Autor |
Wiadomość |
kamirsen
|
Napisane: 13.10.2014, 10:15 |
|
|
Witam Wszystkich, polecam Snb w Łodzi. Pozdrawiam Kamil
|
|
Góra |
|
Prezes
|
Napisane: 13.10.2014, 10:31 |
|
|
Trzeba było zapytać. Do mnie masz blisko, a dałbym Ci jednych z najlepszych w okolicy.
Tutaj relacja z prac przy moim Prosiaczku.
http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/porsche-carrera-4s/
Wszystkie detale o których wspominasz zawsze i w każdym aucie mam zrobione na medal. Po prostu lubią to co robią.
|
|
Góra |
|
tukobi
|
Napisane: 13.10.2014, 12:14 |
|
|
|
Góra |
|
zenonnonez
|
Napisane: 13.10.2014, 21:16 |
|
|
tukobi napisał(a):
Kolega pokazał jak to powinno wyglądać. Niestety oddział SNB w Częstochowie również na marnym poziomie. Opisane przez autora przykłądy to norma. :/
|
|
Góra |
|
noname_conek
|
Napisane: 13.10.2014, 22:28 |
|
|
Dlatego jak oddawać auto, to tylko do pasjonatów ja szczerzę polecam mxnowickich
|
|
Góra |
|
sinner911
|
Napisane: 13.10.2014, 22:36 |
|
|
Witam
Moj Sasiad robił u nich auto - i tez odradzam !!! Auto było z przebiegiem 3000 km i miało 6 miesięcy . Po powłoce nawet woda nie spływa a wnętrze na zwykłej myjni za 40 zł lepiej robią !! Na reklamacje panowie odpowiedzieli negatywnie ;( szkoda 2200
|
|
Góra |
|
rafie
|
Napisane: 14.10.2014, 11:36 |
|
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1647 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
|
Ja bym nie darował i kazałbym poprawiać. I więcej tam nie jedź.
Ja także polecam MXnowicki. W wakacje robiłem u nich mojego Boxstera i jestem zadowolony. Firma ma siedzibę pomiędzy Warszawą a Ożarowem.
|
|
Góra |
|
mgrab
|
Napisane: 14.10.2014, 12:44 |
|
|
Przykre jest to, ze takie sytuacje sie zdarzaja. Ja ostatnio wybralem sie tylko na mycie w Gdyni na ul. Hutniczej kolo Makro (detailingiem tez sie oczywiscie zajmuja) i o ile auto bylo wymyte ok to juz np w srodku tapicerka prawych drzwi byla zakonserowana takim specyfikiem, ze wszystko blyszczalo sie jak bombki na choince i musialem kilka razy szmatka to wycierac, zeby sie tego specyfiku i polysku pozbyc! Dodatkowo dach zostal tak umyty i zakonserwowany, ze mam wrazenie iz material stracil kilka odcieni i z czarnego zrobil sie szary z przetarciami-teraz musze do powaznego zakladu sie wybrac, zeby kolor odswiezyc...
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 14.10.2014, 19:26 |
|
|
Jeżeli myć w Gdyni to tylko w Jaxa Auto na Łowickiej 6.
Nie jest to co prawda pełen autodetailing ale chłopaki naprawdę dają radę przy wsparciu najlepszej chemii i wieloletniej praktyki.
Myję tam od lat różne auta (w tym cabriloety i jestem mega zadowolony.
Renomę wystawiają zresztą fury które tam regularnie goszczą - przegląd najlepszych marek i najnowszych modeli.
|
|
Góra |
|
hjez
|
Napisane: 14.10.2014, 23:19 |
|
|
dobrze ze piszesz o tej firmie w Łodzi bo mialem tam jechac i sie dowiadywac.
|
|
Góra |
|
hjez
|
Napisane: 14.10.2014, 23:20 |
|
|
ale czy ktos moze kogos polecic w Łodzi?
|
|
Góra |
|
kamirsen
|
Napisane: 15.10.2014, 9:20 |
|
|
wydaje mi sie iż w łodzi to nie ma poważnej firmy z zakresu auto detailing. Z tego co zrozumiałem kolegów z formu to najlepiej jechać do firmy pod Warszawę. jest w tym poscie wymieniania
|
|
Góra |
|
kamirsen
|
Napisane: 15.10.2014, 10:26 |
|
|
Jestem winien wam maly update.
Własnie dzwonił do mnie Pan z snb bo otrzymał link do mojego posta i chciałby naprawić całą sytuację i poprawić auto. mamy uzgodnić termin kiedy to wykonają.
@prezes
podałem im Twoje auto jako przykład prawdziwego car detailingu wiec zobaczymy czy są wstanie tak wykonać poprawki aby dorównać do twojej 911
jestem pozytywnie zaskoczony postawą pana z firmy snb
|
|
Góra |
|
Jędrzej
|
Napisane: 16.10.2014, 3:37 |
|
|
Co nie zmienia faktu, ze nie sa profesjonalistami.
