Jako, że potrzeba nadeszła, a nowy sezon za pasem, to postanowiłem sprzedać swój egzemplarz.
Rocznik: 2002,
Silnik: 2.7,
Moc: 220 KM (162 kW)
Przebieg: 75 tyś. km ~
Model: 986
Więcej info:Manual, czerwony kolor, tapicerka beżowa, serwisowany u Michała w Raszynie, jeden kluczyk.
Z wyposażenia: wysuwane stojaki na kubeczki, przechowalnia płyt CD, radyjko, automatyczna klimatyzacja, podgrzewane fotele, półka z tyłu, elektronicznie otwierane klapy, tempomat, komputer pokładowy, dorzuciłem też wejście AUX do radia.
Auto sprowadzone z USA, miało przygodę - uderzone w lewy tylny bok, poduchy niewystrzelone, zrobiony w Porsche Sopot w 2009 roku. W Polsce drugi właściciel, wcześniej właścicielem był mój wujek.
(Dysponuję raportem VIN ze zdjęciami sprzed zdarzenia).
Samochód stale garażowany w cieple, zawsze pod pokrowcem,
nigdy nie użytkowany zimą.
Przy naprawie w 2009r. wymienione również: felgi na nowe, wloty powietrza z boków na szare, ramki na tablice rejestracyjne, dekle w felgach oraz lampy przednie.
Z ostatnich napraw: siłowniki klapy tył, dołożony komputer pokładowy, wymienione pióra wycieraczek, olej, filtry, korek paliwa oraz przepływomierz na wersję 125.01, nowy akumulator (sierpień 2017r.)
W samochodzie zgodnie z informacją uzyskaną z PPana w najbliższym czasie będą do zrobienia:
- wahacze,
- drążek kierowniczy,
- gumka dachu,
- pompa wody,
Nie są to roboty na teraz, tylko jakieś przyszłościowe, ale części przygotowane są.
Wszystkie części potrzebne do dokonania w/w napraw wskazanych w rozpisce od Michała posiadam na miejscu i przechodzą one na nabywcę w którego decyzji będzie leżała jedynie robocizna (wahacze, pompa wody, drążek, gumki, uszczelki itd. - wszystko kupione od Qbaka). Robocizna zgodnie z rozpiską to ok. 1.500 zł. Jeśli do rozpoczęcia sezonu nikt się nie zdecyduje, to sam będę naprawiał, ale wtedy nie będzie obniżki ceny
Cena jaka mnie interesuje: 47.000 zł, jednakże z uwagi na konieczność w niedalekiej przyszłości dokonania w/w napraw (wycenionych na ok. 1700 zł), jestem w stanie zejść do kwoty
45.000 zł - która już nie podlega negocjacji i jest tylko dla użytkowników forum.
Zgadzam się na wizytę w serwisie Porsche lub w wybranym warsztacie celem potwierdzenia stanu auta na koszt ew. nabywcy.
Miejsce postoju auta: Warszawa
Pozdrawiam,
Piotr
Kontakt: PW
I kilka fotek: