Właśnie zakupiłem ciekawe wydanie AŚ classic (foto) gdzie poza kilkoma innymi artykułami, 14 stron zawiera historyczny rys 911-ek.
Fajnie się czyta i myślę że warto zachować w domowej bibliotece - polecam.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Z gazet motoryzacyjnych jedyną którą mogę polecić w 100%:!:(były już numery poświęcona różnym Porsche, ale niestety żadnego nie mam, więc chyba zamówię z ich archiwum) to AUTOMOBILISTA, autorzy naprawdę imponują wiedzą. Moim zdaniem jeśli chodzi o gazety motoryzacyjne w Polsce to większość to straszna sieczka, brak wiedzy, profesjonalizmu, a autorzy znaleźli w nich pracę przypadkiem.
Biorąc do ręki Auto Świat, Top Gear i inne tego pokroju patrząc na tytuł wiem już wszystko co będzie napisane w artykule i tak jest od wielu lat. Z tanich gazetek Motor jest całkiem ok i wspieram(kupuję) bo polski.
Nr klubowicza: 353
Co do Motoru to mam zupełnie inne zdanie pomimo że czytuję gazetę od przeszło 30 lat. Pare lat temu był artykuł o motoryzacyjnych niewypałach i niejaki pseudo dziennikarz krzysztof wojciechowicz umiescił jako jeden z nich 928 uzasadniając że wyprodukowano ich zaledwie 30 tysięcy przez wszystkie lata. Mocno się w....iłem ponieważ nie kupuję gazety żeby czytać jakieś pierdy ale żeby czegoś nowego się dowiedzieć. Po wysłaniu sprostowania i podaniu dokładnych liczb i modeli wyprodukowanych egzemplarzy w poszczególnych latach i podaniu kilku żródeł potwierdzających te liczby łącznie ze stroną oficjalną Porsche otrzymałem arogancką odpowiedż że ten pseudodziennikarz czerpie swoją wiedzę z jakiegoś angielskiego żródła i jeśli te 32 tys są nieprawdziwe to Knopfler nie umie grać na gitarze. Zero sprostowannia zero szacunku i zeeeero wiedzy. Motor zaniżył liczbe wyprodukowanych egzemlarzy 2 krotnie,było ich ponad 61tys,(61054).Nic nie napisano że cenowo 928 był blisko 911 turbo a był dużo droższy niz 911.to idąc tym tropem 911 turbo też była niewypałem bo wyprodukowano ich duzo mniej niz 928.Dlatego tego szmatławca nie czytam. Co do automobilisty to się w pełni zgadzam.