Pokaż mi choć jedną osobę której sprzedałem szrota lub niby oszukałem i udowodnij to a będziesz miał prawo do opisywania tego faktu.
Ja zawsze spokojnie mogę z ręką na sercu spojrzeć wszystkim w oczy bo nigdy nic takiego nie miało miejsca a przyzwyczaiłem się już do nieuzasadnionych pomówień na mój temat - to jest chore niestety.
A nazywać po imieniu trzeba takie durne wypowiedzi ale zawsze jak to czytam to ręce opadają - brak słów czasami.
Nie w moim stylu odpisywanie na te brednie ale teraz miarka się przebrała.

P.S. I proszę nie nazywać mnie handlarzem tylko pasjonatem bo auta kupuję i sprzedaję z pasji pasjonatom .

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 4.01.2014, 1:13 

Nr klubowicza: 304
Nie rozumiem po co zakładać taki temat zamiast zadzwonić i zapytać, to sensu nie ma. Kolega Jizu powoli doprowadza mnie do granic wytrzymałości pisze bzdurne posty w różnych tematach bez przestrzegania jakichkolwiek zasad dobrego wychowania i szacunku dla innych użytkowników forum, normalnie nie da się tego czytać. :roll:
Gdybym zauważył to ogłoszenie wcześniej...

Andrzej
911

Tytuł:
PostNapisane: 4.01.2014, 9:18 

Ok, dzięki za wyjaśnienia. Sam musisz przyznać, że bez rozszerzonego opisu w ogłoszeniu, średnio to wyglądało.

Sam chętnie zobaczę ten samochód w momencie jak będziesz miał go u siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 4.01.2014, 14:56 

Nr klubowicza: 143
wojreg napisał(a):
Ok, dzięki za wyjaśnienia. Sam musisz przyznać, że bez rozszerzonego opisu w ogłoszeniu, średnio to wyglądało.

Sam chętnie zobaczę ten samochód w momencie jak będziesz miał go u siebie.

To 997 S ktore było oferowane zostało sprzedane do Krakowa i miało dużo niższy przebieg bo ok. 74500 km i było z rocznika 2005 więc już w samym opisie było inaczej i nie rozumiem po co od razu te posądzanie o oszustwo - jest mi z tego powodu przykro i smutno ale przebaczam , bez urazy :)

Dzwoniło dzisiaj kilka osób i jedna z nich deklarowała zakup w ciemno i podobno wpłaca mi z góry zaliczkę , no zobaczymy jak to faktycznie będzie .

Pozdrawiam serdecznie.

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]