Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.08.2015, 18:21 

Witam wszystkich i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Mam mały a może i duży problem. Dokonałem sprawdzenia błędu w serwisie porsche i otrzymałem wynik że muszę wymienić sterownika reduktora oraz silniczek reduktora. Wszystkie rzeczy już mam zakupione lecz jak ustaliłem muszę dokonać adaptacji sterownika reduktora i tu zaczyna się problem bo serwisy niechętnie dokonują adaptacji na częściach używanych. Czy ktoś może zna dobrego mechanika który ogarnąłby ten problem w rejonie Warmińsko-mazurskim, Pomorski lub Mazowieckim.

PostNapisane: 12.08.2015, 11:03 

Wystarczyło wymienić silniczek redaktora skrzyni biegów.

PostNapisane: 5.09.2017, 10:09 

Górek napisał(a):
Witam wszystkich i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Mam mały a może i duży problem. Dokonałem sprawdzenia błędu w serwisie porsche i otrzymałem wynik że muszę wymienić sterownika reduktora oraz silniczek reduktora. Wszystkie rzeczy już mam zakupione lecz jak ustaliłem muszę dokonać adaptacji sterownika reduktora i tu zaczyna się problem bo serwisy niechętnie dokonują adaptacji na częściach używanych. Czy ktoś może zna dobrego mechanika który ogarnąłby ten problem w rejonie Warmińsko-mazurskim, Pomorski lub Mazowieckim.

Witam czy możesz powiedzieć gdzie w aucie można odszukać sterownik reduktora tzn. gdzie go szukać ? A tak na marginesie zakupiłeś nowy sterownik czy coś z rynku wtórnego . będę wdzięczny za podpowiedź?

PostNapisane: 5.09.2017, 10:28 

Ja w nawiązaniu do tematu sterownika i silniczka. Po diagnostyce w moim cayenne okazało się ,ze winą należy obarczyć sam sterownik reduktora a nie sam silniczek. Choć przed diagnostyką wszyscy uważali że do wymiany jest ów silniczek. Dokonano nawet przeszczepu z innego cayenne by zweryfikować silniczek. Tak więc mając na uwadze , może warto zweryfikować czy obie rzeczy są uszkodzone. Proszę o informację jak to u kolegi wyglądało.I jakie objawy się pojawiały albo pojawiają ?

Cayenne 3,2 2005r

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]