Wiem, że na forum było już trochę w powyższym temacie ale nie znalazłem kompleksowej odpowiedzi.
Czy ktoś może mi powiedzieć skąd biorą się różne kolory kloszy kierunkowskazów przednich ?
Na początku myślałem, że chodzi o różnicę między wersjami US/EU ale chyba jednak nie (wiem że modele na te rynki różnią się zderzakami i tylnim oświetleniem).
Bo znalazłem zarówno oferowane w US z białymi kloszami jak i wersje ewidentnie z europejskiego rynku (np UK) z kloszami żółtymi.
Poprostu w 97 i 98my były amber- pomarańczowe powiedzmy. Od 99my była opcja Silver - jasne, białe. Jak zwał tak zwał. Ot i cała filozofia. Oczywiście jednolite na całym aucie.
Wg. mojej wiedzy białe kierunki w reflektorach oraz te w zderzaku dostępne były dopiero w wersji po liftingu (tj. od 2003 r.). Do tego czasu nawet litronic xenon wychodziły oryginalnie tylko z amberami
- od roku modelowego 1999 białe kierunki przednie jako opcja bez względu czy US czy EU, - od roku modelowego 2003 (egzemplarze poliftowe) białe kierunki seryjne (z tyłu również)