Mam okazję kupić 964 cabrio w naprawdę dobrych pieniądzach.,Problem jedyny to automat w tym aucie dość dziwnie działa ,niby płynnie zmienia biegi ale za każdym razem jak zjeżdżam z jakiejś góry ok 100km/h i przez chwilę nie dotykam gazu to potem jak wcisnę gaz to już nie łapie żadnego biegu.Coś zaczyna pukać z tyłu auta ale zero reakcji.Po paru depnięciach a trwa to zazwyczaj dłuższą chwilę zredukuję automat zazwyczaj na 2 i już potem jedzie normalnie do oczywiście następnego razu.Czy to jakaś poważna awaria ?Dzięki za podpowiedz
Zanim zdecydujesz sie na zakup, na pierwszy ogień sprawdź poziom i stan ATF w skrzyni (przy pracującym silniku)
Obawiam się że musisz skonsultować temat z doświadczonym skrzyniowcem i/lub podłączyć auto pod tester (PIWIS ew. Durametric)
Zdecydowałem o zakupie bez konsultacji ze skrzyniarzem tzn.po zakupie pojechałem do skrzyniarza i naprawił za parę groszy. nie pytajcie co było bo nie pamiętam ...jakiś zawór czy coś.