Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6.05.2021, 19:43 

Witajcie, pytanie do majsterkowiczów. Mam za plecami schowek i ma on po bokach takie puste wnęki . Widziałem w necie że są do nich fabryczne siatki- ma ktoś namiary. Druga sprawa to jakie tam były głośniki bo myślę na zaadaptowaniu takich Alpine 10 jak mam na podszybiu. Nie wiem tylko czy te głośniki nie będą wymiarowo za duże -wie ktoś jakie tam by pasowały głośniki i by grały przynajmniej jak wspomniane Alpiny. HEJ

PostNapisane: 6.05.2021, 19:48 

Nr klubowicza: 770
Marcin TT miał taką półkę do sprzedania, masz link do tego wątku - jak go zapytasz , pewnie Ci coś podpowie . A jak jeszcze jest aktualna - to może się z nim dogadasz .

s-tylna-polka-z-glosnikami-boxster-986-t24237.html?hilit=p%C3%B3lka%20z%20g%C5%82o%C5%9Bnikami

Ave

BartekG
Jest 911-996.2 - C2 - manual
Był : Boxster 986 -2,7 manual

PostNapisane: 6.05.2021, 21:29 

Dzięki Bartek ,wątek przeczytałem , głośniki na alegro znalazłem za 80 zeta i jak znajdę fajne siatki to chyba będę działał . Radio mam podłączone wyjściami cinch a wzmacniacza wewnętrznego w radiu w ogóle nie wykorzystuję. A jakoś brakuje mi w kabinie dżwięku z tyłu . HEJ

PostNapisane: 9.05.2021, 22:23 

Ja bym to wywalił w cholere i wsadził subwoofer i porządne głośniki..

PostNapisane: 10.05.2021, 17:21 

Masz rację tylko że mi chodzi bardziej o wypełnienie kabiny dżwiękiem a nie o łomot. :D Basy z drzwi mi wystarczają a reszta pasma daje z podszybia a brakuje z tyłu. Druga sprawa to koszt - ori sub w używce na alegro to 2 tysi zeta a nie wiadomo w jakiej kondycji głośnik. Mój schowek mam pod kolor tapicerki a suby są czarne :? A przerobienie zwykłego schowka to od razu będzie widać że to Adam Słodowy no i szkoda tego schowka pośrodku -mam tam sporo drobiazgów :lol: HEJ

PostNapisane: 13.05.2021, 18:17 

No i mnie wzięło na działanie, znalazłem siateczki ,wkleiłem , dorobiłem przegrody ze sklejki ,teraz będę wycinał otwory i malowanie na czarno. Przykleiłem kawałki czerwonej wykładziny dla wytłumienia = czerwony wiadomo będzie szybszy dżwięk :D potem dołożę trochę pianki. Dałem kostkę złącze głośnikowe i wkleiłem z tyłu obudowy. Kabel mam pociągnięty tunelem środkowym zakończonym kostką - wiadomo w razie zdjęcia by się dostać do motoru. Wrzucam parę fotek dla majsterkowiczów. HEJ

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 14.05.2021, 23:14 

Operacja zakończona ,pacjent przeżył , właściciel heppy. :D Oczywiście wiadome że mocy z tych głośniczków nie ma ale ładnie wypełniają kabinę i po dłuższym słuchaniu gdy odłączyłem tył to bardzo jest odczuwalny ich brak . HEJ . Jutro opiszę wam następny pomysł do realizacji -otwieranie dachu w czasie jazdy.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 16.05.2021, 8:23 

Patent fajny zawsze to 2 głośniki więcej choć w tych rozmiarach to raczej szału w graniu nie robią.. Niemniej kierunek jak najbardziej właściwy :)

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 16.05.2021, 10:38 

Dzięki , wczorajszy dzień spędziłem z autem i celowo więcej było muzy niż wydechu i mam wrażenie że gdyby te tyły miały za dużo pałera :wink: to zakłóciłoby równowagę balansu przód/tył i musiałbym to korygować w ustawieniach radia. Teraz jest balans i fader ustawiony na 0 i dżwięk słychać względnie równo , mimo że tylne głośniki są blisko głowy. Podejrzewam że jest to efekt tego że wzmacniacz w radiu jest słabszy niż Nokia z bagażnika. HEJ

PostNapisane: 16.05.2021, 15:08 

Bez dobrego wzmacniacza ciężko sensowny bas uzyskac. Ja dorwałem jeszcze w czasach normalnych cen cały subwoofer, wybebeszylem go, wygłuszylem i wsadziłem głośniki Focala, wzmacniacz za siedzeniem pasażera przykręciłem do grodzi i w końcu cały system zaczął żyć jakimś basem.. Na fabrycznym radiu Beckera wszystko, więc nie widać żadnego modzenia bo wszystko pochowane ;)
A jak czasem słucham tych podstawowych systemów w 986 (bez głośników w drzwiach) to to jest już po prostu dramat..

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 16.05.2021, 15:27 

No to potwierdzam gdyby nie te basy z drzwi to radia w ogóle bym nie chciał, lepiej już posłuchać motoru i wydechu :D

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]