Niby nigdy nie jest za pozno, ale...
Ja swoje auta myje i pielegnuje w CarSpa.
|
|
Góra |
|
LUCASM
|
Napisane: 16.10.2014, 7:03 |
|
|
Jędrzej napisał(a): Ja swoje auta myje i pielegnuje w CarSpa.
ja również miałem oddane porsche w CarSpa w Gdyni z korekty wnętrza i lakieru oraz powłoki kwarcowej jestem jak najbardziej zadowolony.
|
|
Góra |
|
///MM
|
Napisane: 17.10.2014, 7:46 |
|
|
mgrab napisał(a): Przykre jest to, ze takie sytuacje sie zdarzaja. Ja ostatnio wybralem sie tylko na mycie w Gdyni na ul. Hutniczej kolo Makro (detailingiem tez sie oczywiscie zajmuja) i o ile auto bylo wymyte ok to juz np w srodku tapicerka prawych drzwi byla zakonserowana takim specyfikiem, ze wszystko blyszczalo sie jak bombki na choince i musialem kilka razy szmatka to wycierac, zeby sie tego specyfiku i polysku pozbyc! Dodatkowo dach zostal tak umyty i zakonserwowany, ze mam wrazenie iz material stracil kilka odcieni i z czarnego zrobil sie szary z przetarciami-teraz musze do powaznego zakladu sie wybrac, zeby kolor odswiezyc...
Dobrze usłyszeć opinie. Oddałem im ostatnio drugie auto na kwarc i detailing środka.
Cena bardzo ok ale kwarc położyli w 8 godzin? (wydaje mi się że b.szybko)
Do środka naprawde nie mam zarzutów - zrobili jak nowe tylko kwarc nie wiem na ile będzie skuteczny??
Wiem że inne firmy robią taki zabieg 2-3 dni. Nie znam sie zbyt w temacie ale Prosiaka chyba dam gdzie indziej...
|
|
Góra |
|
///MM
|
Napisane: 17.10.2014, 7:47 |
|
|
mgrab napisał(a): Przykre jest to, ze takie sytuacje sie zdarzaja. Ja ostatnio wybralem sie tylko na mycie w Gdyni na ul. Hutniczej kolo Makro (detailingiem tez sie oczywiscie zajmuja) i o ile auto bylo wymyte ok to juz np w srodku tapicerka prawych drzwi byla zakonserowana takim specyfikiem, ze wszystko blyszczalo sie jak bombki na choince i musialem kilka razy szmatka to wycierac, zeby sie tego specyfiku i polysku pozbyc! Dodatkowo dach zostal tak umyty i zakonserwowany, ze mam wrazenie iz material stracil kilka odcieni i z czarnego zrobil sie szary z przetarciami-teraz musze do powaznego zakladu sie wybrac, zeby kolor odswiezyc...
Dobrze usłyszeć opinie. Oddałem im ostatnio drugie auto na kwarc i detailing środka.
Cena bardzo ok ale kwarc położyli w 8 godzin? (wydaje mi się że b.szybko)
Do środka naprawde nie mam zarzutów - zrobili jak nowe tylko kwarc nie wiem na ile będzie skuteczny??
Wiem że inne firmy robią taki zabieg 2-3 dni. Nie znam sie zbyt w temacie ale Prosiaka chyba dam gdzie indziej...
|
|
Góra |
|
Jędrzej
|
Napisane: 17.10.2014, 8:16 |
|
|
Jesli dobrze pamietam, to caly detailing z kwarcem nowego samochodu trwal 3 dni w CarSpa.
A kwarc chyba musi schnac ze 12h i to pod specjalnymi lampami.
No i wymaga korekty lakieru przed nalozeniem.
|
|
Góra |
|
tukobi
|
Napisane: 17.10.2014, 9:07 |
|
|
Zależy od rodzaju powłoki kwarcowej - jeśli modesta to muszą być lampy, jeśli np. Gtechniq nie muszą. (na sam proces kwarcu i jego utwardzenia przyjmuję 12-13h = kwarc + 2 warstwy hydrofobowe)
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 21.10.2014, 23:27 |
|
|
Jeżeli ktoś ma chęć zgłębić wiedzę dotyczącą auto detailingu, korekt lakieru, zabezpieczeń kwarcowych i wielu innych... czy chociażby dowiedzieć się jak nie nabrać się na bardzo popularny kit marketingowy w Polsce(ojej jak nasi rodacy z branży potrafią nakitować, ostatnio szczególnie w temacie modnej "ceramiki")... - zapraszam serdecznie na kawę do CarSPA - szczególnie członków PCP, bez żadnych zobowiązań, z pasją rozmawiamy godzinami o naszej pracy. Chętnie dzielimy się naszą wieloletnią wiedzą i doświadczeniem. Nieskromnie powiem że jako pierwsi w Polsce wprowadziliśmy pierwsze powłoki kwarcowe, a słowo "detailing" pierwszy raz google.pl zaindeksował na naszej stronie www
|
|
Góra |
|
|