Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.08.2013, 15:27 

Witam. Panowie juz byłem zdecydowany na nowego cayenna 2012 diesel ale dziś oglądałem nowa s-klasę . Na początku przyszłego roku juz bedą wersje 4matic. Co myślicie o nowej s-klasie ? Jestem przyzwyczajony do samochodów typu suv . Ale komfort jazdy limuzyna to inna bajka . Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 15:49 

to może porównaj z Panamerą, aby porównywać jabłka z jabłkami, a nie jabłka z gruszkami ?

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 16:11 

Wiem ze sa to inne zupełnie inne samochody . Panamera podoba mi sie ale jak czytam o awariach to juz mi sie mniej podoba . Kolega ma panamere z przebiegiem 45 tys i juz z 10 razy był w serwisie . Przy 35 tys km serwis podjął decyzje o wymianie silnika . Ja mialem 911 S . jak ja kupilem miala 35 tys km , sprzedalem jak bylo 80 tys km i oprócz alternatora nic sie nie psuło .

Tytuł:
PostNapisane: 26.08.2013, 17:21 

Myślisz, że Cayenne będzie dużo bardziej niezawodne od Panamery?

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 9:19 

kl napisał(a):
Myślisz, że Cayenne będzie dużo bardziej niezawodne od Panamery?

Pytanie inne: czy myslisz ze S-ka bedzie mniej awaryjna niz Cayenne? Opowiesci wlascicieli S klasy nie napawaja optymizmem.

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 9:38 

Mam Panamerę w wersji GTS, jest to torche połączenie samochodu luksusowego, ze sportowym. Na długich trasach jak dla mnie komfort przyzwoity. Jezeli miał bym wybierac miedzy S-ką a panamerą padło by na panamere ale to moj wybor. musisz zdecydować a najlepiej sie przejechac panamerka. Do tego masz wersje 4 napedowe z rózną mocą. Jeżeli bedziesz chciał pojezdzic troche sportowo na torze S-ka, nie bardzo ale Pana.. owszem. Panamere mam rok jak do tej pory bez awarii ale bywa różnie.

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 9:45 

Mieliśmy kiedyś s-klasę w rodzinie przez 3 lata i wymienialismy tylko turbo na gwarancji przy przebiegu około 80 tys. Kiedyś były lepsze samochody , znajomy ma vw pheatona 4.2 kupił go w 2006r juz na przejechane 240 tys km i zepsuła sie tylko nawigacja przez te wszystkie lata . Jak to jest z tymi cayennami ? Warto kupować takie auto ? Jeżdżę około 30 tys rocznie .

Tytuł:
PostNapisane: 27.08.2013, 9:51 

Panamera gts :-)

To jest fantastyczne auto . Ale dla mnie na codzień raczej nie za bardzo. Ale jako drugie auto jest super . No i cena gts jest bardzo duza ;( moze kiedyś taka trzy letnią na weekendowe wypady ..

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]