|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Oliklos
|
Napisane: 16.03.2019, 18:17 |
|
|
Witam Panowie. Postanowiłem napisać tutaj na Forum gdyż mam dwa problemy i jedno pytanie Pacjent to Cayenne II 2011 3.0d. Auto kupione w tym tygodniu. I już piszę co mi się nie podoba : 1. Samochód nie zapamiętuje moich wyborów w komputerze np. Jak ustawiam swoje stacje radiowe to przez chwilę jest ok a po jakimś czasie wraca do starych ustawień. Tak samo jest jak ustawiam ustawienia głośników Sound. Tak samo w wyświetlaczu na zegarach... Wydaje mi się że też jest tak samo z pamięcią foteli... 2. Nie działa otwieranie bagażnika z przycisku szyb w drzwiach 3. Czy polecicie jakiś dobry zakład w Warszawie i okolicach do serwisu Porsche? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
Syl-west-er
|
Napisane: 16.03.2019, 19:21 |
|
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 16.03.2019, 21:21 |
|
|
1. Trzeba zaktualizować soft jednostki multimedia - w ostatnich softach juz poprawili problem. 2. Diagnostyka, sprawdzanie funkcjonalności przycisku w czasie rzeczywistym, instalacja.
|
|
Góra |
|
Oliklos
|
Napisane: 16.03.2019, 21:46 |
|
|
GermanCars napisał(a): 1. Trzeba zaktualizować soft jednostki multimedia - w ostatnich softach juz poprawili problem. 2. Diagnostyka, sprawdzanie funkcjonalności przycisku w czasie rzeczywistym, instalacja. Bardzo Tobie dziękuję Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
bialykk
|
Napisane: 17.03.2019, 13:23 |
|
Dołączył: 28.02.2015 Posty: 275 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Nr klubowicza: 469
|
Pierwszy raz słyszę o jakiś softach z takim problemem . Ale ja , tak jak i Kacper się nie znam . Spróbuj na początek wszystko ustawić pod siebie i zrób zapamiętanie tych ustawień na każdej pozycji pamięci na panelu w tapicerce drzwi kierowcy . Prawdopodobnie dzieje się tak , ponieważ auto wraca do ustawień jakie ma w pamięci klucza którym otwierasz auto .
_________________ Tomek Fajne 911 i auto fryzjera. www.autotechnika.info
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 17.03.2019, 13:34 |
|
|
bialykk napisał(a): Pierwszy raz słyszę o jakiś softach z takim problemem .
Chodzi o soft w PCM3.1 - pamięć stacji radiowych, bluetooth parowania zeby za kazdym razem nie parowac telefon ponownie ! Pytanie pamięci foteli - inna historia.
|
|
Góra |
|
bialykk
|
Napisane: 17.03.2019, 13:53 |
|
|
Od kiedy to inna historia ? Pamięć odpowiada za ustawienia foteli , licznika , pcm i klimatyzacji . Poza tym co ma soft w pcm do ustawień na liczniku. Wystarczy poczytać instrukcje obsługi samochodu .
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 17.03.2019, 14:43 |
|
|
Serwis akcja mówi ze aktualizacja softu jednostek pcm3.1 za pomocą serwis płyty cd rozwiązuje problem ostatnio wybranej radio stancji, sparowanego telefona, funkcji rtti w EU. Co do pamięci foteli - piwis w ręce i badać problem dlaczego nie chce .
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 17.03.2019, 14:55 |
|
|
bialykk napisał(a): Od kiedy to inna historia ? . Równo od wtedy , kiedy jest sterownik fotela , w którym jest serwis funkcja po synchronizacji pozycji fotela, po której zaczyna pracowac pzrycisk m i system w całe. Myśle ze lepiej nie trzeba mieszać much z kotletami . Jednostka to jest jednostka, a sterownik fotela - jest sterownik fotela.
