Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Boxster zima
PostNapisane: 18.12.2010, 0:41 

Witam,

jak ten samochod sprawuje sie zima? dokladniej mam na mysli to jak sie jezdzi w takiej budzie z ruchomym dachem, wiem ze to porshe ale jak ten model to raczej przeznaczony jest do latnich przejarzek niz do pokonania trasy 500 km zima ?

Pozdrawiam

Wieslaw

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2010, 0:44 

Boxster a nie boxter.....i porsche a nie porshe.......a zimą to raczej słabo.

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2010, 3:17 

no bez przesady ten Peugeot (Boxter) sprawuje się całkiem nieźle zimą :wink: a już zakuty w dobrej marki butyi to już bardzo dobrze powiedziałbym :lol: (wiem co mówię bo mam kilka tych pojazdów)

Tak na poważnie to nie widzę większych problemów w prowadzeniu Boxstera czy innego Poschaka (czy to w budzie cabrio czy też nie) zimą , jeśli ktoś umie ogarniać małe co nieco z RWD :idea: - warunkiem zawsze będzie nie zależnie od kierownika dobra opona

P.s. w swojej historii jeździłem zimą Boxsterem nie tylko na co dzień po ulicach naszych miast ale również brałem udział w rożnych rajdach czy treningach np. po torze Poznań klasyfikując się zawsze na czele stawki włącznie z AWD

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2010, 10:31 

Nr klubowicza: 078
newada napisał(a):

Tak na poważnie to nie widzę większych problemów w prowadzeniu Boxstera czy innego Poschaka (czy to w budzie cabrio czy też nie) zimą , jeśli ktoś umie ogarniać małe co nieco z RWD :idea: - warunkiem zawsze będzie nie zależnie od kierownika dobra opona

Ja aktualnie jeżdżę małym RWD (w dodatku cabrio) i nie ma najmniejszych problemów! A jeżdżę na okrągło (również w dni kiedy na większości dróg było kilkanaście cm kopnego śniegu).

Warunek - opony z górnej półki (im węższe tym lepiej) oraz absolutnie obowiązkowo szpera (LSD)!

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2010, 12:07 

Ja też jeżdżę swoim 944 zimą na średniej klasy zimówkach i daję radę. Co prawda szpera się w tych warunkach przydaje. Zresztą Piterson w tym swoim cabrio też ma szperę, więc dlatego nam się dobrze jeździ :)

A dobre gumy na zimę to podstawa. Polecam Nokian WR lub WR G2 i zima nie straszna.

Tytuł:
PostNapisane: 18.12.2010, 22:03 

Nie ma najmniejszego problemu w poruszaniu sie boxsterem zimą. Auto nagrzewa sie bardzo szybko bo ma małą kubaturę kabiny i silnik zaraz za plecami. Tylko dach wymaga odpowiedniej konserwacji przed i po zimie, żeby go zabezpieczyć przed wilgocią. Centralnie umieszczony silnik i dobre rozłożenie masy sprawiają że ten mały kabriolecik daje radę. Nie wiem tego z własnego doświadczenia bo auto stoi w garażu ale jestem przekonany że tak właśnie jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2010, 0:09 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
dzisiaj wyjechałem z garażu, co prawda nie cabrio, ale coupe.... ostatnio jeździłem 11.11.2010... ku mojemu zdziwieniu da się na letnich oponach michelin ps2....:D:D....

auto odpaliło bez problemu i jechało po ubitym śniegu.... a temat tego wątku "boxter".... razi mnie tak, że ręce opadają... :twisted:

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
jest: 992 Carrera + Carbon Aero Kit

Sprzedam: GT3 992

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2010, 17:34 

Autor się uparł i nie poprawi tytułu.....halooooo!!!!! Oczy bolą 8)

Dziś pośmigałem trochę Carrerą po śniegu, bo na tarczach po ostatnim myciu pojawiła się rdza, a to brzydko wygląda :)
Fajnie było troszkę się poślizgać.
Może tak jak roktemu gdzieś na dużym parkingu późno wieczorem..... ???

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2010, 23:03 
Klubowicz

wczoraj zalozylem zimowki ... mialem go hibernowac ale warto jednak co jakis czas przegonic :) Chetnie sie spotkam jak by co ...

Tytuł:
PostNapisane: 20.12.2010, 0:38 

Ostatnio jak Kraz był tak na Obi, to go pogonili niebiescy upomnieniem. Sam
jeszcze nie byłem, ale może być coraz ciężej.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]