Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.05.2017, 1:24 

Koledzy, mam problem objawiający się nierówną praca na niskich obrotach, wyglada tak jak bym miał złą (zbyt bogatą) mieszankę. Na wolnych obrotach jest delikatne falowanie +/- 50 obrotow, ale problem zaczyna się kiedy jadę na niskich obrótach i zdecydowanie dodaje gazu, wtedy zaczyna szarpać, a problem mija kiedy przekroczy 3000 obrotów.
Komputer wywala błędy wypadania zapłonów na różnych cylindrach.
Do tej pory wymienione zostały filtr powietrza, świece, cewki zapłonowe, przepływomierz, przeczyszczona przepustnica i generalnie nie wiele się poprawiło.
Problem pojawił się nagle, pewnego dnia podczas jazdy zwolniłem, zredukowalem i kiedy dodałem gazu zaczęło się szarpanie, czasem podczas odpalania czuć zapach paliwa z wydechów.
Przy przełączeniu na tryb "Sport" problem jest znacznie mniej odczuwalny.
Proszę o pomoc

PostNapisane: 25.05.2017, 11:03 

BSE napisał(a):
Koledzy, mam problem objawiający się nierówną praca na niskich obrotach, wyglada tak jak bym miał złą (zbyt bogatą) mieszankę. Na wolnych obrotach jest delikatne falowanie +/- 50 obrotow, ale problem zaczyna się kiedy jadę na niskich obrótach i zdecydowanie dodaje gazu, wtedy zaczyna szarpać, a problem mija kiedy przekroczy 3000 obrotów.
Komputer wywala błędy wypadania zapłonów na różnych cylindrach.
Do tej pory wymienione zostały filtr powietrza, świece, cewki zapłonowe, przepływomierz, przeczyszczona przepustnica i generalnie nie wiele się poprawiło.
Problem pojawił się nagle, pewnego dnia podczas jazdy zwolniłem, zredukowalem i kiedy dodałem gazu zaczęło się szarpanie, czasem podczas odpalania czuć zapach paliwa z wydechów.
Przy przełączeniu na tryb "Sport" problem jest znacznie mniej odczuwalny.
Proszę o pomoc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 25.05.2017, 15:05 

Może to za nowe auto(mam tylko stare i mogę trafić kulą w płot), ale mi tego rodzaju problemy kojarzą się z lejącymi wtryskiwaczami i źle wyregulowanym układem wtryskowym. Czy te elektroniczne w ogóle się reguluje?

PostNapisane: 26.05.2017, 16:18 

Kolego z takimi rzeczami tylko jeden adres: Auto Dusza Katowice - nie ma lepszych specjalistów, poprostu nie ma. Wal jak w dym, mi bardzo pomogli.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]