Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.07.2017, 18:38 

Witam,

Panowie mam na sprzedaż zestaw obniżający zawieszenia pneumatyczne w autach Cayenne/Touareg/Q7.

Montaż bez cięcia oryginalnej wiązki od pneumatyki. Wtyczki z oryginalnego sterownika wpinamy w listwę (śledzia) która posiada takie same gniazda jak oryginalny sterownik. Z listwy po drugiej stronie odchodzą wtyczki które wpinamy w oryginalny sterownik. Z listwy odchodzi również wtyczka którą wpinamy do box-a w zestawie. Na boxie są śrubki (potencjometry) którymi możemy wyregulować stopień obniżenia auta z osobna na osi przód i tył. Wszystko robimy na zawieszeniu w trybie normalnym. Później obniżając zawieszenie przełącznikiem w kabinie nasze wartości będą automatycznie przekładane na pozostałe tryby Załadunek,Sport,Normal, Offroad i na najwyższym na którym można jechać tylko do 30 km/h. Box nie powoduje żadnych błędów. Ja sam sie zastanawiałem dlaczego mój Cayenne w trybie offroad stoi minimalnie wyżej niż inne Cayenne w trybie Sport.
Producent -> http://www.ingbuerowilhelm.de/start.html

Cena: 1200zł

PostNapisane: 29.07.2017, 21:02 

Zdjęcie zestawu

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 30.07.2017, 9:09 
Witaj !
Rozwazam mozliwosc zalozenia do swojego Cayenne Turbo 2005r , chcialbym lekko go jeszcze obnizyc podczas jazdy autostrada :) Mozesz dac jakis kontakt do siebie ? Pozdrawiam

PostNapisane: 30.07.2017, 10:44 

Tak auto wygląda z boxem na pokładzie. Wiem że zdjęcie do bani ale nie chce mi się znowu zakładać box-a i robić zdjęcia z profilu. Po przednim zderzaku i nadkolu widać jak auto siedzi w trybie ustawionym na Normal. Auto w tym trybie i amorach ustawionych na Sport jedzie jak gokart, nie przechyla się w ogóle na boki przy ostrych łukach. Mieszkam w Jeleniej Górze, i jeśli ktoś chętny to zapraszam na testy:-D Założymy box-a aby zainteresowany przekonał się na własnym aucie i skórze jak dużo daje box i jak Cayenne z komfortowego klocka zmienia się w auto do szaleństw na torze. Dla mnie box jest nie przydatny z racji tego że mieszkam w górach i czesto potrzebuje sięgać właśnie po możliwości terenowe auta
.Tel 723436676 zainteresowanych proszę o kontakt.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 5.08.2017, 9:15 

993 napisał(a):
Witaj !
Rozwazam mozliwosc zalozenia do swojego Cayenne Turbo 2005r , chcialbym lekko go jeszcze obnizyc podczas jazdy autostrada :) Mozesz dac jakis kontakt do siebie ? Pozdrawiam

Kolega się wycofał więc wszystko aktualne

PostNapisane: 9.08.2017, 12:00 

UP
Nowa cena 1700zł + wysyłka niżej niestety się nie da bo rzecz jest nie do dostania na terenie Polski. Na alledrogo też nic podobnego nie dostaniemy więc jak ktoś chce obniżyć auto z pneumatyką i nie chce kupować dosztukowanych ramion czujnika które mają za zadanie przekłamywać pomiar to jest to jedyne bezinwazyjne rozwiązanie a demontaż i montaż box-a mi w tym momencie zajmuje dokładnie 50 sek.

PostNapisane: 31.08.2017, 13:48 

Up

PostNapisane: 4.01.2018, 14:54 

Z racji tego ze BOX leży i się kurzy, oddam za 1200zł

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]