Boxster rocznik 1998,nie moge zalaczyc podgrzewania fotela i swiatel przeciwmgielnych.
Mam autko od 2 lat i zawsze moglem zalaczyc swiatla p/p i podgrzewanie foteli po jakims czasie gdy sie autko zagrzalo do ok 80-90 stopni(zawsze wlaczalem swiatla p/p i czakalem az sie same zapala,czasem nawet 5-10 min i dopiero jak sie zapalily to mozna bylo tez zalaczyc podgrzewanie fotela).
W tej chwili z powodu mrozów(olej mobil 1 0w40)mam temp ponizej 80 stopni i tylko raz po dluzszej jezdzie udalo mi sie zalaczyc swiatla i podgrzewanie.
W serwisie w sopocie gdy pytalem o to facet od czesci stwierdzil iz pogrzewanie i swiatla p/p powinny sie wlaczac odrazu po wlaczeniu silnika:(
Ależ nikt Ci nie napisał, żebyś nie robił sam:) Tyle, że jak podjedziesz na komputer to będziesz dokładnie wiedział gdzie i czego szukać:)
Więc jak już z Ciebie taki Adam Słodowy to ogranicz się tylko do sczytania kodów błędów i dłub sobie
Tak jak to czytam to nasuwa mi się myśl że masz przetartą matę w fotelu która ma za zadanie wyczuwać czy ktoś siedzi na fotelu i ewentualnie nie dopuścić do wybuchu poduszki pasażera (zakładając że kierowca zawsze siedzi na fotelu podczas wypadku). Ale skoro miałeś takową procedurę startową z grzaniem silnika oznacza to to że coś nie gra z elektryką. Możliwe że to dwa problemy. W międzyczasie przetarła Ci się mata bądź ogłączył jakiś kabel od podgrzewania a światła były problemem zupenie innym nie mającym nic z tym współnego. Proponuję przekopać schemat i zobaczyć czy te dwie rzeczy mają jakiś wspólny przekaźnik, wspólne masy, może wspólny bezpiecznik zasilający wtedy odpowiedź może się sama nasunć, naprawa będzie będzie banalna ale trzeba najpierw znaleść