Nr klubowicza: 095
Musisz kupić Asseto pełną wersję gry (za 99pln) i do tego najlepiej Sezon Pass (przepustka sezonowa) dokupić - pozwoli ona na ściągnięcie wszystkich dodatków płatnych (w tym powinno być 3 wersje Porsche Packa , na razie dostępna jest tylko 1 wersja).
Nr klubowicza: 033
super - juz klikniete - akurat pod choinkę
seazon pass 59pln a pojedynczy porsche dlc 1 pack 29 wiec sie opaca nawet dla samych prosche packow. dobry timing z tym promo dali - promo ma byc do 21 stycznia.
Nr klubowicza: 095
Ja miałem kierownicę Fanateca Porsche GT2, ale ją sprzedałem bo nie działała w pełni pod PS4. Wogóle był problem ze sterownikami do niej do nowszych gier, szkoda że Fanatec zapomniał o klientach którzy zakupili taki sprzęt ... Teraz używam Thrustmaster t300rs - jest super i ma pełną zgodność z PS4 (działa też pod PC).
Ja również gram w Assetto Corsa. Najlepszy sim jak dla mnie. Dużo lepiej mi pasuje niż Project Cars... Model jazdy jest świetny. W PC wydawał mi się jakiś sztywny. Chociaż kilku rzeczy mi brakuje w AC... Zmiennych warunków pogodowych, jazdy w nocy i czterech wozów... Evo X, Focus RS MkII, Megane RS, Atom... ...ale to się moze zmienić z kolejnymi DLC... Chciałbym tam też Hondę i w ogóle więcej hot hatchy.
Ja gram na notebooku. Jeśli mam okazję to na Logitechu DFGT. Na co dzień niestety jestem w rozjazdach więc zostaje myszka... Aczkolwiek na dobrej myszce gra się bardzo fajnie bez kontroli trakcji i stabilizacji. Na padzie próbowałem ale porażka moim zdaniem, także Vip3r kupuj kierę... Co do modów to raczej tylko trasy... Samochody są zwyczajowo kiepsko oddane jeśli chodzi o fizykę... Jeździ się dużo łatwiej... Moje ulubione mody jeśli chodzi o trasy to Tor Poznań (wiadomo dlaczego), Bathurst (sentyment z czasów TOCA Race Driver 2, i chyba jeden z moich ulubionych torów), Krajinska Żmija (świetny downhill i hillclimb), Glava Zete (trudna rajdowa trasa gdzie trzeba uważać żeby nie podbiło koła na poboczu). Staram się jeździć, tak jak któryś kolega napisał na ustawieniach Green, do tego drogowe opony i niska temperatura powietrza... Wychodzę z założenia że jak pojedziesz szybko w kiepskich warunkach na kiepskich oponach to lepiej sobie później poradzisz w dobrych. Ulubione tory z gry to Nordschleife, Mugello i Spa... I oczywiście Trento-Bondone. Ulubione wozy: RUF CTR, Nissan GTR Nismo, Mazda MX-5 i Mazda RX-7 Tuned. Wgryzam się w GT3 - w sensie w klasę, bo Porsche Packów jeszcze nie mam. Niedługo zakupię i wtedy jestem pewien że Porsche zajmie główne miejsca (GT3 i 4).
BTW czy koledzy którzy mają w garażu Porsche które są grze mogliby dodać prawdziwe kąty obrotu kierownic?
Nr klubowicza: 442
vip3r napisał(a):
Assetto Corsa na PSN teraz w promo 99pln
do tego jest sezon dlc pack (jak rozumiem tez z prosche dlc? - ktos moze potwierdzic na 100%? store psn jest... malo przejrzysty dla mnie)
no coż - sprawdzimy
Season pack gawrantuje ci wszystkie DLC jakie wypuszcza. Ostatnio nie chcial dzialac ale wypuscili upgrade na 1.09 i poszlo a wczoraj widzialem ze jest juz upgrade na 1.11
Nr klubowicza: 442
vip3r napisał(a):
jestem po pierwszych wyscigach. (co prawda na padzie a zrobienia dobrze czułości potencjometrów totalnie tu nie wyczuli)
moim zdaniem jeżeli ktoś zna i lubi GT6 to niech weźmie mały dystans do opini kolegów...
ale fajnie coś mieć na PS4 w oczekiwaniu na GT Sport.
Assetto raczej na pada nie bylo przemyslane Tylko kiera i dobre siedzisko bo latanie kolek wciagnie a pozniej sie zastanawiasz dlaczego plecy bola.....