Witam z kolejnym pytaniem. Jaki akumulator przewiduje fabryka do Boxstera S 986 z 2002 roku? Dzięki, wiem, że na Was zawsze można liczyć Pozdrawiam Protor
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1647 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
Za namową Kolegi Silent z tego forum i przy jego czynnej pomocy w zakupie (handluje m.in. akumulatorami) nabyłem drogą kupna Vartę Blue. O taką z prawej: https://www.varta-automotive.pl/pl-pl/b ... 7C&ss_etn= I jestem zupełnie zadowolony. Od kilku lat. Polecam
Od 5 lat mam 72Ah i nie ma najmniejszego problemu, a w aucie mam dosc rozbudowany zestaw audio. 72Ah jest krótszy, ma 275mm, ale w podstawie masz kilka otworów i mozna smialo wsadzic mniejszy akumulator. Rozrusznik jest 1.7KW wiec i tak nie ciagnie wiecej jak 350A.
Też teraz wymieniałem akumulator w BoxsterS/2001 Sprawdziłem w dokumentacji gdzie podano: Boxster i BoxsterS (986) dla skrzyni manualnej 60Ah dla skrzyni Tiptronic 70Ah Ja kupiłem 62Ah/540
Ja zakupiłem akumulator Moll P+ 74 Ah do boxa 987. Działa bezproblemowo. Myślę że istotną kwestią jest data produkcji akumulatora są kilku miesięczne ale tez 1-2 letnie i cena mocno w takich spada.