Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.09.2021, 20:25 

witam. Mam pytanie. Czy box przed liftem w wersji europejskiej miał kiedykolwiek jakąkolwiek elektryczną regulację przednich lamp czy była to tak jak u mnie ręczna od strony bagażnika. HEJ

PostNapisane: 8.09.2021, 14:42 

Ja w 986 (jeśli o ten model pytasz) nie mam. Zresztą to roadster, 2os, więc pasażerów do tyłu nie zabierzesz;)

PostNapisane: 8.09.2021, 19:03 

Żeby było wiadomo o co kaman to piszę . Mam zwykłe lampy tak jak fabryka dała jak to w roczniku 1998 .moje auto jest z Kalifornii i słoneczko zrobiło swoje. Wypolerowałem , zabezpieczyłem i git ale szkło wewnątrz ma żółte przypalenia i do tego te pomarańczowe kierunki - ogólnie fuj :wink: Dwa lata temu żonka z synem sprezentowali mi biało czerwone lampy tylne i teraz mam zgryz na widok tego przodu. Przeglądając różne oferty najwięcej na ebayu znalazłem kilka ofert białych lamp i z opisu niektórych wynika że to soczewkowe z żarówkami H1 i z elektryczną regulacją poziomu. Jeden ze sprzedawców przekonywał że europejskie auta miały regulację a z USA nie tak jak w moim. Miał on w opisie że jeden reflektor ma ten system uszkodzony i dlatego ta dyskusja. I nie mam na myśli lampy z żarnikiem ksenonowym bo one chyba były w póżniejszych rocznikach i to one miały wspomnianą regulację . Czy to prawda z tą regulacją. Jak by to działało gdybym takie lampy założył w moim. Poza tym poprawcie mnie jeśli żle rozumuję że były podstawowe lampy z H7 tzw halogenowe jak u mnie potem tzw ksenony. Proszę o wyjaśnienie bo nie chciałbym kupić lamp które nie przypasują w moim boxie. HEJ

PostNapisane: 9.09.2021, 15:57 

to ja też doprecyzuję, żeby było jasne jakie mam ja u siebie...moje są zwykłe H7 bez żadnych dodatków czy udziwnień...czyli chyba takie najbardziej podstawowe z 1997r....i żadnej regulacji nie mam z kabiny do nich.

....ale, może inny rodzaj lamp do tego samego modelu ma takową regulację....tego nie wiem....

PostNapisane: 9.09.2021, 17:17 

Też jestem przekonany że tam gdzie były standardowe lampy z H7 tam nie było elektrycznej regulacji i gość co handluje wprowadza w błąd. O ksenonach nie mam pojęcia i o nie w ogóle nie pytam bo raz że cena :banghead: a dwa że nie wiem jaka tam wiązka i kostka. Dzięki że się odezwałeś. :notworthy:

PostNapisane: 9.09.2021, 20:07 

Dorobic legalny ksenon w miejsce halogenów to naprawde gra nie warta swieczki.

A co do Waszych dyskusji nt. co bylo a co nie najlepiej looknac w katalog części (mozna znalezc w necie w PDF, akurat nie mam linka) i zobaczyc jakie byly warianty.

PostNapisane: 10.09.2021, 21:04 

Nr klubowicza: 769
Ja mam USA Boxa ale lampy euro poliftowe na h7 z zamontowanymi silnikami do regulacji wysokości, wszystko działa.
Regulacji ręcznej w boxie nigdy nie było - tylko automatyczna.

Obrazek
Porsche 911 SC M Targa `79 Turbo look
Porsche 911 996.2 3.6 Coupe Aero kit
Porsche 986 Boxster 2.7 `00
Corrado VR6 3.0 Turbo `92
i pare innych :)

PostNapisane: 11.09.2021, 7:19 

mps. Regulacji ręcznej nigdy nie było . No tak czyli jak muszę otworzyć maskę ,odchylić tapicerkę , umieścić nasadkę i ustawić reflektor to jest regulacja automatyczna. :mrgreen: Ale dzięki za odzew bo coś widzę że im dalej w las tym więcej drzew i okazuje się że było więcej wersji niż przypuszczałem.

PostNapisane: 11.09.2021, 17:00 

Cytuj:
Dorobic legalny ksenon w miejsce halogenów to naprawde gra nie warta swieczki.

Na fb gościu przerabia na soczewke H1 i jakoś mu się to opłaca bo handluje nimi i podobno BT przechodzą :D

Cytuj:
Ja mam USA Boxa ale lampy euro poliftowe na h7 z zamontowanymi silnikami do regulacji wysokości, wszystko działa.

No to masz reflektory z 996 :wink:

Cytuj:
Regulacji ręcznej w boxie nigdy nie było - tylko automatyczna.

Uściślijmy - regulacji ręcznej z poziomu kabiny nigdy nie było.
Automatyczna regulacja tylko w opcji Litronik (xenon).

PostNapisane: 11.09.2021, 18:03 

Dzięki szwagierek. Czyli to lampy od 996. Ni wiedziałem że konstrukcyjnie wewnątrz te od boxa i od 996 się różnią.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]