Witam dzisiaj ogladalem cayene 2 2014 3.0 diesle 245 km 187 000 km. Stan igielka ale otwieram maske a poczulem olej. Zerknolem i z przodu silnika przednia czesc od blonika byla zapocona. Wygladalo to tak ze silnik sie lekko poci nagrzewa i czuc olej. Jestem zainteresowany powaznie zakupem tego modelu tylko rozmawialem z kolega z serwisu porshe ze to jest droga naprawa. ze 95% cayenne poci sie... jest tutaj ktos z doswiadczeniem naprawy tego problemu. Ewentualnie mechanik ktory mi sprawdzi ten model przed zakupem podpiecie pod kompa itd itd przewrocic go na druga strone.. Auto jest w krakowie a ja jestem z kielc. Najlepiej byloby w krk. Prosze o pomoc i informacje ew numery kontaktowe na priv. Musze kupic cayenne w przyszlym tygodniu.
Dokładnie tak, sporo diesli niestety cieknie. Można zrobić i za jakiś czas znowu będą wycieki. Nie wiem czy Pan Radwański w tak krótkim czasie znajdzie czas, ale można Go polecić - Wieliczka. Troszkę dalej w innym kierunku masz serwis AutoDusza - Mikołów.
Pisz na priv - sprawdzimy.Slask kompleksowe podejście-sprawdzanie VIN i przebieg w każdym sterowniku, parametry roboty silnika, turbo, wtryski. Sprawdzanie elektroniki, zawieszenia i td.