Dzień dobry. Chciałbym się poradzić Szanownych Forumowiczów w takim oto temacie. Jestem w trakcie zakupu Porsche Macan 2.0 2017r. Samochód ma obecnie przebieg 93 tys. Ostatni przegląd w ASO był w 2019r przy przebiegu 48tys. Samochód do tej pory nie miał wymienionego oleju w skrzyni biegów. Czy jest sens się pakować w coś takiego ? Czy te skrzynie są czułe na brak wymiany oleju? Czy to nie jest jeszcze jakaś tragedia? Mam umówiony serwis przedzakupowy w Porsche w Krakowie ale z tego co wiem oni tylko sprawdzają sterowniki skrzyni, samochodem nie jeżdżą. Będę wdzięczny za każda podpowiedź. Pozdrawiam Paweł
Może tak być hehe. Ale wolę się zapytać żeby na muke jakaś się nie włożyć. Nie miałem do czynienia ze skrzyniami pdk a wcześniej zawsze mi wpajali „wymieniaj olej w automacie max przy 60 tys”
45 tyś na jednym oleju ? To po cholerę ja wymieniam co 15 tyś, a w skrzyni po 75 tyś ? --------- Jeśli przejechał 45 tyś na jednym oleju, a to wszystko w niekorzystnych warunkach, to może się to odbić w przyszłości.