Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.01.2020, 17:41 

W sieci kupuje się z hurtowni która jest na jakimś zadupiu... Koszty nieruchomości oraz koszty pracy i innych kosztów prowadzenia działalności gospodarczej są zupełnie inne niż w Warszawie, Poznaniu itp.
Dlatego marża w ASO jest 200 a nie 10 %
A Producent pilnuje żeby jego partnerzy nie psuli rynku obniżając ceny.
Czysta ekonomia
Chociaż 700 z dekle od felg to przesada.
Kupowałem ostatnio części w ASO i zwykle elementy plastikowe były niewiele droższe niż używane na allegro :)
Dlatego zawsze trzeba sprawdzić kilka źródeł... Niestety czasami trzeba sięgnąć po części z dalekich Chin...
Polecam szmatki do mycia auta...
Z resztą trzeba uważać czasem można się zdziwić

PostNapisane: 25.01.2020, 9:44 

Hmmm, zdziwić? Nie. Trzeba mieć nieco rozumu w miejscu gdzie on powinien być. Ostatnio pokazały się na ali zegarki Nomos za 35 zł. Wiadomo , podróbki. Panowie w komentarzach narzekają, że dodatkowe tarcze nie działają.....

PostNapisane: 25.01.2020, 10:04 

Zdziwić... Się można... Kupiłem kiedyś dywanik do bagażnika... Dotarło do mnie coś zupełnie innego niż zamawiałem
Inny kolor inny wzór od innego modelu auta
Kase zwrócili ale drugi raz nie zamówiłem

PostNapisane: 25.01.2020, 15:58 

Dlatego mamy wybór, jednemu to pasuje, drugi się oburzy, po to jest to forum.

PostNapisane: 11.06.2020, 16:26 

#Aliexpress 59,99 zł 32%OFF | Welly 1:24 Porsche 1964 Porsche 911 aluminiowy model samochodu Diecasts i pojazdy zabawkowe zbieraj prezenty nie zdalnie sterowane zabawki transportowe
https://a.aliexpress.com/_B04SR4

PostNapisane: 11.06.2020, 19:07 

No cóż z przesyłką kosztuje ponad 100 zł. Samochodziki dobrej jakości kosztują w Actionie 13 zł... wnuk jest przeszczęśliwy.

PostNapisane: 21.06.2020, 8:50 

#Aliexpress 36 250,59 zł | 2 poziom parking winda przenośny do samochodu windy osobowe dla garaż w domu pod ziemią windy garaż
https://a.aliexpress.com/_B1JHtI

Pzdr.

PostNapisane: 21.06.2020, 11:50 

Nr klubowicza: 692
Cena przystępna, plus pewnie murowanki i kopanie. Przy ewentualnym zakupie trzeba bacznie się przyjrzeć certyfikatom, bo można się na cle zdziwić, i nie da się wysłać w kopercie :) więc cło plus VAT. Ciekaw jestem ile w Europie kosztują takie zabawki.

Mnie do takiego rozwiązania nie przekonuje tylko jedna rzecz. Problemy z wielkimi ulewami, które u nas są na porządku dziennym. Susza, susza, potem powódź. Szkoda by było prosiaczka utopić. Poza tym extra gadżet.

718 Spyder '22
991 Carrera S MRE '14
987 Boxster S '05
Macan kosiarka '18

PostNapisane: 23.06.2020, 10:36 

Nie wiem ile taki gadzet od polskiego dostawcy ale z mojego doswiadczenia przy imporcie z chin maszynerii przemyslowej (tu bedzie tak samo) nawet jesli z urzadzeniem jest wszystko ok, certyfikat CE jest wazny, a jakosc wykonania porownywalna (taa jasne ;) ) to od polskiego dostawcy jak zaplacisz ok 40% wiecej to wyjdzie ci na to samo a bedzie wygodniej.
Te 40% idzie w chinczyku na mase nieprzewidzianych pierdol, dla przykladu: polska firma zinwentaryzujevsobie miejsce instalacji i dostosuje produkt lub miejsce. Od chinczyka dostaniesz jak jest, ani on nie widzi miejsca ani ty nie dostaniesz porzadnej dokumentacji. W konsekwencji na 90% potrzebujesz lokalnej firmy do dokonania drobnych przerobek. A tego za pare stowek nikt nie zrobi, juz pomijam ze wchodzisz w tematy bezpieczenstwa i odpowiedzialnosci za nie. W razie czego ubezpieczyciel na 100% pokaze srodkowy palec. Itd. Takich tematow jest multum.

Poza tym w polsce takie rozwiazanie to absurd. Codziennie wyciagalbys auto z „zawilgoconej, zagrzybionej piwnicy”. To tylko tak wpyte na zdieciach wyglada. Smrod i Korozja murowana wg mnie.
Zeby to mialo sens to cala piwniczke musisz zrobic z wodoszczelnego betonu wlacznie z plytą, do tego dorobic porzadna wentylacje i bardzo ale to bardzo dobrze przemyślane odwodnienie. Do tego dolozylbym jakies ogrzewanie (zeby sie nie okazalo ze jak przymrozibw grudniu to auto wyciagniesz dopiero w kwietniu ;) ) a w konsekwencji izolacje. A no i jeszcze jakas automatyka by sie przydala wraz z oczujnikowaniem. I dochodzisz do takiej kwoty ze sam podnosnik stanowi jej ulamek i nie ma sensu ba nim oszczedzac :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]