witam Ania że śląska. posiadam cayenne 2008 . poprzedni właściciel wymieniał żarnik d1s niestety kupił tani koreański który uszkodził przetwornice ta została wymieniona ale mam błąd chyba kodowania do tego nie rozświetla mi zakrętów. proszę o pomoc pozdrawiam
Miałem ten sam problem.Podstawa to: przetwornica wymieniana powinna być identyczna jak ta dobra(ja wymieniałem dwie),no i brak doświetlania zakrętów to jest już kwestia programowania,z którą w moim przypadku potrafiło sobie poradzić tylko ASO.
Podstawa to podłączenie pod komputer i zdiagnozowanie przyczyn. Najprostsze rozwiązanie to może być samo kodowanie przetwornicy i adaptacja czujników wysokości. Warto zaznaczyć, że przetwornice są kodowane na prawą i lewą stronę inaczej. Do tego nie jest niezbędne ASO - bez problemu można to wykonać u specjalistów zajmujących się marką. Spotkałem się z włożoną przetwornicą od innego samochodu - te same przetwornice idą chyba chryslerze 300C i innych ale oprogramowanie w przetwornicy jest inne - nie łączy sie z testerem i mimo, że światła działają to nic z błędami nie da sie zrobić.