|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
cochise
|
Napisane: 12.06.2016, 11:35 |
|
|
Mam do Was pytanie, o Best Auto Częstochowa. Zna ktoś firmę? Mają kilka aut, z których potencjalnie chciałbym coś wybrać. 100 złotych nie kosztują, więc chciałbym mieć pewność, że nie kupię czteroślada, anglika czy składaka. Firma godna zaufania? Z góry dzięki za info
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 12.06.2016, 15:54 |
|
|
Witam Kolega z pracy kiedyś wspominał ze miał do czynienia z tą firmą (on albo ktoś z jego rodziny) i z tego co pamiętam to nie pomstował na nią więc pewnie było ok - jutro dopytam o szczegóły... dam znać.
|
|
Góra |
|
Daroo
|
Napisane: 12.06.2016, 20:39 |
|
|
Ja bym dobrze sprawdził pojazdy pod względem wypadkowości/lakierowania
|
|
Góra |
|
RSR
|
Napisane: 12.06.2016, 20:59 |
|
|
Ja jednak bym przestrzegał. Byłem zainteresowany samochodem do leasingu. Samochód z małym przebiegiem rocznik 2013. Rzeczoznawca, który przed podpisaniem umowy leasingowej przyjechał na oględziny odnalazł szpachle na błotniku z tyłu, przemalowanie całej tylnej części samochodu oraz szybę przednią z rocznika 2014. Tłumaczenie sprzedawcy było takie, że samochód miał małą przygodę podczas jazdy testowej u dealera w Niemczech, a szyba to się zdarza, ze rocznik 2013, a ona jest z 2014. Lipa, samochód był uderzony też i z przodu, pewnie wtedy wymieniono przednią szybę, cały przemalowany, a ta szpachla na błotniku to dodatek.
|
|
Góra |
|
Daroo
|
Napisane: 12.06.2016, 22:19 |
|
|
Dokładnie tak to wygląda... Jestem z Częstochowy więc mogę w wolnej chwili sprawdzić jakiś egzemplarz
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 13.06.2016, 7:58 |
|
|
Okazuje się, że jednak nikt z kolegi rodziny nie korzystał z ich usług... Jednak co do wypadkowości ich aut, to oni raczej nie piszą o "bez wypadkowości"... dlatego warto to sprawdzić. Zresztą chyba lepiej wiedzieć z góry że auto było robione niż jechać obejrzeć "igłę", a na miejscu zastajesz coś całkiem innego... Może da się uzyskać dokładniejsze informacje przez telefon? żeby nie marnować swojego czasu
|
|
Góra |
|
MichałR
|
Napisane: 13.06.2016, 9:31 |
|
|
Warto również sprawdzić, czy samochody mają opłaconą akcyzę
|
|
Góra |
|
RSR
|
Napisane: 13.06.2016, 10:41 |
|
|
W moim przypadku informowany byłem przez Sprzedawcę, że samochód jest bezwypadkowy, a akcyza opłacona. Co do bez wypadkowości pisałem wyżej, co do akcyzy, to leasingodawca sprawdzał i była opłacona ale nie od pełnej wartości. Jak poprosiliśmy o zwiększenie opłaty sprzedawca odmówił.
|
|
Góra |
|
MichałR
|
Napisane: 13.06.2016, 11:50 |
|
|
RSR napisał(a): W moim przypadku informowany byłem przez Sprzedawcę, że samochód jest bezwypadkowy, a akcyza opłacona. Co do bez wypadkowości pisałem wyżej, co do akcyzy, to leasingodawca sprawdzał i była opłacona ale nie od pełnej wartości. Jak poprosiliśmy o zwiększenie opłaty sprzedawca odmówił. To właśnie miałem na myśli. Jakby ktoś szukał samochodu klasy premium to zapraszam do mnie, auta z prywatnego garażu, nie komisowe, nie handluję nimi, ale co jakiś czas wymieniam zawartość garażu. I są w 99% krajowe
|
|
Góra |
|
MichałPDK
|
Napisane: 13.06.2016, 18:02 |
|
|
Jakies dwa lata temu chciałem od nich kupic Range Rovera. Zapytałem sie handlowca (taka pani) czy moge na swoj koszt sprawdzić samochód. Pani odparła, że właściciel nie wyraża zgody, ponieważ mu na tych serwisach "czepią" tymi samochodami. Dla mnie taka odpowiedz jasno do zrozumienia.
|
|
Góra |
|
Cember666
|
Napisane: 13.06.2016, 22:00 |
|
Dołączył: 24.01.2014 Posty: 303 Lokalizacja: Wrocław/Wałbrzych
Nr klubowicza: 942
|
Mój znajomy jest z Czewy, rodzina siedzi w branży motoryzacyjnej, powiedział o nich krótko - ściągają świeże auta z zachodu, " wyklepią " i trzepią hajs. Żeby nie było nie padły żadne konkrety bo i była to dość luźna rozmowa, ale ogólnie sprawdziłbym 3 razy przed zakupem.
_________________ Apartamenty nad polskim morzem; IG: morskie.grzybowo Booking: https://www.booking.com/Share-4aX4H3Garaż: 982C - MY18 718 Cayman
|
|
Góra |
|
cochise
|
Napisane: 16.06.2016, 21:33 |
|
|
RSR napisał(a): W moim przypadku informowany byłem przez Sprzedawcę, że samochód jest bezwypadkowy, a akcyza opłacona. Co do bez wypadkowości pisałem wyżej, co do akcyzy, to leasingodawca sprawdzał i była opłacona ale nie od pełnej wartości. Jak poprosiliśmy o zwiększenie opłaty sprzedawca odmówił. Przepraszam, może tym pytaniem kogoś rozbawię ale jak może mi ktoś sprzedać samochód bez opłaconej akcyzy? Powinny być na to jakieś dokumenty chyba? Rozumiem że o nie opłaceniu jakiegoś podatku dowiem się PRZED zakupem a nie PO jego zakupie, czy tak?
|
|
Góra |
|
MichałR
|
Napisane: 20.06.2016, 18:41 |
|
|
cochise napisał(a): RSR napisał(a): W moim przypadku informowany byłem przez Sprzedawcę, że samochód jest bezwypadkowy, a akcyza opłacona. Co do bez wypadkowości pisałem wyżej, co do akcyzy, to leasingodawca sprawdzał i była opłacona ale nie od pełnej wartości. Jak poprosiliśmy o zwiększenie opłaty sprzedawca odmówił. Przepraszam, może tym pytaniem kogoś rozbawię ale jak może mi ktoś sprzedać samochód bez opłaconej akcyzy? Powinny być na to jakieś dokumenty chyba? Rozumiem że o nie opłaceniu jakiegoś podatku dowiem się PRZED zakupem a nie PO jego zakupie, czy tak? No niestety nie. O tym, że zakupiony przez ciebie samochód nie miał zapłaconej akcyzy poinformują cię panowie z Urzędu Celnego, kiedy zapukają do twoich drzwi.
|
|
Góra |
|
Oleg
|
Napisane: 21.06.2016, 9:11 |
|
|
Jeżeli chodzi o Best Auto to niestety zalecam wzmożoną ostrożność można tam trafić ciekawe auta w bardzo "okazyjnych" cenach. Oczywiście nie chciałbym tutaj generalizować, natomiast jeżeli znajduje się tam auto, które Cię interesuje to bardzo dokładnie je prześwietl bo auta w szpachli i po przygodach to u nich żadna nowość.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|