|
|
Góra |
|
Oliklos
|
Napisane: 17.03.2019, 15:52 |
|
|
GermanCars napisał(a): Serwis akcja mówi ze aktualizacja softu jednostek pcm3.1 za pomocą serwis płyty cd rozwiązuje problem ostatnio wybranej radio stancji, sparowanego telefona, funkcji rtti w EU. Co do pamięci foteli - piwis w ręce i badać problem dlaczego nie chce . Dodam tylko że telefon po bluetooth ciągle działa. A jeszcze jedno techniczne pytanie po wybraniu Source mam tylko am FM cd. Widział ze w niektórych jest bluetooth i aux. Da się dołożyć coś takiego? Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
Elberoth
|
Napisane: 17.03.2019, 16:18 |
|
|
Oliklos napisał(a): Witam Panowie. Postanowiłem napisać tutaj na Forum gdyż mam dwa problemy i jedno pytanie Pacjent to Cayenne II 2011 3.0d. Auto kupione w tym tygodniu. I już piszę co mi się nie podoba : 1. Samochód nie zapamiętuje moich wyborów w komputerze np. Jak ustawiam swoje stacje radiowe to przez chwilę jest ok a po jakimś czasie wraca do starych ustawień. Tak samo jest jak ustawiam ustawienia głośników Sound. Tak samo w wyświetlaczu na zegarach... Wydaje mi się że też jest tak samo z pamięcią foteli... 2. Nie działa otwieranie bagażnika z przycisku szyb w drzwiach 3. Czy polecicie jakiś dobry zakład w Warszawie i okolicach do serwisu Porsche? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Klasyka gatunku - miałem tak samo Stacje radiowe i inne ustawienia trzeba zapamiętać przyciskiem pamięci foteli. Klapa bagażnika otwiera się tylko na zamku - nie podnosi się automatycznie do góry. Do góry podnosi się tylko z pilota i przycisku na klapie tyłu auta. Wymóg bezpieczeństwa. PS. Na problemy (i nie tylko) Porsche Pana.
|
|
Góra |
|
bialykk
|
Napisane: 17.03.2019, 16:35 |
|
|
Czyli wychodzi na to , że miałem racje . Ale co tam ,ja się nie znam . PEACE .
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 17.03.2019, 16:49 |
|
|
bialykk napisał(a): Czyli wychodzi na to , że miałem racje . Ale co tam ,ja się nie znam . PEACE . Wychodzi na to ze poprostu nie miałeś takich zabiegów , tyle w temacie. Peace)
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 17.03.2019, 17:51 |
|
|
Oliklos napisał(a): Widział ze w niektórych jest bluetooth i aux. Da się dołożyć coś takiego?
Tak, kwestia doposazenia (aux,usb) i zapisu kodow przez soft aso dla kazdej funkcji , które aktywują dostęp w jednostce multimedia
|
|
Góra |
|
Oliklos
|
Napisane: 17.03.2019, 20:44 |
|
|
Elberoth napisał(a): Oliklos napisał(a): Witam Panowie. Postanowiłem napisać tutaj na Forum gdyż mam dwa problemy i jedno pytanie Pacjent to Cayenne II 2011 3.0d. Auto kupione w tym tygodniu. I już piszę co mi się nie podoba : 1. Samochód nie zapamiętuje moich wyborów w komputerze np. Jak ustawiam swoje stacje radiowe to przez chwilę jest ok a po jakimś czasie wraca do starych ustawień. Tak samo jest jak ustawiam ustawienia głośników Sound. Tak samo w wyświetlaczu na zegarach... Wydaje mi się że też jest tak samo z pamięcią foteli... 2. Nie działa otwieranie bagażnika z przycisku szyb w drzwiach 3. Czy polecicie jakiś dobry zakład w Warszawie i okolicach do serwisu Porsche? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Klasyka gatunku - miałem tak samo Stacje radiowe i inne ustawienia trzeba zapamiętać przyciskiem pamięci foteli. Klapa bagażnika otwiera się tylko na zamku - nie podnosi się automatycznie do góry. Do góry podnosi się tylko z pilota i przycisku na klapie tyłu auta. Wymóg bezpieczeństwa. PS. Na problemy (i nie tylko) Porsche Pana. Ok właśnie poszedłem do auta i tak zrobiłem. Jeszcze takie pytanie jak to akceptować przyciskiem set do ustawienia pamięci fotela? Wcisnąć raz (zapala się światełko) i poczekać aż zgaśnie czy wcisnąć set i potem np.1 od fotela? Dodatkowo dodam że mój system version to V2. 46 Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 17.03.2019, 21:13 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Przytrzymać set i potem cyferka
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
GermanCars
|
Napisane: 17.03.2019, 21:22 |
|
|
Jeśli przycisk SET aktywny, to OK. Wszystko wyżej napisane mną co do problem pameci fotela dotyczy problemów , gdy przycisk SET nieaktywny . Rozmawialiśmy o różnych sytuacjach.
|
|
Góra |
|
Sławek S
|
Napisane: 2.11.2023, 13:10 |
|
|
Witam Mama nie aktywny przycisk SET pomocy - prawy działa lewy przestał ??? Cayenne 2011 3.0d
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|
|