|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Drevny194
|
Napisane: 28.09.2020, 1:23 |
|
|
Witam,
Miesiac temu kupilem porsche cayenne 2011 3.0 diesel. Auto posiada pelna historie od zakupu, wszystkie faktury itp (odkupione od salonu, ktos oddal w rozliczeniu). Jednak chcialem zrobic "maly" serwis dla siebie. Klocki wymienione 20 tys km temu, ale tarcze maja rant.
> Brembo bedzie dobrym pomyslem, czy polecacie cos innego, lepsza alternatywa itp ? > Po nocy zauwazylem minimalny spadek na zwieszeniu - tylko tyl, po otwarciu drzwi zaraz sie wyrownuje, ale to chyba prawidlowe z tego co czytalem (na forum po kluczu opadanie znalalzlem tylko inf. ze zaworki sa czesto przyczyna), czy ruszac ten temat z mechanikiem, szukac wyspecjalizowanego warsztatu, czy obserwowac dalej, jak uwazacie ? > Olej zmieniony 6 tys temu Eneos 5W30, powrocic do mobil, zostac przy obecnym, czy zmienic na inny ? > Zrobiony 1 tys przebiego od zakupu, zadnych bledow na testerze, wydaje mi sie ze nic sie nie tlucze, powinienem zwrocic na jakis element dodatkowo uwag e? dziekuje z gory za sugestie.
Pozdrawiam Piotr
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 28.09.2020, 22:35 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Każda markowa tarcza będzie dobra do rodzinnego przemieszczania się. Najważniejsze to dobrze dotrzeć klocki, bez szaleństw przez pierwsze kilometry. Ja bym sprawdził kiedy był wymieniany filtr paliwa.
Jeżeli chodzi o olej, to ciekawostkę jest że dostałem kiedyś informacje od jednego dystrybutora, że Eneos jako marka będzie wygaszana i faktycznie nie mogłem za jakiś czas kupić oleju do skrzyń biegów. Minęło kilka lat i widzę po Twoim wpisie, że jednak to chyba były niezbyt sprawdzone informacje.
Ja bym jeszcze sprawdził spływy wody z podszybia i z dachu panoramicznego jeżeli masz. Można zajrzeć w pasek od małego rozrządu do pompy wtryskowej.
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
Drevny194
|
Napisane: 1.10.2020, 20:09 |
|
|
Dzieki za odpowiedz, wlasnie widze ze filtr paliwa pomijali, wymienie przy zmianie oleju silnik/skrzynia
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|